Reklama

Reklama

Říkají o něm, že je dinosaurus, on to však bere jako poklonu. Detektiv inspektor Jack Regan vede slavný přepadový oddíl londýnské policie a je to policista starého střihu, tvrdý jako žula. Výsledky má, jeho drsné metody se však pomalu přestávají vedení policie zamlouvat. Nedávají spát především důstojníkovi z oddělení vnitřních záležitostí Ivanu Lewisovi, který by Jacka asi nenáviděl ještě mnohem víc, kdyby tušil o jeho milostném poměru se svou atraktivní ženou Nancy. Zatím jen pozorně sleduje práci Jackova útvaru a čeká na jakoukoli chybu. Když Regan neuposlechne rozkaz, rozpoutá se v centru Londýna přestřelka mezi bankovními lupiči a policií, která Jackovi zláme vaz. Je suspendován a posléze i zatčen a uvězněn. Ještě ale není vše ztraceno, Regan i jeho tým udělají vše pro to, aby očistili svou pověst a zajistili průchod spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (230)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Luxusní Britská kriminálka, která je doprovázená skvělou akcí a neskutečným humorem. Když jsem si film pouštěl, ani jsem netušil, o čem vlastně je, odkládal jsem ho, ale ani nebylo proč, protože jsem se královsky bavil. Námět je fakt dobrý, zpracování nemá chybičku, příběh je luxusně vygradovaný. Co se týče akce, je skvělá, působí realisticky, drsně, 2 souboje, 2 honičky a zbytek se střílí. Herecké obsazení, Ray Winstone je fakt borec, neuvěřitelně to tam kosí, O Benovi Drewovi platí to stejný, úplně žeru typ takových drsných poldů, kteří si stojí za svým, zbytek je slabší, ale jsem i tak spokojen. Kamera a celkově technické zpracování skvělé, akce přehledná a hudba fajn. Nesmím však zapomenout na ten humor, neskutečný komba do sebe parta poldů kosí, Winstone si sám ze sebe dělá prdel, směje se svému břichu, takhle to má vypadat! A jak jsem říkal, příběh je luxusně vygradován, Winstone se dostane na moment do vězení, spoustu věcí divák nečeká, kam se serou sračky s Bondem. Parádní prostředí, ve kterém se akce odehrává a ejvíc mně potěšilo, že konec působí dost otevřeně a možná se najde ještě něco, co by se dalo pochválit. // Akce mohlo být víc, ale to není zas takový zápor, soubojů je bohužel málo, ale cajk, no to je tak asi všechno, co bych vytkl, občas působí moc předvídatelně, někdy Winstone a Ben nejednají, dle mých představ. // Filmu není co vypíchnout, všechno šlape ve skvělém tempu, příběh je fakt parádní, vážně jsem nepočítal s tím, že mně film bude tak bavit, to je tím, že poldové jsou drsní, s nikým se neserou a sami ze sebe si dělají prdel. A ještě něco, Paul Anderson, který hraje hl. záporáka mi připomíná Kata z Prago Union :D, doufám, že bude cvajka. 10/10! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Obstojná britská kriminálka. Ze začátku mě to svou nepřirozenou drsňáckou křečí docela štvalo, ale po pár minutách jsem si zvyknul. Naštěstí se pořád něco děje, snímek je dostatečně napínavý a akční, takže nezbývá čas na otázky jako "Dává scénář smysl? Opravdu by se toto mohlo stát tímto způsobem?" a podobně. Jednou to zabaví spolehlivě, druhá projekce ale asi nehrozí. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nikdo si nebude vyskakovat na můj odznak." Dědek Jack s týmem berou svůj boj proti zločinu vážně. A na takovej způsob boje má demokratická ochrana práv zločinců právně čistej a samozřejmě naprosto scestnej pohled. Takže Jacku, pevným stiskem ruky přiškrť kontrolního orgána, penis pevně zaraž mezi nohy jeho manželky a s basseballovou pálkou v ruce vyraž udělat na světě pořádek. Bude to drsný, budou ti vrážet kudly do zad, ale já ti fandím. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nick Love sa tentoraz vytasil s klasickou, drsnou kriminálkou. Ja naozaj neviem, prečo som si myslel, že idem na gangsterský film. Veľmi ma prekvapilo, že z obsadenia hercov som poznal iba Ray Winstonea a Alana Forda. Ten sa tu zjaví trikrát a snád' ani raz nezafuckuje, čo ma celkom prekvapilo. Hrá tu takého chlapíka, ktorý nemá problém odšévovať doklady, zbrane a tak. Naopak, milo ma prekvapil mne doposiaľ neznámy Ben Drew, ktorý na to, aký bol mladý, tak bol pekelne ostrý! Tie dve hodiny aj niečo zleteli ani neviem ako a k tomu ešte namakanú atmosféru vytvárala bombastická muzika! Ale nenormálne bombastická!!! ()

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem Taken, ale jaksi jsem jej nedostal. Tak zaprvé, dost mě nasralo když jsem si přečetl asi první větu popisu filmu a zjistil, že ta věc se nestane na začátku, ale dost v průběhu filmu. Zadruhé se mi moc nelíbilo to Winstonovo drsňáctví, vůbec jsem mu to nevěřil. Vlastně všichni se tvářili, jako by byli ultimativní baddasové, což nebyli. No a ta přestřelka byla taky docela tristní. Jediné co se jim povedlo byly pěstní souboje. Nuda za 50%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • George Carter (Ben Drew) nosí hodinky značky Hamilton Khaki Navy UTC. (dyfur)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v metropole Veľkej Británie - Londýne. (MikaelSVK)
  • Auta účastnící se scény pronásledování jsou Jaguár XFR a Ford Focus 1.6 stylizovaný do podoby ST. (StarPlate)

Reklama

Reklama