Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Summit G8 se blíží ke konci. Ve škole Armando Diaze v Janově v Itálii, která byla ustanovena jako společenské fórum pro novináře, se dobře baví spousta mladých lidí – navzdory násilným střetům s policií, které se objevovaly předešlého dne. Tak jako v předchozích letech v jiných zemích narazily i zde protesty proti globalizaci na policejní těžkooděnce. Nic však dosud nevarovalo tyto „dočasné obyvatele“ školy Diaz před tím, co přijde. Krátce po půlnoci vtrhla do školy policie a brutálně napadla ty, kteří zde přenocovávali. Po dvou hodinách útoků skončila téměř většina z nich v nemocnici a později byla vzata do vazby. Aby policie omluvila své činy, umístila do školy několik výbušnin. Na konci summitu G8 jeden ze zatčených zemřel. Vyprávěno z různých úhlů pohledu, kamera popisuje události onoho dne, posouvá se blíže k oběma skupinám – pachatelů a „cílů“ – dokud není celá krvavá pravda vyjevena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (77)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Násilí na (často) nevinných lidech změněné na násilí na nevinných divácích. Vicario natočil útočný a prostoduchý pamflet, který místo věcnosti a schopnosti zachytit absurditu situace volí neobratné vydírání, které omlouvá dokumentárními záběry. Obyčejná exploatace, film, který jen hraje na první signální, protože na víc nemá prostředky. Nejhorší typ filmu, který mě ze zastánce ideje změní v cynika. P. S. Natočeno s podporou BNP Paribas? Ach ty paradoxy kapitalismu. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Mno, tak to som si dal púšťať si Diaz pred nočnou šichtou. To sa mi zase bude robiť veselo... Jednoducho, tento film vám na psychike nepridá! Je to jedna brutálne krvavá kúpeľ. Ku koncu filmu si frajeri urobili dokonca i šaolinskú komnatu! Film to je tak na jedno pozretie. Druhýkrát by som to nerozdýchal. Ja som si potom pre istotu pozrel radšej fotky hercov na imdb a hned' som sa ukludnil. ()

Reklama

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Od Daniele Vicariho som videl len tento film a hned tu na mieste prehlasujem, ze ziadny dalsi vidiet nechcem. Taky amaterizmus, spatnu pracu kamery a spatne vedenie nehercov sa len tak lahko nevidi. Slavnejsie meno ani jedno, vsetko to hraju len obycajni ludia - ak jo, jo - zivot kazdeho cloveka ma zmysel, no ale mna zaujima vseobecny prehlad /Imperium Romanum, staroveky Egypt...., politika/ a ten obycajni ludia nikdy netvorili a nikdy ho tvorit nebudu. Po hereckych vykonoch ani stopa, nuda na kazdom rohu ...... nedopozeral som to cele, nedalo sa : 0 % ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

rozum zůstává stát a ruka se svírá v pěst nad tím, že je tohle možné i v dnešním civilizovaném světě.. asi tak první třetina je díky skákání děje z místa na místo hodně nepřehledná, ale od momentu zásahu už vlastně není moc co vytknout, protože tvůrcům se tenhle "italskej průser" povedlo zfilmovat hodně věrohodně a hlavně apoliticky - film se nesoustředí na summit G8, důvody demonstrací ani nic podobného, nýbrž na samotnou (místy až fanatismem zavánějící) policejní brutalitu, o jejíž zachycení zde šlo především.. je to šokující, znepokojující a bohužel podle skutečné události.. P.S.: pokud jste po zhlédnutí A.C.A.B.: All Cops Are Bastards sympatizovali s italskými těžkooděnci, Diaz vám tohle přesvědčení minimálně hodně nahlodá.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Protesty proti globalizaci dost často končí nějakou tou melou. Zvlášť když jde o jedno z pravidelných setkání politických vůdců osmi nejvyspělejších států planety. Summit G8 v italském Janově se chýlí ke konci, v jedné z místních škol ale ta pravá „bitva“ teprve odehraje. Z tváří smyslů zbavených těžkooděnců je hned jasné, kdo bude mít v téhle partii navrch a kdo bude rád, že „odejde“ jen s podlitinami. Jasně, jedni to budou brát jako noční můru, kdy tu desítky policajtů mlátí ty ubohé, pokojné mladé lidi, druzí si vzpomenou i na to, že právě tihle mladí lidé plní ideálů jsou součástí mas, které převracejí a zapalují auta a ničí výlohy obchodů. Postupně poznáme několik ústředních postav, z jejichž úhlu pohledu tuhle krvavou kaňku moderních dějin registrujeme, syrová ruční kamera nešetří naturalistickými scénami a nevyhýbá se ani pohledem k jednotlivým „pachatelům“ tohohle nelidskému kousku. Škoda jen, že tvůrci až moc ukazují, na které straně barikády stojí a snímek tak postrádá větší míru objektivity. Policejní síla je tu tak vylíčená jako sadistická banda hovad, demonstranti jako mírumilovní dredaři, kteří zrovna neměli co na práci, tak si přišli zahulákat a podržet pár transparentů. Přesto Diaz: Don't Clean Up This Blood v hlavě nějaký ten pátek zůstane, protože rekonstrukce policejního zásahu a následné „výslechy“ plné mučení a ponižování svou sílu určitě mají. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (6)

  • Producenti dosiahli, aby sa film premietal aj v Európskom parlamente. (Sufferer)
  • Vytvoriť atmosféru demonštrácie a čo sa stalo v Diaz pomohli dostupné videá a prerozprávanie svedkami, teda obete, medzi nimi aj novinári. (Sufferer)
  • „Čo som počul a čítal, bolo horšie ako to, čo som ukázal vo filme. Viac ukázať nebolo možné, ak som teda nechcel nakrútiť horor s márovačkou,“ povedal režisér Daniele Vicari. (Sufferer)

Reklama

Reklama