Reklama

Reklama

Una sull'altra

  • Francie Perversion Story (více)
Trailer

Záletný doktor se po manželčině smrti třese na milionové dědictví a nový život. Místo toho se ale zblázní do striptérky, která jako by jeho zesnulé ženě z oka vypadla. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vynikající kriminální příběh, na kterém není nic strašidelného ani mysteriozního, ale jehož dokonalost tkví v báječné zápletce. Drama několika postav je nasnímáno skvělou kamerou, jejíž úžasné obrazy doprovází velmi dobře zvolená hudba. Notná dávka nahoty divákovi připomene, že 60.léta přinesla sexuální revoluci a hnutí hippies. Na kvalitním filmovém materiálu nám režisér předkládá pestré obrazy nezávazného života v stripteasovém baru, které jsou v protikladu se záběry na zemřelou ženu a celu smrti. Velmi působivá je scéna milování , kdy sledujeme dvojici zespoda, jako by ležela na červené skleněné desce. Kamera si vůbec vybírá zajímavé záběry - přes sklenice, odrazy na lesklém stropě apod. Vedle precizní formální stránky je navíc příběh, jenž se zdá zpočátku banální, avšak v závěru vyústí ve skutečný boj o život. Jde o ten typ snímků, kdy se zkraje nic moc neděje a přesto cítíte, že jste jím jaksi hypnotizováni a přitahováni. O to více překvapí hlavní pointa. Snímek, ve kterém Fulci dokázal, že se obejde bez gore efektů (mrtvola je sice hnusná, ale ne šokující) a že umí natočit silný film. ()

Cabal 

všechny recenze uživatele

Film existuje v několika verzích. Nejkratší francouzská verze, 97min, která jediná vyšla na DVD (Severin). Italská verze 99min a Anglická verze 103 min /k dispozici pouze VHS rip/. Ve francouzské verzi chybí cca 10 min rozvíjející zápletku, ale zase je zde více nahoty. A nakonec, existuje i fan verze, cca 107 min, vzniklá kompilací FR a ENG verze. Takže výběr je na vás. Já viděl anglickou verzi této esence italského giallo-poliziesca. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Čistá, ale o to více parádní, stylová a lehce erotická detektivka à la Hitchcock (např. "VERTIGO") a Film Noir, která se celá odehrává v San Franciscu (tak krásnou do detailů natočenou scenérii spolu s nevšední atmosférou jednoho amerického města na kopci, to jsem viděl naposledy snad v "BULITTOVI" nebo ve zmíněném "VERTIGU"). Film byl často označován nálepkou giallo, ale giallo to vážně není, sraženou krev spolu s četnými vraždami tu nečekejte. Filmu dominuje parádní spletitý děj (tajemství, intriky, falešné stopy), výtečná statická kamera, nápaditá choreografie (taneční klub), krásné psychedelické barvy, vzrušující závěr a ty všechny módní doplňky, opravdu báječné:-) Móda sixties byla "NEJ". Marisa Mell byla svého času opravdu luxusní herečka, v tomto filmu a v Bavově "DIABOLIKU" ji to slušelo asi nejvíc. Zároveň to byly zřejmě její dvě nejlepší role vůbec..Její nezapomenutelné, opravdu dusné, striptýzové číslo na motorce, stejně tak jako její hojné nahé scény si budu pamatovat ještě hodně dlouho:-) Téměř hypnotizující hudební doprovod vytvořil opět Riz Ortolani, jeden z nejlepších skladatelů svého času. Esteticky a vizuálně nádherně čistý film a parádní detektivka, to vše v jednom balení. Komentář zde jako třetí v pořadí.. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Noir z Itálie, Fulci bez krve, scénář a dobří herci... Skvělá detektivka na půl cesty mezi neo-noirem a pre-giallem, která je šedesátkově precizně natočená, příběhově a atmosféricky slušná, má feeling Antonioniho Zvětšeniny a místy ztrácí tempo. Holt Fulci měl talent a koncem šedesátých a začátkem sedmdesátých let to bylo zatraceně dobře vidět. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Fulci a dvojica jeho spoluscenáristov si poriadne napozerala Hitchcocka a pripravila príbeh ako z majstrovej dielne. Ale určitý kvalitatívny rozdiel cítiť najmä v elementárnej logike, kedy sa napríklad ťažko verí ústrednému komplotu a to predovšetkým vďaka hlasu istej dámy. Kto videl, chápe. Ďalším problémovým miestom môžu byť posledné momenty, ak by film skončil o minútu skôr a priniesol riešenie hodné antickej tragédie, mohlo byť aj plné hodnotenie. Každopádne ide o prvotriednu detektívku, ktorá je síce plná nahoty, ale v popredí je za každých okolností stále príbeh. ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama