Reklama

Reklama

Vozová Hradba

(koncert)
Hudební / Dokumentární
Česko, 2011, 98 min

Hrají:

Daniel Landa

Daniel Landa - Vozová hradba 2011/12, byla nejúspěšnější tour kontroverzního českého autora a interpreta tohoto století. Příznivci volené nejoblíbenější skladby a Landovy ostré proslovy o úpadku morálky a politiky, rozbouřily posluchače a strhly lavinu, která skončila v Čechách koncertem v Praze 25.11. 2011 v beznadějně vyprodané Tesla Aréně. Vozová hradba Live je zážitek pro všechny, kteří si chtějí koncerty připomenout a pro ty, co se neopakovatelného zážitku nemohli účastnit. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Daniel složil specielně pro toto turné dvě skladby. Jednalo se o písně "Bohemia" a "Král". Ke druhé zmiňované však nestačil složit hudbu. Na koncertě ji pouze zarecitoval. (HArna)
  • Přestože se jedná o již čtvrté velké turné, zaznělo na koncertech mnoho písní, které se hrály vůbec poprvé naživo. Byly jimi tituly "Vozová hradba", "Čech", "Jen ať to sype", "Zombice", "Holky a mašiny", "Nad Afgánistánem", "Bohemia" a "Chlapeček z periferie". (HArna)
  • K nové písni "Bohemia" byl natočen také videoklip. (HArna)
  • Poprvé o samotném playlistu písní rozhodovali sami fanoušci, a to na oficiálních stránkách Dana Landy. (HArna)
  • Vůbec poprvé zazněly na koncertě skladby z již rozpadlé kapely Orlík, konkrétně skladby "Vozová hradba" a "Čech". (HArna)
  • Obsazení: harmonika - Radka Drahozalová, bicí - Marek Žežulka, baskytara - Jan Lstibůrek, první kytara - Martin Volák, druhá kytara - Jan Šobr, první klávesy - Vlastimil Bičík, druhé klávesy - Aleš Háva, perkuse - Pavel Plánka, saxofon a klarinet - Ondřej Klímek, druhý hlas - Zdeněk Troub, vokály - Petra Sladká, Markéta Procházková, Tomáš Savka. (dydy79)

Reklama

Reklama