Reklama

Reklama

Koncert hrůzy

  • Itálie Un gatto nel cervello (více)
Trailer

Obsahy(1)

Absurdní, bizarní, děsuplné i masochistické - to všechno jsou přídavky, které si vysloužil tento filmový kousek ikony žánru pokleslých hororů Lucia Fulciho. Italský režisér v něm představuje sám sebe, režiséra totožného jména, kterému jeho filmy plné násilí už tak lezou na mozek, že ztrácí v reálném životě přehled o tom, co je fikce a co realita. Představy, které většinou Fulci do filmu nastříhal ze svých předchozích hororových kousků, konzultuje s psychiatrem, jenž mu rovněž asociuje sadistické monstrum. Jedná se o další pacientovu paranoiu, anebo před ním stojí skutečný masový vrah, který se Fulciho filmy dokonale inspiroval? (duklak2)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Shit 

všechny recenze uživatele

Sice příběh, jak je u Fulciho zvykem, je fakt mizernej, respektive ani ne tak nápad, ten byl myslim docela originální a zajímavej, jako spíš zpracování, který už nudnější ani být nemohlo a to se snad ani nemá smysl zmiňovat o hercích, to je kapitola sama o sobě a to hlavně oběti, to co předvádí těsně před smrtí se dá podruhý vidět jen ve Scary movie, to snad musela být parodie, jinak fakt nevim, nicméně Fulci je tady v docela slušný gore formě a servíruje občas zajímavý scény plný prvotřídní řezničiny se všim, co k tomu patří, jako vyhřezlý střeva, usekaný hlavy (těch je hafo), hnis, rozpadající se těla, mletí lidí a jako třešnička je tady výborná porcovačka motorovkou, ale to je tak všechno co tenhle film nabídne. Pro milovníky gore super, i když né úplně dokonalý, pro milovníky hororu sračka. Já se nacházim někde uprostřed ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Do Fulciho tvorby sa vôbec nevyznám a aj keď som vedel, že toto je také netypické dielo tak som si ho pustil. Ak mal teda, pán režisér skutočne takéto halucinácie, tak to mu veľmi nezávidím. V skutku sa mi to celkom páčilo. Kopec vrážd krvi, celkom akčné a po technickej stránke na dosť vysokej úrovni. Dej tu veľmi hľadať nemá zmysel, takže to je dosť mínus a k tomu niekedy ma dialógy neuveriteľne nudili. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Aj ked som uz nieco od Fulciho videl /Cerna Kocka, Aenigma, Bily Tesak/, jedno musim uznat : coraz menej a menej mu rozumiem. Pribeh ziadny, scenar je slabucky, akurat milovnici gore si pridu na svoje. Mne osobne sa to gore zdalo az samoucelne a snaziace sa zakryt rezisersku a herecku nemohucnost. 25 % ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Fulci sa tentoraz teda vyznamenal :/ Obsadiť sám seba do titulnej úlohy ako režiséra Fulciho točiaceho tie svoje krváky z ktorých mu už riadne pripeká na mozog, no dajme tomu. Smola je však tá, že z filmu mám taký pocit, že to nie je ďaleko od skutočnosti. Horor teda fakt dokáže zblbnúť človeka. PS – z toho neustáleho vyslovovania Fulciho mena, mi bolo miestami už fakt zle. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Víte, že si dneska dáte paničku (prasátka)?" Když má Fulci pocit, že se jeho fantazie a představy začínají nebezpečně prolínat s realitou, navštíví psychiatra. To se ale ukáže jako obrovská chyba! Když profesor Schwarz Fulciho zhypnotizuje, udělá z něj svoji loutku. Brzy se v okolí začne objevovat jedna mrtvola za druhou a Fulci je stále více přesvědčen o tom, že je to jeho dílo. Přehlídka gore, některé z jiných Mistrových filmů, je největší devizou filmu. Nejen oblíbené vydloubávání očí, ale i vytržený jazyk nebo rozježděný nebožák. Nejvíce záběrů je na oddělenou hlavu - useknutá sekerou, uříznutá motorovkou (i dítěti!), uražená víkem truhly či odříznutá nožem. Stará dobrá italská škola, kde se pro vnitřnosti nejde daleko (ostrý hák je na to ideální). Původní hodnocení jsem zvedl o jednu hvězdu nejen z nostalgie.... ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama