Reklama

Reklama

Ve vlaku přišel o život egyptský magnát. A do Paříže teď přijíždí jeho francouzský přítel se zakrváceným kabátem a spoustou peněz – a tvrdí, že je nevinný. (Netflix)

Recenze (20)

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Tohle nebude nejlepší adaptace předlohy Georgese Simeona. Film zvedají herecké výkony Simone Signoret a Philippe Noireta, což se už nedá tak úplně říci o režii, která nedokáže vytáhnout ze scénáře maximum. Granier-Deferre staví diváka do role hodně nezúčastněného pozorovatele, jako kdyby divák byl pro něj jen nevýznamný černohorský student stojící na staré fotografii v balonovém plášti druhý zleva se jménem Stojan Jakotyč. Produkce: Sara Films ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Není to klasická kriminálka, není to ani drama v pravém slova smyslu, přesto se mi tenhle zvláštní kousek zamlouval, zřejmě i díky tomu, že neznám knižní předlohu a především proto, že tu je naprosto odzbrojující Philippe Noiret a k němu úžasná Simone Signoret. Hodnotím shovívavě, neb u mne momentálně vládne filmová spokojenost.. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Velká partie Simone Signoret a Philippe Noiret. Původně k sobě nepasují, bodrý Egypťan jako náhodný milenec její dcery, ale postupem k času se jejich vztah změní v hluboký cit. Konec je působivý, smutný, a správě uzavírá tento smutný film. Za zmínku stojí ještě v úvodu svlečená Fanny Cottençon jež rozhodně měla co ukázat. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

To asi pan CernyEt sledoval Zlo pod sluncem, a nejake tie kriminalky, ktore sa odohravali vo vlaku, a taxa spolu so skveou Simone Signoret rozhodol natocit nieco na ten sposob. Spolu s reziserom Granier -Deferrom /Heroin, Utonuti Zakazano/ natocili len priemernu kriminalku, akych jestvuju tucty ... fakt nic vynimocne. Ten vlak jazdil na drahe Pariz - Amsterdam, do toho sa priplietlo vysetrovanie vrazdy - proste nudny, tuctovy namet, kde sa nic vyznamne neudeje. Dialogy tiez nic moc, nijak ma to nenadchlo ...... sivy sedivy priemer aj po takmer 40 rokoch : 50 % ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Tyto letní prázdniny to byly tři roky, co ČT uvedla různordou  trojici v ČR premiérově uvedených filmů s Phillippe Noiretem. Docela rád na to vzpomínám, do všech těch tří filmů jsem se docela ponořil.  Zde Simone Signoret a Phillippe Noiret coby komplikovaný návštěvník rozehrávají  skvělou hereckou   partii, opět ve stylu francouzských podmanivých rozsekávaček. Začátek je pravda možná trochu roztříštěný, ale když se snímek usadí v domácnosti paní Louise, už se zajímavě buduje  nově vzniklý přátelský  vztah mezi rozmarným dobrodruhem posedlým vyprávěním a  usedlou stárnoucí paní domu.  Napínavé psychologické finále s odhalením okolností vražedného činu mě teprve pohltilo. Všichni herci hold nemůžou být skvělí jako Phillippe Noiret a Simone Signoret, proto filmu bych filmu odpustil představitelku třetí hlavní postavy Sylvie, na kterou se dá koukat, jen dokud neotevře pusu.:o Ale ten závěrečný střih v nejnapínavějším momentě už se mi odpouští těžko, byť samozřejmě závěrečné shledání potěší. Jinak mě ten skok dost zarazil a jako neznalec toho historického pozadí jsem ho  ani nepochopil. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • V době natáčení byla manželka Granier-Defera těžce nemocná a režisér se také potýkal se špatným zdravím, takže závěrečné scény na ostrově Ré dotočil Bertrand Tavernier. (Locksley)

Reklama

Reklama