Reklama

Reklama

Kolonie

  • Kanada The Colony (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nepriaznivé zmeny podnebia spôsobia, že v roku 2045 sa preživší ľudskí obyvatelia Zeme zdržiavajú v izolovaných podzemných kolóniách. Prvoradou úlohou týchto útočísk je ochrana pred epidémiami a vytváranie dostatočného množstva potravín, ktoré dokážu populáciu uživiť. Veliteľ Siedmej kolónie Briggs (Laurence Fishburne) sa spolu s niekoľkými vojakmi vydáva do vzdialenej Piatej kolónie potom, čo od nich zachytia volanie o pomoc. Vzdorujúc extrémne studenému počasiu sa skupina dostáva do cieľa, kde nájdu jedného preživšieho. Na základe jeho svedectva a nájdených stôp Briggs a ostatní odhalia hrozbu, ktorá ohrozuje aj ich vlastnú kolóniu. Aby upozornili ostatných, musia sa predrať ruinami kedysi známeho veľkomesta, ktoré sa nachádzajú na trase medzi dvomi kolóniami. Po návrate však Briggs čelí nepríjemným prekvapeniam, ktoré prekonajú aj zistenia z Piatej kolónie. Zodpovednosť za nečakané zmeny leží na pleciach Briggsovho kolegu Masona (Bill Paxton), ktorý je známy svojou násilníckou povahou. A Mason svoje diabolské plány ešte iba rozbieha... (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (271)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Jdu, jdu, jdu, jdu po ledu, a dozadu jdu, a dopředu jdu.... jdu, jdu, jdu, jdu po ledu, dokud se mé Nohavici nechytí nějaký nemakačenko, který nejde po ledu, ale po teplé, vazké tekutině, šplouchající v mých tkáních. Lidé pochopili, že s výkyvy teplot v globálním měřítku musí cosi udělat. Neuposlechli Klause, rozesrali to na entou a nyní naopak Hájkovi dokazují, že homo povstal z opice. Odfrkávací filmík s poklidnou atmosférou postapokalyptických jatek. Veselé. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Levné béčko, kterému se celkem daří zpříjemnit pondělní večer, zvláště jestli divák před tím koukal na nějakou utahanou konverzačku. U Colony si nejde nevšimnout do očí mlátící digitální krajiny. Nicméně, film dokázal v pohodě zabavit a zaujmout. Zápletka typu "nevíme co se s nima stalo" není nikdy k zahození. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zimní období v normálním životě vůbec nemusím, ale ve filmech patří k mým oblíbeným. Klidně i v postapokalyptických kouscích. Prvotní letmé seznámení s trailerem slibovalo vcelku zajímavou podívanou, okořeněnou sice o nepříliš působivé digitální efekty, za to ale docela známé herecké obsazení a hlavně fakt, že tady budou stát kolonisté proti bandě lidožroutů. Hned jsem si vzpomněl na 30 dní dlouhou noc a tamní upíry. Rozdíl v obou filmech byl markantní a to nejen co se atmosféry ale i celkové kvality týče. Přesto si však nemyslím, že by Kolonie byla vyložená katastrofa. Úvodních cca 40 minut je spíše ryzím dramatem, kde se seznamuje s důležitými postavami i sociálním problémem a pravidly v kolonii. Nemoc zde téměř vždy znamená smrt a to nejen na následky nachlazení, ale i díky nelítostným kulkám. Zvláště když zbraň v ruce drží psychopat a despota Bill Paxton. Je však taky pravda, že tempo příběhu se v některých momentech neskutečně táhlo, až jsem se přistihl několikrát u zívání nudou. Naštěstí se vše alespoň trochu zlepšilo „příchodem“ kanibalů na scénu. Na žádné srdceryvné polibky to nebylo, ale počet mrtvých se začal rapidně zvyšovat, dostavila se i částečná brutalita a já se hned cítil daleko lépe. Ovšem radost mi dost často kazily místy opravdu hnusné digitální efekty. Takový vůdce kanibalů byl však neskutečný „sympaťák“ a zcela nejlepší postavou celého filmu. Paxton, Zegers či Fishburne podali průměrné výkony, ale i oni nakonec dopomohli tomuto filmu k alespoň průměrné kvalitě. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak ošklivě digitální fujtajbl exteriéry jsem už dlouho neviděl. Jasně, je to laciné hororové kanadské béčko, takže na výpravnost nebyly peníze, ale The Colony je občas na pohled opravdu tak strašně hnusná, že to až ruší. Každopádně i když se odpoutám od nepěkného vizuálu, zbyde mi jen tuctová klišovitá naháněčka, která nemá čím zaujmout. Zpočátku nuda, ke konci sledovatelná průměrná jednohubka. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Béčkové překvapení, které svou napínavostí ve stísněných prostorech překvapí. Venkovní scény nejsou nijak extra, ale na to, že se se film nesnaží být něčím víc, než čím ve skutečnosti je, tak mu to odpouštím. Potěší známé tváře, pošahaní nepřátelé a celková postapokalyptická budoucnost. Závěr přišel poněkud rychle, ale věřím, že to případná dvojka napraví! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Když se vrátí Sam (Kevin Zegers) ke kolonii 7, padne vyčerpáním na levý bok, avšak další záběr z jeho vlastního pohledu naznačuje, že je na boku pravém. (Ficik)
  • Natáčení probíhalo v North Bay v Ontariu v Kanadě. (Terva)

Reklama

Reklama