Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Medzi študentami strednej školy sa výrazne rozmnoží šikana a podvádzanie pri písomných prácach pomocou mobilných telefónov. Prietrž týmto aktivitám sa ráznym spôsobom rozhodne učiniť najobľúbenejší z profesorov, mladý sympaťák Hasumin (Hideaki Itô). Avšak jeho metódy sú trochu nezvyčajné... (sochoking)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (63)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takashi Miike zase ukazuje, jak je schopný režisér a jak moc se dokáže přizpůsobit. Ne, že by tohle nebyl drsný film, to střílení na konci je až moc realistické, ale tohle je hlavně film o tom, jak se šílenec může skrývat kdekoli. Takže milé děti, hlavně ve škole moc nepodvádějte, protože jinak budete mít pořádné problémy. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Velice podivná řezničina z Japonska. Ze začátku se to jeví jako drama s přídavkem tajemna, které se ale po hodince zvrhne v naprostý masakr, kde není úniku a kde brokovnice vždy najde nekompromisně svůj cíl. Pan učitel je hajzl k pohledání, studentíci přiměřeně hysteričtí a Meckie Messer k tomu. No to je opravdu lahůdka. Ke všem kladům, včetně zakončení mám ale jednu výtku. Celkově film vyznívá nějak do ztracena bez toho pocitu "teď jsem viděl fakt nezapomenutelný film". Zbyde jenom poctivý slasher, který si ale podruhé nepustím. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička je za hudbu a druhá je za vtipy. Jinak přepálená stopáž, když se stejně nic nedozvíme. Poprvé mě to chytlo až za polovinou. Kdyby tam nebyla ta hudba, cítila bych, že jsem přišla úplně pro nic za nic o čas. To psycho je takové nezáživné, anebo se ze mě stala citlivka nebo naopak. :-O Pro mě děsná nuda. ()

lillien odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerně roztahaná nuda, která asi po hodině konečně vyústí v nějakou lehce zajímavou situaci, načež se hlavní postavě něco ještě víc zvrtne v palici a začíná kreativní, ale bohužel nesrozumitelnou psychedelickou šou zrovna v okamžiku, kdy už uondaný divák konečně začíná doufat v nějaký posun. Nesnáším, když se musím ve filmu bolestně pronudit k jedné akci, aby to opět kleslo zpět do ještě větší nudné žumpy. Rozvleklost je podpásovka na diváka a nic víc než odpad nezaslouží. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Šikana a podvádzanie študentov pri skúškach sa v Japonských školách stáva denným pravidlom. Jeden z nováčikov v učiteľskom zbore je profesor Hasumi. Ten sa rozhodne ráznymi krokmi stopnúť všetky nekalé praktiky žiakov. Jeho metódy však sú "poněkud - nýbrž - poněvač" odlišnejšie ako povoľujú školské osnovy. Ďalšia originalitou posiata Japonská pecka zo študentského prostredia riešiaca výchovu mladistvých. V porovnaní s podobným snímkom Battle Royale je však tento o dosť lepší. Aj keď časti filmu "obohatené" o komunikáciu s výplodom fantázie mňa nijak extra neohúrili, skôr naopak, narúšali. Táto "vložka" však má svoje opodstatnenie. Akurát neviem čo si mám myslieť o hudbe počas masakru. Zrejme išlo o odľahčenie situácie. Ja som skôr za melanchóliu a nie songy z grotesky "Bennyho Hilla". Presto všetko - silná káva na zamyslenie - 80%. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (1)

  • Filmový koncept vychází z knižní novely "Aku no Kyoten" spisovatele Yusukeho Kishiho. Ta byla prvně publikována jen jako seriál magazínu "Betsatsu Bungeishunju" v mezidobí od června roku 2008 do června 2010. V podobě samostatné knižní novely vychází dílo až v červnu roku 2010. (Conspi)

Reklama

Reklama