Reklama

Reklama

Indie Game: The Movie

(festivalový název)
  • Kanada Indie Game: The Movie
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument zachycuje snažení a pocity vývojářů tří nezávislých počítačových her. Od prvotních návrhů přes těžký a dlouhý vývoj bez záruky úspěchu a navrácení vložené energie, až po samotné vydání hry. Sleduje příběh autorů hry „Super Meat Boy“, dvojici Edmund McMillen a Tommy Refenes. Dále v něm vystupuje Phil Fish se svojí dlouhá léta složitě vyvíjenou hrou „FEZ“. V menší míře pak představuje autora hry „Braid“ Jonathana Blowa. (montana_cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Firebug 

všechny recenze uživatele

Značně zúžený pohled do nezávislé herní scény, zastoupené vlastně jen třemi projekty a čtyřmi vývojáři. Naštěstí jsou to projekty dnes již skoro ikonické, které do jisté míry formovaly pohled na "indie hry" a jejichž autoři jsou určitě zajímaví lidé, které můžete obdivovat, učit se od nich, držet jim palce, mít nutkání je nakopat do koulí, či je konejšivě obejmout. Nejdůležitější ale je, že diváka prostě baví. Znáte-li hry Braid, Super Meat Boy a Fez, je tento snímek skoro povinností, ale určitě si ho užije i člověk, pro nějž jsou hry na pokraji zájmu. Vydařené 4! _________poznámka pod čarou: Jonathan Blow je génius!!! (bez ironie) ()

eisha3 

všechny recenze uživatele

Když jsem si před koukáním na Indie Game tady přečetla několik komentářů, kde někteří psali, jak je to emocionální snímek, říkala jsem si, co může být na dokumentu o nezávislých tvůrcích her a jejich hrách emocionální. Ač jsem si námět představovala obecnější a s více vzorky, které reprezentují skupinu jako celek více, takhle to nebylo nic proti ničemu. Tvůrci výběr zúžili na hrstku konkrétních lidí a ty emoce tu fakt byly! ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Dokument sledující několik tvůrčích týmů, které se v malém zabývají tvorbou menších tzv. Indie her. Nicméně i tak jsou světovými megastars ve svých oborech a ačkoliv je to brutálně těžké, tak jejich výtvory vydělávají horentní sumy.  Hodně egocentricky zaměření jedinci, kteří by nemohli pracovat ve velkých studiích a být jenom kolečkem v obrovském soukolí. Takhle si mohou vytvořit vlastní menší tvůrčí vize a dobýt s nimi svět. Zábavné a velmi zajímavé. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Čistá srdcovka. Jedinou chybou tohohle perfektního dokumentu je, že se přeci jen asi trochu musíte zajímat o videoherní svět, aby vás to naplno sežehlo. Nejzajímavější složkou je samozřejmě Phil Fish, tak nadějný a extrémně talentovaný vývojář, který kdyby neměl prořízlou hubu víc než Joker a uměl se ovládat, tak by byl miláčkem indie scény. Jeho zatraceně dlouhá cesta za vydáním FEZu by asi vydala i na samostatný dokument, ale McMillen a (překvapivě i) Blow nabízejí oproti věčně zdrcenému Fishovi příjemně optimistický nadhled. 90% O ROK POZDĚJI: Speciální edice je definitivní verze IGTM, kterou prodává Fishův mrazivý epilog (mrazivý v kontextu nedávných událostí kolem FEZu). ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Super dokument o tématu, do kterého příliš lidí moc nevidí. Dá se doporučit v kombinaci s dokumenty jako Side by side nebo Sound city. Doba se mění a dnes je možné cokoliv, natočit film na zrcadlovku a nastříhat ho v počítači a během vteřiny sdílet do celého světa, to samé se dá dělat i s hudbou, leckdy už nepotřebujete ani nástroj (natož na něj umět hrát) a můžete si vytvořit vlastní single nebo celé album. Indie Game: The Movie jak ostatně název slibuje je o vývojářích nezávislých her. Vcelku civilní náhled do jejích myslí i domácností ukazuje radosti i strasti vývoje her mimo hlavní herní průmysl. A pohled je to i přes menší míru informací stále dost zajímavý na to, aby utáhl celovečerní dokument. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Rozpočet filmu byl získán pomocí služby Kickstarter, kde lidé sami přispěli penězi na jeho vznik. (montana_cz)
  • Hra "Fez", jejíž strastiplný vývoj film dokumentuje, vyšla 13. 4. 2012 a sklidila obrovský úspěch. Na Gamerankings dosahuje hodnocení takřka 89 %. PC verze hry "Fez" pak byla uvedena 1. května 2013 (Yokolobuna)
  • Ve filmu je uvedeno, že nová hra Jonathana Blowa, "The Witness", bude vydána v roce 2012. Lidé si však museli počkat až do roku 2016. (Melcoiro)

Reklama

Reklama