Reklama

Reklama

Vikingové - Série 1

(série)
Irsko / Kanada, 2013, 6 h 45 min (Minutáž: 44–47 min)

Tvůrci:

Michael Hirst

Scénář:

Michael Hirst

Kamera:

John S. Bartley

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Clive Standen, Jessalyn Gilsig, Gustaf Skarsgård, Gabriel Byrne, John Kavanagh, David Pearse, Nathan O'Toole, Ruby O'Leary (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Aby si získal přízeň svého lidu a sebral Jarlu Haraldsonovi moc, vypravuje se ambiciózní válečník Ragnar Lothbrok na nebezpečnou misi. (Netflix)

Recenze (60)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to žádné GOT, ale je to z jeho ranku a už bylo na čase se vrátit do historického prostředí, které je tak podmanivé a nekompromisní. Na základě skutečně doložených postav se podařilo tvůrcům dávného fenoménu s krátkým dozněním jménem Tudorovci vytvořit další působivý akcemi, intrikami a pozoruhodnými postavami protkaný seriál, kterému dám šanci i pro další série, na které mě mírně intenzivní rozjezd prvních 9 dílů jedině nakopl. 9/10! ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavně jsem rád, že jsou na planetě Zemi ještě lokace, kde jste schopni divákovi namluvit, že se píše rok 800 a průmyslová revoluce je zatím v nedohlednu. Vyučovat dějepis se podle toho snad nebude, ale obzory mi to nepochybně rozšířilo. A spousta lidí, na který se hezky kouká, v tom to ti Vikingové měli taky dobrý. 😊 ()

Reklama

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak ani po pár letech mě to vyloženě nenadchlo v necenzurované verzi přímo na Netflixu. Je to docela dobrý, ale na seriálovou špičku současné doby to zdaleka nemá, na to je to moc jednoduchý dějově. No a pořád tu je faktor Travis Fimmel, alias nejnecharismatičtější hlavní postava ze všech seriálů, který jsem v poslední době viděl. Prostě neumí hrát a to je dost problém. Uvidím, jestli dám tentokrát šanci druhé sérii. (Netflix HD, orig.) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi velmi velmi dlouho mi trvalo, než jsem si zvyknul na hlavního hrdinu. Velmi dlouho jsem si zvykal na samotný seriál. Hledal jsem něco podobného, jako nepřekonatelnou Game of Thrones. Vikings tomuto seriálu nesahají ani po kotníky. Nicméně, asi po 4 dílech jsem si k seriálu našel cestu a 2. sérii jistě nevynechám. Seriál si mě získal svoji syrovostí. Životy a tradice vikingů jsou skutečně kouzelné. Konfrontace pohanství a křesťanství je vskutku působivá. A konečně to nejdůležitější, souboje jsou více než povedené, přihlédneme-li k tomu, že se jedná o seriál. Škoda, že děj je lehoulince o ničem. p.s. Úvodní píseň je kouzelná. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To dobré ze Hry o Trůny se mixuje se směsí dvou odlišných světů, kultur a náboženství. Nemá to tak impozantní vizuál jako GOT, ani tak rafinované postavy (tedy alespoň prozatím), ale je to více upřímné, či snad barbarské a primitivní, chtete-li a v tom je to kouzlo. Zatím až na nějaká menší zaváhání působivý rozjezd. ()

Galerie (254)

Zajímavosti (7)

  • Eric Trygvasson (Conor Madden) je popraven za vraždu. Vikingové však ve skutečnosti místo trestu smrti posílali kriminálníky do vyhnanství. (Hem.m)
  • V epizodě je několikrát zmiňován severský bůh Thór. Pochází ze slavné severské mytologie, z písně "Edda". Některým může Thór též připomínat postavu z knihy "Hobit" od J.R.R. Tolkiena. Tolkien se totiž jmény často inspiroval v "Eddě". (ricky4)
  • Chrám v Uppsale skutečně existoval. Nacházel se však na rovinatém území, nikoli v horách, jak předkládá seriál. (Hem.m)

Reklama

Reklama