Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Oscar Svendsen se probudí k smrti vyděšený a zkrvavený. V rukách má pušku a nachází se v něčem, co kdysi býval výstavní striptýzový klub. Kolem něho leží osm těl a před ním stojí policejní vyšetřovatel Solør, který na něj míří pistolí. Solør je 100% přesvědčen, že Oscar je pachatelem, i když Oscar neochvějně trvá na své nevině. Oscar neochotně začíná vyprávět neuvěřitelný příběh čtyř kamarádů, kteří společně v loterii vyhráli 1 739 361 norských korun. Ta suma byla poněkud špatně dělitelná čtyřmi. (toma.baza)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (90)

danny79 

všechny recenze uživatele

Stylove podobny film jako toci G. Ritchie (Sbal prachy a vypadni, nebo RocknRolla) a krvavosti to ma zase blizko k Tarrantinovi (Fargo ...). Podobnych filmu jsem od dob, kdy Ritchie natocil Sbal prachy … videl mnoho, ale vetsinou se ani zdaleka nepriblizily Ritchiemu. Arme Riddere se na stejnou uroven sice nedostava, nektere cernohumorne sceny zas tak zabavne nejsou, originalni na tom neni nic, ale je dobre a urcite lepsi, nez vetsina poddobnych kousku. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Takhle by točil Ritchie, kdyby se narodil v Norsku. Ta inspirace Lock, Stock.... či Snatch je tady zjevná, ale přesto si Arme Ridder uchovává nezaměnitelnej severskej rukopis. Akce dost, vtipu taky, některý scénky byly neuvěřitelný a herecky to mělo úroveň. Navíc teď už jsem si stoprocentně jistej, že do Norska si umělej stromek kupovat nepojedu a to je přesvědčení, který mi ke spokojenýmu životu chybělo. 90% ()

Reklama

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Černá komedie a kvartetu hovad, co vyhrají necelé dva miliony a pak se kvůli nim povraždí. V podstatě něco mezi The Big Hit a Pain & Gain, plus explicitnější násilí a depresivní vizuál ve stylu Lovců hlav. Lepší než to první, horší než to druhé. Hranice vtipných a vážných scén občas trochu ujede, ale když všechno šlape, můžete se potrhat. Vzniknout tohle u nás, byl by z toho národní klenot. Jenomže k tomu nám asi chybí ten Nesbø. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nebavil jsem se sice tak dobře jako u Lovců hlav, ale bavil jsem se, a to je důležité. Tohle rozplétání příběhu nahlých úmrtí v malém norském městečku mě dokázalo často rozesmát, a určitě to nebylo proto, že se tady vyskytoval nadprůměrný počet blbů. Bylo to sice jednodušší a ne zrovna originální, ale nenudil jsem se a rozesmálo mě to, a to je u komedie základní požadavek. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NÁHODY SE DĚJOU. MY JSME UHODLI 12 ZÁPASŮ. TEN TÝM, KTEREJ NA KONCI SKÓROVAL, TO BYLA NÁHODA. ŽIVOT JE NÁHODA.“...... /// Místy dost bláznivý (asi jako chlápek s kérkou ,,VOLVO“ na pupku), někdy jen takový …. jako že se snaží bejt ftipný. Na druhou stranu – já su přesně ten typ (uchyláka?), kterýho pobaví masakr v sexshopu. A je mi jasný (zase jo?), že vod týpků, kteří nechtěj 1.739.361 korun dělit 4 (navíc by to někteří stejně nedokázali…), mně musí stačit příběh, ….co příběh…. černá jednohubka, plná nešťastnejch náhod. Chlapci to vobčas dokážou solidně rozjet, taky ten norskej humor mi sedí. Ale síly bych nepřeceňoval…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou povídku, kterou napsal Jo Nesbø, jsem nečetl. 2.) Potřebuju se zbavit těla (2, 3…). 3.) Soundtrack? Zkusit se má všechno. 4.) Thx za titule ,,a.lala“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama