Reklama

Reklama

Muhammad Ali: Největší souboj

(TV film)
  • USA Muhammad Ali's Greatest Fight
Trailer

VOD (1)

Ali byl povolán do Vietnamu na vrcholu své kariéry. Bojoval by ve válce proti svému mravnímu přesvědčení, a jeho případ, který se dostal až před nejvyšší soud, otřásl americkým soudním systémem. Jeden z největších boxerů všech dob Muhammad Ali sehrál svůj nejtěžší zápas daleko od ringu, když stanul před Nejvyšším soudem. Devět soudců posuzovalo jeho mravní přesvědčení, kvůli kterému odmítl bojovat ve Vietnamu. Největší boj Muhammada Aliho se odehrává za zavřenými dveřmi, kde soudci Hugo Black, William O. Douglas, John Harlan II, William Brennan, Jr.Potter Stewart, Byron "Wizzer" White, Thurgood Marshall, Harry Blackmun v čele s Warrenem Burgerem rozhodují o všeobecném dopadu rozhodnutí v tomto případu. V rozporu se status quo se ocitá hlavně Harlan a jeho starý přítel Burger, poté, co jsou konfrontováni novým úředníkem Kevinem Connollym. Film odhaluje politické intriky, které předcházely podobným rozhodnutím v době rychlé sociální a kulturní proměny Ameriky. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (6)

Juto 

všechny recenze uživatele

Dôstojný a seriózny pohľad na rozhodnutie Najvyššieho súdu o tom, či Aliho dôvody vyhýbania sa návrhu boli právoplatné kvôli jeho náboženskému presvedčeniu. 6/10 ()

zekon 

všechny recenze uživatele

Takový zmatený film o ničem. Banda důchodců na nejvyšším soudě za které makají studentíci. To co asi každý čeká, něco o boxerovi, je hodně na pozadí a jde o postoj Muhammada Aliho k vojenské službě. Téma na 10minut v 94min. Jediné pozitivum je jaký na mě tímto postojem Muhammad Ali udělal a z některých jeho reakcí to vypadalo že není jen tupý boxer. Jenže toho tam bylo opravdu málo. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Je to celé trošku rozhárané, těžko se člověk drží základní linie a toho, co chtěli autoři vyprávět, ale na druhou stranu je to zajímavý vhled do zákulisí amerického Nejvyššího soudu. Pompa, luxus, ale současně soudci, kteří se nechají ovlivnit politikou a třeba podvádějí při basketu. Hvězdné herecké obsazení dělá své. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Dobre obsadená politická dráma, ktorá ale nijak nenadchne a miestami strašne nudí. Kto má rád príbehy podľa skutočných udalostí a má rád box. tak odporúčam. 2 z 5 ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama