Reklama

Reklama

The Human Race

Trailer

Obsahy(1)

Skupinka osemdesiatich ľudí vytrhnutých zo svojich každodenných životov sa objaví na neznámom mieste, kde sú prinútení zápasiť o svoj život. Títo ľudia sú vybraní z rôznych etnických skupín, sú medzi nimi mladí i starí, športovci, zdravotne znevýhodnení alebo dokonca aj bezdomovci. Ak chcú prežiť, musia dodržiavať isté pravidlá, ako napríklad nevstupovať na trávnik, nezísť z cesty alebo neprestať súperiť na život a na smrť. Ak začnú porušovať pravidlá, zomrú. Osemdesiat boj začne, no len jeden človek preteky dokončí. Kto sa stane víťazom? (Steny94)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (68)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Hrozne lacne vyzerajúci filmík s nádherne dvojzmyselným názvom, realizovaný s veľkým nadšením a so skvelým vývojom i nápadmi. Najprv sa iba bavíte, ako krásne tu vybuchujú hlavy (a že ozaj výnimočne parádne!), potom každú chvíľu zastavujete, aby ste premysleli, či odvíjajúci sa dej nie je proti logike stanovených pravidiel (lebo ako to teda je, boli prví hluchonemí alebo ten šprintujúci indián ?) a napokon je to také úchylné psycho, že zabudnete, na čo ste prišli. PS. (spoiler) Rozprávačsky zaujímavému začiatku, kedy v podstate hlavná hrdinka zomiera ako prvá, by zodpovedal ešte lepší záver, kedy by divák z posledných troch preživších poznal iba dvoch, ktorí by zahynuli vo vzájomnom zápase a film by tým mohol krásne prejsť k titulkom... "Who the fuck is Acerod ?" a áno, chceme drahší druhý diel! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka rôznych ľudí s rôznymi osudmi sa ocitá v starej opustenej väznici aby súperila o život. Pravidlá sú "jednoduché". Dodržuj ich, zabi svojho "ne-priateľa", a prežiješ. Posledný vyhráva. Duchaplný zážitok. Muselo dať námahu vymyslieť tak ťažkú pointu. Až na gore, nemá tento snímok čím zaujať. K samotnému záveru sa radšej nebudem ani vyjadrovať - 45%. ()

Reklama

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Stalo sa mi to už viac krát. A platí to aj pre Human race. Prvotná myšlienka a nápad je fajn a páči sa mi, ale potom sa príbeh nedokáže dostať do správneho tempa, postráda dômyselnosť a vôbec nerozvíja svoj potenciál. Čo je samozrejme obrovská škoda. V Human race o to väčšia, že sa nevydaril ani samotný casting (česť výnimkám), a postavy samotné nevzbudzujú u diváka žiadne emócie, city, či dokonca puto. A tak je vlastne jedno kto prežije a kto umrie. Apropo smrť samotná je tu tiež riešená len pomerne jednotvárne. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Začátek je celkem slušně našlapaný, objeví se i rozšířené vyprávění několika postav, které jsou nakonec vrhnuti do závodu o život. Bohužel během toho vyprávění, čas i lidé odpadají jako mouchy a film ztrácí na své původní intenzitě! To mu hodně škodí! Nevím přesně, čím chtěl autor tohoto "zajímavého" projektu zaujmout, ale ke konci už to je jen ztráta času! Sice ve finále se ještě snaží minimálně o jeden slušný zvrat, ale to už dávno film nefunguje! 30% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mi nestalo, že bych měl z nějakého filmu tak rozporuplné pocity. Film, co byl evidentně natočen strašně levně, což je znát na efektech, ale hlavně na kameře, která chvílemi působila jak z nějakého rodinného homevidea. A přesto, přesto se tu povedlo nějakým záhadným způsobem vybudovat napětí silné jak prase, a to samé platí i o atmosféře. Fakt, co chvíli jsem chtěl vykřiknout nahlas třeba: "Bože, to je debil!" "Bacha na ten trávník!" "To je hajzl, doufám, že chcípne." "Hm, tak mi zabili oblíbence, jaké překvapení." Strašně jsem se snažil mlčet, ale sem tam (a bylo to celkem často, přiznávám) jsem prostě nahlas nějaký svůj komentář vykřikl. V takové míře se mi to u hororu nestalo ani nepamatuju. Ještě rozporuplnější hodnocení mám u děje, tam mi to hvězdičkově skákalo furt nahoru a dolů. Máme tu hromadu postav různých věků, náboženských vyznání, dokonce i postižené. Kdo mě zná, tak ví, komu jsem tady fandil a ani to nemusel vidět - tak opět musím říct, že mi opět umřel. Ten příběh byl chvílemi dost zajímavý a chvílemi úplně debilní (třeba mě naštvalo SPOILER, jak se tam vytvořil ten gang těch debilů, co všechny příchozí házeli na trávník - stejně by se pak porvali mezi sebou a nebo ten debilní nápad s tou těhotnou ženou... KONEC SPOILERU), něco tam nebylo úplně domyšlené a co se závěru týče, mě se povedlo odhadnout ho hned od začátku, ale jak vidím, mnoho lidí ho zde nečekalo, takže ani nic malinko nenaznačím. Ale jsem rád, že skončil tak, jak skončil, v průběhu filmu zde hrozil mnohem, ale mnohem debilnější závěr. Šokovala mě scéna hned po úvodních titulkách - vidíme ženskou, co má rakovinu a rozhodne se jí zbavit tak, že bude pravidelně cvičit, běhat a bum, zázrak - ona se úplně uzdraví! A hned na to se probere na tom divném závodišti. Co asi všichni v tuhle chvíli čekáme - ona bude hlavní postavou, protože jako o jediné z té hromady lidí o ní něco víme, ty znalejší z nás napadne, že nakonec přežije především ona. Hovno! Ona jako první stoupne na trávník a bouchne jí hlava. Na to jsem celkem čuměl. A i to, kdo přežije nebo kdo vydrží nejdéle, se nedalo zrovna odhadnout, každopádně v tomhle ohledu ten film musím pochválit, jelikož SPOILER SPOILER BACHA přežil tělesně postižený, co chodí o holích a má jen jednu nohu - to jsem u hororu snad ještě neviděl KONEC SPOILERU. Ve finále ani nemůžu říct, jestli se mi ten film líbil, mám z toho hromadu rozporuplných pocitů. Líbil i nelíbil. Koukl bych na něj znovu? Asi jo. 3* ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama