Reklama

Reklama

Kolonie

  • Kanada The Colony (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nepriaznivé zmeny podnebia spôsobia, že v roku 2045 sa preživší ľudskí obyvatelia Zeme zdržiavajú v izolovaných podzemných kolóniách. Prvoradou úlohou týchto útočísk je ochrana pred epidémiami a vytváranie dostatočného množstva potravín, ktoré dokážu populáciu uživiť. Veliteľ Siedmej kolónie Briggs (Laurence Fishburne) sa spolu s niekoľkými vojakmi vydáva do vzdialenej Piatej kolónie potom, čo od nich zachytia volanie o pomoc. Vzdorujúc extrémne studenému počasiu sa skupina dostáva do cieľa, kde nájdu jedného preživšieho. Na základe jeho svedectva a nájdených stôp Briggs a ostatní odhalia hrozbu, ktorá ohrozuje aj ich vlastnú kolóniu. Aby upozornili ostatných, musia sa predrať ruinami kedysi známeho veľkomesta, ktoré sa nachádzajú na trase medzi dvomi kolóniami. Po návrate však Briggs čelí nepríjemným prekvapeniam, ktoré prekonajú aj zistenia z Piatej kolónie. Zodpovednosť za nečakané zmeny leží na pleciach Briggsovho kolegu Masona (Bill Paxton), ktorý je známy svojou násilníckou povahou. A Mason svoje diabolské plány ešte iba rozbieha... (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (271)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Docela fajn žánrovka se sice levným vizuálem, ale docela koukatelným. Jen mi tu trochu vadila ta hororová zápletka, kdyby z toho nechali jenom post-apo thriller s bojem o přežití, bylo by to daleko lepší a závěr vyloženě zkoněnej. Ale Fishburne hodně v pohodě a ten kluk, co rád sportuje se zlatým retrívrem taky. 6/10 ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný postapokalypťák, který, na to že má poflakujícího se Fishburna a sadistickýho Paxtona, mohl být aspoň trochu originální. Všecko jsme to už viděli, příběh je velké nic vytřžené z kontextu, ale na druhou stranu pro příznivce tematiky je to pohodová devadesátiminutovka v horkým letním dni. 65% ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No helemese koukejme-docela překvápko.. Fičelo to rychle, děj je taková klasika, která nenadchne ale ani neurazí, herecky je to sympaticky do pohody a ten vizuál tvořící z nouze ctnost mi docela sednul.... Jen je na tom bohužel znát, že kdyby si s tím někdo jen trošku více pohrál, pár věcí dotáhl, pár nelogičností poupravil a pár charaktérů dopiloval-mohlo z toho být skoro až jakési akční Divide(takže kulervoucí mazec)..... Hezký pokus-palec nahoru. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Takže opäť raz - postapokalyptický svet, podzemné kolónie / tunely, skupinka "tých dobrých", skupinka vraždiacich kanibalov a navzájom sa likvidujú. Obyčajná akčná jednohubka bez nejakých väčších ambícií, navyše klišé ako hrom. To už sa mi omnoho viac páčil podobný Tooth & Nail z horrorfestu, ktorý bol omnoho brutálnejší a disponoval cca. štvrtinou rozpočtu tohto tu. Nakrútené to bolo v poriadku, nudiť ma to nenudilo, akcie je dosť, a uraziť ma to taktiež nemohlo, pretože tento typ filmu ani nemá čím. Čiže - šedý priemer, ide sa ďalej. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Jdu, jdu, jdu, jdu po ledu, a dozadu jdu, a dopředu jdu.... jdu, jdu, jdu, jdu po ledu, dokud se mé Nohavici nechytí nějaký nemakačenko, který nejde po ledu, ale po teplé, vazké tekutině, šplouchající v mých tkáních. Lidé pochopili, že s výkyvy teplot v globálním měřítku musí cosi udělat. Neuposlechli Klause, rozesrali to na entou a nyní naopak Hájkovi dokazují, že homo povstal z opice. Odfrkávací filmík s poklidnou atmosférou postapokalyptických jatek. Veselé. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Když se vrátí Sam (Kevin Zegers) ke kolonii 7, padne vyčerpáním na levý bok, avšak další záběr z jeho vlastního pohledu naznačuje, že je na boku pravém. (Ficik)
  • Natáčení probíhalo v North Bay v Ontariu v Kanadě. (Terva)

Reklama

Reklama