Reklama

Reklama

Páter Thomas

  • Česko Pastor Thomas (více)
Trailer 2

V malém jižanském městě páchá kněz Thomas sebevraždu na hřbitově před zvláštním náhrobním kamenem. V téže chvíli v New Yorku při spiritistické seanci umírá mladá dívka Mary potom, co v tranzu viděla knězovu smrt. To vyvolá značný zájem novináře Bella, který se zúčastní jejího pohřbu. Po ukončení obřadu uslyší z nitra hrobu výkřiky a zachrání Mary, která byla jen zdánlivě mrtvá. Dívka mu pak vypráví, že při seanci viděla nejen knězovu smrt, ale i její pokračování vyvolané starou legendou, která byla vytesána na náhrobním kameni. Krvavý boj se záhrobím začíná... (Q FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (148)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V dětství vyděsilo, v pubertě nebavilo, v dospělosti potěšilo. Páter Thomas je jedním z kultovních hororů, který tu na přelomu osmdesátých a devadesátých let koloval v několikanásobných kopiích a vyděsil tehdy nemálo hororových paniců, kterými jsme v té době byli téměř všichni, někteří nejen hororovými a nejen tehdy, ale to už sem nepatří. Své kouzlo neztrácí ani dnes v době dlouhovlasých duchů, záleží však na tom, zda se dokážete naladit na hrátky se smrtí Lucia Fulciho a umíte patřičně ocenit krásu vrtáku pomalu se nořícího do tváře či se koupat v dešti červů, pokud Vás nejen tohle láká, zvolili jste správně, podobně jako já, a to i přes příběhovou nedostatečnost téhle Fulciho až surrealistické fresky. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Příjemně přímočarý scenář, který si po celou dobu uchovává tajemství a ta pochmurná nálada je k nezaplacení. Tohle je typický Fulci, jak ho mám rád - provokativní v naturalistickém zobrazování násilí (pro mnoho lidí až příliš detailní a nechutné) a silný v navození dusné hororové atmosféry. A k tomu dnes již legendární scéna s vrtačkou v mozku. No neberte to. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Poslední dny jsem upřel pozornost na staré dobré italské kousky a tak jsem se od Argenta samozřejmě musel „stavit“ i za Lucio Fulcim. Od tohoto režiséra jsem už viděl docela dost filmů, ale některé z nich mi dosud unikali. Páter Thomas mě v mladí nějak minul, takže tohle byla moje premiéra. Fulciho kousky byli až na pár výjimek vždy docela specifické a popravdě na ně musíte být dobře naladěni. Co se logiky týče, tak s tou si totiž tento pán nikdy příliš nelámal hlavu a divák si na to buď zvykne a jeho filmy se mu budou líbit, nebo prostě ne. Přesně to je problém i zde. Paura nella cittè dei morti vivendi nám nabídne několik opravdu nezapomenutelných scén, kvalitní gore, ale i kupu nelogických situací a momentů, které jakoby tam snad ani neměli patřit. Nicméně jestli mu šlo něco dobře, tak to byla přemíra nechutností a gore lahodící oku. Právě tyto chuťovky jsou nám naservírovány v míře opravdu vrchovaté. Čímž má v mém případě vždy bonusové body. „Chuj“ s tím, že to místy nedávalo hlavu ani patu. Zvracení jedné z dívek bylo i přes viditelně gumové zuby luxusní a stejně tak provrtání hlavy. Občas jsem se sice musel zasmát (zvláště ve chvílích, kdy se postavy nesmyslně otočili k nemrtvým zády a ti jim následně vyrvali kus mozku z hlavy, nebo když se zničehonic zombie teleportovala zpoza schodů přímo ke dveřím, přestože v oddáleném záběru tam nebyla…). Podobných blbostí tam byla celá řada, ale člověk se u toho alespoň zasměje. Zatracovat tento film určitě nehodlám, protože své kvality měl, no a já se u jeho sledování bavil. Nepojí mě však k němu žádná nostalgická vzpomínka z dětství ani školních lavic, takže ho nemíním zbytečně nadhodnocovat. Lepší průměr to skutečně je, ale Fulci natočil dost lepších filmů. Každopádně na některé momenty jen tak nezapomenu. Závěr však mohl být lépe propracovaný, přišlo mi to dost odbyté. 60% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Pastor Thomas, z dnešní pohledu, může působit všelijak a byť sou na něm vidět chyby a věci, které by dneska neprošli, tak přesto přese všechno, se jedná o kvalitní horor. Navíc když sem každý pátek procházel videopůjčovnu a vybíral si co si půjčím, tak právě Fulciho kousky jako Pastor Thomas, Dům u hřbitova a další mně vyloženě lákaly, ale bál sem si je půjčit, jelikož i obal mně dokázal vyděsit, co potom samotný film, byl to strach z hrůzy, co číhala v tom filmu. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Absolútne nechápem niektoré pozastavenia sa užívateľov nad absenciou scenára. Išlo vôbec niekedy vo Fulciho filmoch o scenár? Vo Fulciho filmoch ide v prvom rade o krv, krv, mŕtvoly... a preto ho snáď všetci milujeme (alebo nenávidíme), nie? No, Paura nella cittè morti viventi je skutočne šťavnatou (občas možno aj trochu prešťavenou) žánrovou lahôdkou. Ja sa nerátam za nejakého veľkého fanúšika starých talianskych hororov, ale v poslednej dobe ma začali nejako "fascinovať" (to zas nie) a rozhodol som sa, že raz za čas si podobnú jednohubku doprajem. Dúfam, že mi to nejako nezaškodí. Ale musím povedať, že som začal viac ako dobre, Páter Thomas je ozaj "exkluzívny brak", aký sa v dnešnej dobe vidí len málokedy, teda skôr nikdy. (To päťhviezdičkové hodnotenie neberte zas až tak vážne, je to v rámci toho "Fulciho žánru", čiže sa obávam aké by film dostal hodnotenie, keby som ho bral ako filmy ostatné. "Toť vše...") ()

Galerie (59)

Zajímavosti (9)

  • Michele Soavi mal pôvodne hrať hlavnú postavu Boba. Fulci si to však rozmyslel a rozhodol sa namiesto neho obsadiť Giovanniho Lombarda Radiceho. Soavi dostal menšiu úlohu. (misterz)

Reklama

Reklama