Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dívčí taneční skupina pod vedením slavného manažera a choreografa Evanse slaví úspěchy po celém světě. Uhlídat tento rej krasavic je pro Evanse úkol vskutku heroický. Snad proto u něj platí cosi o tom, že účel světí prostředky. Musí totiž udržet nejen profesionální kázeň, ale především i kázeň morální. Muži, to znamená vztah – sex – manželství – sňatek – dítě, cokoliv z toho znamená pro dívku konec kariéry, pro Evanse hledání nové tanečnice a pro soubor narušení disciplíny. O to větší zděšení zavládne u Evanse, když ve svém pokoji, uprostřed úspěšného turné, nalezne nemluvně. Je třeba zachovat chladnou hlavu a především nezpochybnit svou autoritu. Co ovšem není pro mistra improvizace, jakým je Louis de Funes, zas takový problém. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

hemul 

všechny recenze uživatele

Po dlhych rokoch som si pozrel tento film, kupil som si devedecko v trafike. Pravdupovediac, nepamatal som si takmer nic, videl som ho ako decko, len par scen, ale vzdy som si myslel, ze patri medzi slabsie funesove filmy. Oj, ako som sa mylil, teraz sa nanho neviem vynadivat. Nadhera. Zaradil sa medzi moje top funesovky (jakob, oskar, jeden hot..., kridielko...). Najviac sa mi paci scena, ked sa stryko dozvie o dietati svojho synovca a s vycitkou v hlase mu povie - ako si mohol to dieta opustit, ci nieco take... Na dnesne filmy dost nemoderne, vsakze. V modernej verzii by mu asi povedal, co si si nedaval pozor, ci nieco podobne. Velmi pekny teply film, aj s hudbou, kostymami, kulisami, choreografiou, dramaturgiou... ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Je pre mňa k nepochopeniu, ako môže takto nudná vec (aj napriek tomu, že má muzikálovo svieži charakter) vyvolať taký úspešný ohlas. Ja viem, že jak Belmondo, tak Funès boli celebrity, avšak ich humor už s odstupom času a filmových skúseností pôsobí ako rušivo prehrávaný element. Lenže Belmondo narozdiel od Funèsa spolupracoval s Godardom na niektorých klasikách o akých sa môže četníkovi iba zdať a mne neostáva nič iné, len nájsť si zopár aj od neho. Aj podľa hodnotení kolegov vidím, že tak rozpoltené hodnotenia nie sú náhodou a som presvedčený, že tie hviezdičky v týchto komerčnejších, nostalgicko podfarbených komédiách, sú vyslovene darované. Z diaľky však akosi na mňa kričí ten duch doby a miešanie hudobnosti v akčnej jazde, dám teda tú tretiu. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Piti Piti Pa je velmi milé pokoukání a to nejen z důvodu přítomnosti řady půvabných hereček - tanečnic v Evansově (Funèsově) souboru. Od začátku do konce tu nejsou vyloženě slabé momenty a mnohé dokáží řádně rozechvět bránici. Asi nejvíce jsem se zasmál u scény, v níž Evans používá poslepovanou magnetofonovou pásku k telefonnímu hovoru. :) Jen tak mimochodem - palác v Římě, kam jde Evans za markýzem v otázce otcovství svého synovce s jeho komornou, není to ten samý, co byl ve Fantomasovi 2 při maškarním plese? Ten parčík před budovou mi přišel hodně povědomý... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

V podstatě nuda... Až příliš trendy dobový komediální muzikál. Koncentrace humoru je velmi malá (v druhé polovině, kdy se do zápletky dostávají nemluvňata, už je film téměř kýčovitý...), jedinou kvalitní složkou snímku je složka hudební... (ale nezastírám, že hlavně díky zpopularizování nezapomenutelnou písní Tata Bojs), rozhodně ne ale jinde vyzdvihovaná choreografická, to je skoro esence kýčovitosti... Nejzajímavějším poznatkem z filmu je, že absolutní kult mládí, který vládne dnešnímu mediálnímu světu, nemá příliš dlouhého trvání. Na začátku 70. let minulého století to bylo spíše ještě naopak... Coby jinak v sobě nesla povrchní estetická rovina filmu, kde je hlavní ženská sex bomba asi čtyřicetiletá baletka... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Francúzsky filmový komik Louis de Funes sa tu predviedol v úlohe cholerického, poriadne prísneho choreografa Evana Evansa. Na dievčatá zo svojej tanečnej skupiny dohliada orlím zrakom. No ustrážiť celý hárem mladých tanečníc je i nad jeho sily. "Piti, piti, pá" je jedna z tých slabších komédií v ktorých sa objavil jedinečný Louis de Funes. Moc som sa pri tom nebavil. Funesa mám najradšej ako komisára Juve prenasledujúceho Fantomasa, prípadne ako strážmajstra Cruchota zo Saint Tropez. ** ()

Galerie (26)

Zajímavosti (17)

  • Na choreografii tanečních výstupů se podílel tanečník Christor Georgiadis. Ve filmu si zahrál postavu Chrise, který Evansovi (Louis de Funés) píská ptáčky pro uklidnění. (vesper001)
  • Ve scéně, kdy Françoise (Noëlle Adam) během útěku do města za milencem nastupuje do autobusu, je možné zahlédnout řidiče bílé pleti. Když však řudič přibrzdí kvůli zvířeti na cestě a zezadu do nich narazí Evans (Louis de Funès) s Filipem (Olivier De Funès), je řidičem černoch. (skinny9)
  • V úvodnej automobilovej scéne môžeme vidieť Louisa de Funèsa (Evan Evans), jazdiaceho na červenom Fiate 124 Sport Coupé (124AC) z roku 1969 a Daniela Bellusa (mladý vodič) na unikátnom žltom Lamborghini Miura P400 z roku 1969, z ktorého bolo vyrobených iba 338 kusov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama