Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Teda ta má páru !! Cruchot musí být doma zticha jako pěna.." ;) Tak lidová zábava, jo ?? Spíš nesmírně a především neomluvitelně odpudivé zakončení jedné slavné filmové série.. Navíc ty výkřiky, že velký malý de Funés přeci zvládne na svých zádech utáhnout i sebevětší šmíru, se zdají tak trochu mimo mísu, protože v podobném projektu se to jeho živelné přepjaté herectví mění na estrádní křeč.. Jediný Lefevre s dalším výborným hudebním motivem - Já ty jeho melodie prostě žeru !! ;) - zaslouží potlesk, to však bohužel nestačí.. Tak takové loučení si snad Ludvíček přece jen nezasloužil, ne, pane Giraulte ?! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Poslední "četníkovina" se už moc nepovedla. Myslím, že celá série měla skončit o jeden či dva díly dříve a ještě by si uchovala jistou "noblesu". Takhle ale celkový dojem trochu utrpěl. Humor už je křečovitý a skoro bych řekl násilný. Občas do očí bije trapnost scén nebo dialogů, sem tam se sice ještě blýskne malý dobrý vtípek, ale to je asi tak vše. Díky bohu, že nenatočili ještě další díl. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Filmu hlavne neprospieva, že Louis de Funès nevyzerá veľmi zdravo. Tento diel už vyjsť nemusel, netvrdím že škodí celej sérií ale čaro žandárov je preč, nová stanica, nový počítač, nové spolupracovníčky, všetko je veľmi nové a to nebol dobrý ťah. Ani herecké výkony nie sú to, na čo som bol zvyknutý, toto si proste môžete aj nechajte ujsť a budete mať na žandárov lepší názor. Úplne to nezatracujem, ale všetkého veľa škodí. Žandárky sú celkom pekné, takže aspoň na to sa dá pekne dívať. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Poslední díl celé četnické hexalogie. Hmm hexalogie, to je ale pěkné slovo. To koukáte co? To je mnohem lepší pokoukáníčko než sledování četníků a četnic v totálně hloupém příběhu. Funés předvádí svůj standart, ačkoliv už si nad ním zubatá výhružně brousí kosu. Celkově na mě film působí tak, že už tvůrci nevědí, jak zařídit nějaký vtípek a přitom se neopakovat. A takhle nevědí od samotného začátku až do samotného konce. Odpad to není pouze díky pěkným četnicím a z úcty vůči de Funésovi a jeho celoživotnímu dílu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Poslední díl této četnické série. Je to rozhodně lepší díl než předchozí, který byl ze všech nejslabší. Příběh celkem průměrný, ale koukatelný, opět slušná hromádka vtipných scén. Funés nezklama. Je to, ale vše už takové ohrané, takže ne třeba vysvětlovat zápory. Takže koukatelný, obyčejný průměr, který ničím neurazí, ale ani už moc neoslní. 55% = *** ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Michel Galabru o zvláštnosti režisérskej pozície v súvislosti s týmto filmom prehovoril v roku 2010: „Zatiaľ čo film by nemohol byť dokončený bez Louisa de Funèsa, pokojne sa dokončil bez svojho režiséra. V tom je krutosť tohto povolania." (Arsenal83)
  • Napriek katastrofálnym recenziám bol film veľkým komerčným úspechom so 4,2 miliónmi návštevníkov v kinách, no išlo o najnižšiu návštevnosť v rámci série, ale stále oveľa vyššia, než bol bežný priemer. (Arsenal83)
  • Scenárista Jacques Vilfrid našel pro film námět, když se z tisku dozvěděl o výcviku žen v četnické škole ve Fontainebleau. Projekt, který otevíral ženám tuto možnost, byl ve Francii zahájen v roce 1981. (raininface)

Reklama

Reklama