Reklama

Reklama

Andělský podíl

  • Velká Británie The Angels' Share (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hořkosladká komedie nasáklá skotskou whisky. Robbiemu je něco málo přes dvacet let, nemá práci, se svou přítelkyní Leonie čeká syna, za napadení jiného mladíka je odsouzen k veřejným pracím. A k tomu všemu ho ještě rodina jeho přítelkyně vůbec nemá v lásce. V téhle situaci najde Robbie naději tam, kde by ji nejmíň čekal – ve skotské whisky. Když si Robbie odpracovává svůj trest, seznámí se s partičkou povedených existencí v čele s Rhinem, kleptomankou Mo a neodolatelně tupým Albertem. Vedoucí této pracovní skupiny Harry má vášeň pro whisky, a když celou partu vezme na degustaci tohoto ušlechtilého nápoje, objeví v sobě Robbie talent pro rozpoznávání těch nejjemnějších chutí. A když se navíc dozví, že se chystá aukce náhodně objeveného soudku té nejlepší whisky na světě, vycítí Robbie příležitost, jak zabezpečit sebe a svoji rodinu jednou provždy. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (171)

Fíla 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká komedii, která bude hodně vtipná a budete si myslet, jak se budete smát, tak rozhodně Andělský podíl o tomhle není. Téměř neznámí herci se ukázali v dobrém světle. Kdo si nic nebude od Angels Share slibovat, tak dělá jen dobře, protože tohle není žádné velké představení. Je to vlastně zajímavé, nic převratného se tam neděje, ale i tak se nenudíte. Je to něco jako chůze, když jdete po ulici a přemýšlíte nad něčím, taky nevnímáte nudu, jen prostě jdete. Mé hodnocení v sobě neskrývá negativismus, ale ani optimismus. Možná až typický styl pana režiséra, že by? ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca kombinácia sociálnej drámy spojená s takým krimi dobrodružstvom a ochutnávkou whisky. Hercov snád' vyhrabali z ulíc, pubov a pracáku, takže som mal pocit , že som súčasťou deja a na tých rôznych ochutnávkach sa človek aspoň čo to dozvedel. Mimochodom, názov filmu je podľa mňa asi jeden z najkrajších, poéziou a whisky samotnou zaváňajúcich, aký kedy mohol byť filmu daný! ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Jak už někdo napsal - a vážně to dost sedí - je to taková sociální pohádka. Bez peněz, bez práce, odsouzen k veřejným pracím - objeví talent na rozpoznávání druhů whisky a navíc začne spřádat geniální plán na rychlé zbohatnutí...Průměr na všech frontách (ani pořádné drama, ani britská komedie), který se vypaří hodně rychle z hlavy. 5/10 ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Bože můj, to byla celkem kravina. Film o zlodějíčcích, kteří zbohatnou díky "andělskému podílu". Herecké obsazení nebylo moc dobré, vlastně mě pořádně nezaujala ani jedna postava. Ještěže se tam vyskytovala ve velké míře whisky. Potěšila mě také písnička - The Proclaimers - I´m gona be - ta je alespoň taková ztřeštěná. Myslela jsem si, že když je to komedie, že se zasměju - bohužel. ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nad hodnocením filmu přemýšlel. Dost často vás totiž film mate. Nevíte, zda se jedná o komedii, sociální drama nebo o svéráznou stealth akci. Zkrátka bodrý přístup neotesaných Skotů je dost často tématem k zamyšlení - mysleli to doopravdy tak jak to vnímám já? Věřil bych spíš tomu, že nemysleli. Zkrátka Andělský podíl je nevyzpytatelný. Má hodně co říct, ale někdy neví jak. Anebo to prostě kontinentální Evropan vnímá jinak. Nicméně jsem se rozhodně nenudil. Zajímavý příběh a potutelný humor je u filmu Kena Loache samozřejmostí a zde se to potvrzuje. Je dobře, že se scénář zaměřuje detailně pouze na pár postav, protože ty má vykreslené dokonale a nenutí divákovi nějaké zvláštní ideály. Zbytek je načrtnutý pouze jako stafáž a jako prostředek pro vtip. Ale jestli máte rádi rytíře v bílých zbrojích, tak tady si příliš nevyberete. A to je síla tohoto snímku. Poznáte spodinu Skotské omladiny a vystřízlivělé idealisty středního věku, kteří zkrátka vědí, jak že to v životě vlastně chodí. Sečteno a podtrženo - Loach natočil dokonalou sondu do nižších společenských vrstev, kde jenom humor a nadhled dokáže zjitřit pohled na jinak šedivý a lopotný život. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Pro whisky nadšence lze dodat, že ve filmu se objevuje dvakrát Charlie MacLean jako znalec skotské whisky. Pan MacLean je znalec v oboru a uznávaný autor na téma whisky. Publikoval již na deset knih a získal řadu cen. (Duoscop)
  • Film se částečně odehrává v prostředí destilérky Highland Park, která je umístěna na Oknejích a je dnes nejseverněji položená palírna skotské. (Duoscop)
  • Paul Brannigan hrá vo filme pochybného a problémového človeka. V skutočnosti bol v šestnástich rokoch uväznený na štyri roky za ozbrojený prepad. Po prepustení na slobodu bol nezamestnaný, frustrovaný a premýšľal nad samovraždou. (kacer4)

Reklama

Reklama