Reklama

Reklama

Třicátník Jacky Bonnot je talentovaný kuchař a ctitel velkého kuchařského umění. Sní o úspěchu a o tom, že si jednoho dne otevře vlastní restauraci. Finanční situace jej nutí přijímat podřadné práce, které si však není schopen udržet. Život se mu změní ve chvíli, kdy mu cestu zkříží slavný šéfkuchař Alexandre Lagarde. Zavedenou pozici Alexandra Lagarde totiž ohrožuje finanční skupina vlastnící síť jeho restaurací… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (202)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Na tuto kuchařskou lehkou komedii jsem se podíval jen kvůli jménu Jean Reno. Neudělal jsem špatně, protože celkově jde o lehkou letní komedii (v zimě nehodící) jakou Francouzi umí. Příběh je jednoduchý. Je tu francouzský Pohlreich, který točí svojí show a má i vlastní restauraci. Pod hrozbou sebrání hvězdy a práce započne hledat nejen nový recept, ale i spolupracovníky a chuť do vaření. Samozřejmě je to plné klišé. Najde se po krátkém době mladý náhradník, který vaření miluje ještě více než Reno. Každopádně film uteče jako pára nad hrncem a po konci nebudete naštvaní, ale vcelku potěšení. Přiznám se, že jsme dostal i na něco chuť. Možná si jednou do Francie zajedu na gurmánský výlet. Hodnocení OST: Stejně jako pokrmy byla hudba lehká, stravitelná a neudělala bolest v břiše. 6,5/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak je to oficiální, prostě mám rád filmy o jídle a vaření. K tomu ještě naděje, že Jean Reno bude někde hrát něco fajn, což se tady naštěstí podařilo. Snímek jsem si užil, zasmál jsem se a ujistil jsem se, že molekulární kuchyni možná někdy zkusím, ale určitě to nebude láska na celý život podobně jako v případě klasické kuchyně. ()

Reklama

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

Stáhla jsem, viděla jsem, smazala jsem... Pokud chcete za každou cenu vidět film s kuchařskou tématikou, ve kterém talentovaný ňouma bez prostředků ukáže díky jedné úžasné náhodě svůj um a vzkřísí tak prestižní, ale lehce zastaralou, restauraci, tak se spíš podívejte na kreslené Ratatouille, které oplývá mnohem lepším provedením, hudbou, nápadem i humorem. Francouzská verze je totiž sice fajn a sem tam se od srdce zasmějete...je to ale taky bohužel všechno, co se o tom dá říct. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zbožňujem filmy o varení a tento je navyše z Mekky kulinárstva a hrá v nej Jean Reno. Bohužiaľ, neupiekli to dobre. Ani to neochutili.Atmosféra biedna, kuchárske scény majú niečo do seba, ale nie je to žiadny zázrak. Postavy nezaujímavé a príbeh plný klišé a tiež nezaujímavý. Reno fajn, ale bez brady to nie je ono a tak zďaleka najlepšou súčiastkou tohto filmu zostáva jeho sexi dcéra Salome Stévenin. ()

migl 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia trochu "prekopali" námet a scenár Ratatouille(aj fyzická podobnosť Linguiny-ho s Ratatouille a Jackyho Bonnota/M.Youn v tomto filme,čisto náhodná?) a vytvorili túto jednohubku,ale kvalitou spomínanému snímku tento film nesiaha ani po členky. Angažovali J.Rena aby to pritiahlo divákov,kto ale bude od tohto snímku čakať veľkú srandu bude sklamaný. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Premiéra snímku proběhla na festivalu Berlinale 2012. (Krissty)
  • V Polsku je snímek uváděn pod názvem Faceci od kuchni, což lze přeložit jako „Kluci z kuchyně“. Španělští diváci zase do kin půjdou na El chef, la receta de la felicidad, tedy „Šéfkuchař, recept na štěstí“. (Beer Ceps)
  • Daniel Cohen psal scénář, aniž by počítal předem s účastí Jeana Rena. Poté, co se ukázalo, že roli Alexandra hrát bude, bylo nutné některé repliky přepsat, aby byl Reno spokojený. [Zdroj: Deník Metro] (hippyman)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Reklama

Reklama