Reklama

Reklama

To, že se jejich manželství rozpadlo, ještě nějak Richard a Kate překousli. A jako praví Britové celkem elegantně rozchod zvládli. Ale když zjistí, že jejich penzijní fond se stal obětí bezohledného a ještě navíc francouzské tuneláře, rozhodnou se, že to už je přespříliš. Vypátrají, že muž, který je připravil o všechny úspory, právě koupil své snoubence diamant za 10 miliónů dolarů a je rozhodnuto. Vypraví se za ním s jasným cílem – uloupit drahokam a pořádně se tak zahojit i pomstít. Tato jejich výprava, která je zavede z Londýna nejen do Paříže ale i na francouzskou Riviéru, má ještě jeden efekt – ukáže se, že přes všechno vzájemné provokování, neschválnosti, špičkování a škádlení, není jejich vztah až tak úplně vyhaslý. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (79)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Žánr komedie (asi i trochu romantická), stopáž 90 minut, osoba režiséra, jehož počiny žádnou velkou díru do světa neudělaly, a trailer varující před řachandou na téma "stárnoucí anglické páry se mění pro spravedlivou věc v lupiče-gentlemany, ale jsme v reálné Francii, takže to podle toho dopadne"... přesto jsem do toho šel, abych strávil večer u nějaké nenáročné podívané, která by mohla zajímat i manželku, podíval se, zda Pierce Brosnan a Emma Thompson stárnou s grácií, a jestli to mezi nimi opravdu jiskří tak, jako to vypadalo v tom střípku rozhovoru o filmu, na který jsem náhodou narazil na Youtube, kde si ti dva dělali legraci právě ze svého stárnutí. A Timothy Spall taky obvykle filmům neškodí;) A bohužel musím říct, že špičkování v rámci ústřední rozvedené dvojice je to jediné, co na celém Love Punchi funguje jak má. Zápletka není co do nápadu špatná, ale to jak se rozvíjí, je naprosté sci-fi, kořeněné prvoplánovými humory o alergiích, bolestech zad a kloubů nebo o sendvičích sbalených na vloupačku, kdyby náhodou někdo měl hlad. Hlavní potíž ale je, že si scénárista a režisér v jedné osobě nemohl vybrat, co vlastně točí, a výsledek je jedním slovem divný, více slovy popsatelný jako "tváříme se, že jde o realitu, takže tu nemáme žádné akční hrdiny, i když obsazení Brosnana si o to říká, a Spall ustavičně trousí hlášky o své temné minulosti, ale na druhou stranu proč nenavléct padesátníky a padesátnice do neoprénů a nenechat je vyšplhat na útes, nebo rovnou nezkusit někoho zavraždit - a vlastně proč si lámat hlavu s nějakými následky čehokoliv". Ano, je to WTF, ale bohužel naprosto nebombastické WTF, takže nespoléhejte ani na nějaký humor založený na dovedení věcí ad absurdum. A co myslíte, bude konec překvapivý? Hahaha, to vám neřeknu. A tím dodržím úroveň vtipnosti tohoto snímku;) Takže - přežili jsme při plném duševním zdraví, opět se ujistili, že Emma Thompson je šarmantní dáma, že není snadné najít francouzského padoucha, který by nepůsobil směšně, a dospěli k závěru, že toto skutečně není třeba vidět podruhé - pokud tedy nechcete extra vidět Pierce Brosnana v echt klišé kovbojském kostýmu s nalepenými pejzy a knírem:) 50% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-1* Po dloooouhé době televizní odpoledne skončilo u této "francouzské" komedie, která vůbec francouzsky nevyznívá. Námět není úplně špatný, ale autoři ho pojali hodně konzumně a navíc tolik nelogičností, naivity a děr ve scénáři jsem už hodně neviděl. Evidentně je to film dělaný pro stárnoucí herce, aby si mohli kde zahrát. Bez vypnutého mozku a chuti to dokoukat a ohodnotit, bych to dávno vypnul. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

iz67 

všechny recenze uživatele

I když jsem to sledoval v letadle, a před podobnými blbostmi nebylo tedy úniku, tak tohle jsem fakt nedokoukal. Za oba hlavní herce mi bylo strašně trapně: jak za to, co musí hrát, tak (možná víc) i za to, jak to nakonec hrajou. Nebudu se smát jenom proto, že starý Bond mává rukama nad hlavou jako puberťačka a ječí hrůzou. NE. Hrůza hrůz. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

"Nie je toto príliš absurdné? Trápne? Hlúpe? Klišé? Ale však tam hrá P. Brosnan a E. Thompson, to bude dobré." Mám pocit, že niečo takéto si režisér/scenárista hovoril pri tvorbe. Obaja herci film vyťahujú s plným nasadeným charizmy a talentu, no plytký scenár jednoducho zachrániť nemohli, tak ho aspoň spríjemňujú. Aj keď ma to plytvanie talentom dosť mrzelo. Tajne dúfam, že toto nebolo jediné spojenie Brosnana a Thompson :) ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Manželská rána působí děsně sympaticky. Vůbec bych neřekla, že to točili Francouzi. Pierce Brosnan a Emma Thompson byli roztomilá rozvedená dvojice, která musí vyřešit nastalé finanční problémy. Jeden lišák je totiž připravil o veškeré úspory a nejen je, ale i ostatní z Piercovy firmy. Proto se rozhodnou jednat a vyřídit si to s ním, respektive ukrást diamant, který ten zlodějíček koupil své snoubence za získané peníze. Trochu naivní, ale o to víc legrační. Já se smála dost. I se sousedy totiž tvořili správnou "mafiánskou" čtverku komiků. A nutno říct, že Emmě Thompson ta zrzavá barva šíleně slušela, byla jako jiná osoba. A Pierce byl klasicky fešák, baví mě jak ve vážných rolích, tak i tyhle komediální. Sice hodnocení tady na ČSFD neukazuje na žádný kasovní trhák, ale mě si Manželská rána získala. Příště ráda kouknu určitě znova. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (2)

  • Po plážovom volejbale si v bare Kate (Emma Thompson) objednáva martini, čo je jasná narážka na filmy Jamesa Bonda, ktorého hral aj Pierce Brosnan, ktorý v tomto filme hrá jej manžela. (Johnny.ARN)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Londýne, Paríži a vo francúzskom mestečku Antibes. (dyfur)

Reklama

Reklama