Reklama

Reklama

Léto v únoru

  • Velká Británie Summer in February (více)
Trailer

VOD (1)

Film Léto v únoru, jenž vznikl na motivy knižního bestselleru, vypráví příběh umělců z bohémské komunity, které se dobře daří na divokém pobřeží Cornwallu v letech předcházejících první světové válce. Zatímco budoucnost země visí na vlásku, tady se rozehrává bouřlivý milostný trojúhelník, který je založen na skutečných událostech. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (24)

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Půjdu znova s hodnocením proti hlavnímu proudu, a výjimečně to nebude jen proto, že tam hraje Dan Stevens. Příběh o nesprávném načasování jistých vyjádření, aneb co nastane, když se správné věci nestanou v tu správnou dobu… Mě teda film rozhodně nenudil, i když se nevyznačoval napětím, spíš volným plynutím příběhu až k nevyhnutelnému (?no, podle mě se mu teda rozhodně vyhnout dalo, nejednat Florence občas tak impulzívně) konci. Scénář sice skutečně není žádný terno, jak už píše kolega noriaki, neboť ho psal sám život, a ten si v nevypočitatelných zvratech libuje jen zřídka a bývá docela předvídatelný. Ale je výborně zahrán (ani jsem netušila že se Dan Stevens, Dominic Cooper a Hattie Morahan po Rozum a cit zase někde ve filmu potkali) a odehrává se v krásných exteriérech i interiérech (Cornwall se mi prostě líbil, zevnitř i zvenčí). Pohnutky, které vedly Florence k jejímu rozhodnutí (a to teda k žádnému, snad s výjimkou jednoho) tedy taky nechápu, ale vzhledem k její nervové labilitě, kterou během filmu několikrát ukázala, usuzuji, že se jí jen tak prostě nechtělo čekat… Jen si neodpustím ještě dotaz na jednu věc, nemohl by ten vstupní test pro komentáře na csfd kontrolovat, zda dotyčný nebo dotyčná zná význam slova spoiler (a nejen v souvislosti s autem)? ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Příběh šel zcela mimo mne. Společnost umělců shromážděná ve filmu mne spíše zneklidňovala. Slečna si vybrala chlapíka, který mi byl zcela nesympatický, ten její druhý byl zase ovšem mnohem větší suchar. Určitě nejsem cílový divák a ke sledování jsem se dostal omylem, takže můj komentář asi netřeba brát tolik vážně. Je to určitě film určený spíše něžnému pohlaví. 60% ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

nenáročná oddechovka zasazená do krásné ale drsné krajiny.Hobbití ateliérek neměl chybu.Jen jsem si položila otázku jestli Emily byla obsazena ne kvůli hereckému talentu ale kvůli svým výrazným ústům.Chvílemi jsem měla pocit jakože se dívám na rybku v akváriu u známých . Myslím že jsou to tlamovci. Pokud se nemýlím.Zdálo se mi že i Dan měl problém políbit ji.Záběr zblízka působil jaksi groteskně.Její role mi tam moc nesedla.Jinak u mě dobrý. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Skutočný príbeh by mal byť preto sfilmovaný, pretože je toho hoden. Netuším však, v čom bol zaujímavý tento príbeh, keďže ide o klasické klišé, že dvaja kamaráti milujú tú istú ženu a tá sa dobrovoľne odovzdá obom. Takáto komunita bohémskych umelcov, v preklade banda prašívých darmožráčov, mi akosi bola vždy cudzia. Inak Emily Browning opäť zabudla na to, že šaty robia človeka a tak si ich miestami opomenula obliecť. V podstate si ani nepamätám film, kde by ona ostala po celý čas oblečená. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Axident tady bezelstně vykecal celý děj, ale naštěstí to na zážitek z filmu nemělo skoro žádný vliv. Příběh je tuctový, šablonovitý a lehce dopředu odhadnutelný. Taky ho psal sám život, a ten si na nějakou nápaditost a nebo výjimečnost nepotrpí. Summer in February to ani nepotřebuje, jeho síla leží v perfektním vykreslení doby a uvěřitelných hereckých výkonech. Od Dominica Coopera jsem to čekal, od ostatních a především od Emily Browning zase až tak ne. Škoda že tu hutnou atmosféru emocí čas od času narušuje prapodivné chování postav. Motivaci Florence jsem vůbec nechápal. Možná byly její volby opodstatněné, ale ve stominutovém zkratkovitém vyprávění to režisér nevyjádřil dost obratně. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Původně byla do role Florence obsazena Ophelia Lovibond, ale kvůli přeplněnému diáři musela nakonec odstoupit. (Fevas)

Reklama

Reklama