Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Oscar Svendsen se probudí k smrti vyděšený a zkrvavený. V rukách má pušku a nachází se v něčem, co kdysi býval výstavní striptýzový klub. Kolem něho leží osm těl a před ním stojí policejní vyšetřovatel Solør, který na něj míří pistolí. Solør je 100% přesvědčen, že Oscar je pachatelem, i když Oscar neochvějně trvá na své nevině. Oscar neochotně začíná vyprávět neuvěřitelný příběh čtyř kamarádů, kteří společně v loterii vyhráli 1 739 361 norských korun. Ta suma byla poněkud špatně dělitelná čtyřmi. (toma.baza)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (91)

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Černá komedie a kvartetu hovad, co vyhrají necelé dva miliony a pak se kvůli nim povraždí. V podstatě něco mezi The Big Hit a Pain & Gain, plus explicitnější násilí a depresivní vizuál ve stylu Lovců hlav. Lepší než to první, horší než to druhé. Hranice vtipných a vážných scén občas trochu ujede, ale když všechno šlape, můžete se potrhat. Vzniknout tohle u nás, byl by z toho národní klenot. Jenomže k tomu nám asi chybí ten Nesbø. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když Rudá hvězda Oslo náhodou zremizuje s Baníkem Bergen a blbý, blbější, nejblbější a nějaký Thor Heyerdahl s půlkou mozku tak pustí norskému Horáčkovi trochu žilou, zvrhne se to v celku roztomilou a dynamickou vybíjenou. Scénář z Nesbøva zaprášeného šuplíku z dob, kdy ještě míval malé péro a servilně obrážel s Netopýrem nakladatele sice kdovíjakou originalitou neoplývá, nicméně několikrát jsem si poprskal rozžvýkanou treskou televizi a to se mi při mé naprosté absenci syslu pro tumor jen tak nestává! ()

Reklama

psychohippo 

všechny recenze uživatele

Chcete-li jízdu na tobogánu absurdních nahodilostí, při které se vycákáte v bazénku krve a navíc získáte trvalý důvod k pochichtávání nad umělohmotnými vánočními stromky, tak je to film pro Vás. Na severu jsou dlouhé zimy a dlouhé dny bez slunce, na jejich humoru je to poznat. Na závěr rozpitého večera nebo po nedělním obědě, kdy potřebuje mozek vypnout. Já dal tu druhou variantu a sedlo mi to dokonale. 78% ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Tarantinovým Pulp Fiction sedí. Není to nic nového a převratného, spíš možná trochu populisticky poskládané kousky z úspěšných jiných filmů do nového příběhu plus rafinovaně využité v současosti hojně skloňované jméno norského autora, ale jako skvělý relax to funguje a zábava je zaručena. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Takhle by točil Ritchie, kdyby se narodil v Norsku. Ta inspirace Lock, Stock.... či Snatch je tady zjevná, ale přesto si Arme Ridder uchovává nezaměnitelnej severskej rukopis. Akce dost, vtipu taky, některý scénky byly neuvěřitelný a herecky to mělo úroveň. Navíc teď už jsem si stoprocentně jistej, že do Norska si umělej stromek kupovat nepojedu a to je přesvědčení, který mi ke spokojenýmu životu chybělo. 90% ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno