Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milý, a tak trochu nešťastný smolař, Antoine Maréchal jede na dovolenou do Itálie , ale auto mu nabourá boháč Léopold Saroyan se svým Rolls-Roycem. Jako zadostiučinění mu bohatý gangster nabídne cestu do Bordeaux bílým vozem značky Cadillac. Konečně našel toho nejvhodnějšího prosťáčka k pašování diamantů, zlata a drog ukrytých v luxusním autě. Jenže další gang je jim na stopě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 3

Recenze (140)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, tady se Louis teprve zahrival, takze tu nedela tolik xichtu, ale par scenek s nim je naprosto paradnich. Mozna je trochu skoda, ze role nebyli opacne a v roli smolare nevystupoval Louis, myslim, ze by to pak bylo jeste vtipnejsi, ale zas na druhou stranu, Bourvil je v roli paradni, jak furt nic nevi a na zaver se hezky pomsti a nedokazu si ho predstavit v roli mafiana. Mozna by filmu prospela malinko kratsi stopaz, takle se tu najdou i nudnejsi casti, ale jako celek to je prijemnej film s peknou hudbou. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Na Smolaři jde poznat, že tady se Louis de Funès teprve rozjížděl a ještě neřádí tak moc, jak ve svých pozdějších filmech. Na druhou stranu mu zde sekunduje skvělý Bourvil, kterému jeho role sedla jak ulitá a spojení těchto dvou herců bylo geniálním tahem, který se naplno projevil až v jejich pozdějším společném filmu Velký flám. Ve Smolaři se dvojice z mého pohledu ještě obrazně řečeno trochu oťukává, oba však své role zvládli perfektně, snímek je vtipný, sympatický, dobře natočený, prospěla by mu každopádně kratší stopáž, čímž by se eliminovaly určitá slabší místa. Tak či tak dobrá práce, pobavil jsem se. 7/10. ()

Reklama

FireTight 

všechny recenze uživatele

Velký flám to není, přesto se jedná o velice dobrou (a milou) francouzskou komedii. Bourvil a Louis de Funès se nádherně doplňují, cesta po Itálii má něco do sebe a ty různý autíčka taky nejsou zrovna k zahození (hlavně ale prosím bez cukru). Upřímně řečeno mě dost často napadá, jak by Funès dopadl jako mafián ve vážně laděném filmu... Obstál by? ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Víceméně klasika s nevystřiženou scénou na koci filmu. Oprava auta panem Funesem /54/ tuším nemá obdoby a je jen ukázkou jeho dovednosti. Řekl bych, že je to takový jeho minikoncert. Velmi dobrý film na nudný den. 2014021510556/10602+++++++ Možná skvělá komedie, ale jak pro koho. Já jsem se sice také bavil, ale na vyšší hodnocení, než šedesát to rozhodně nevidím. Mně se nejvíce líbila scéna, ve které si pan Saroyan v podání pana Funése opravuje v garáži auto. Celkově to má švih, jisté napětí a nadprůměrné je to zcela určitě. Jen mi tam něco málo chybí. Ale nevím co. Moje kopie měla scénu navíc, která údajně v původní verzi snímku nebyla. Ta byla v původním jazyce s titulky.   20230817 ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Mám rád funesovky a vůbec staré francouzské komedie. Smolaře jsem viděl právě poprvé a tak nemám důvod z nostalgie přidávat další kladné body. Moc mě to neoslovilo. Nápad na zápletku byl výborný, ale bohužel ani zdaleka z nej scénaristé nevymačkali maximum. Navím Funes měl oproti Bourvilovi strašně málo místa a kdykoliv přišel na scénu právě Bourvil tak komedie ztratila na tempu. Takže celkově slabší průměr. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Zeleného Jaguára si během filmování půjčil syn prvního asistenta a odjel s ním na oslavu do Říma, kde jej zdemoloval, což opozdilo celé natáčení. (camper)
  • Bourvil měl vyšší honorář než Louis de Funès. (M.B)

Reklama

Reklama