Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Uprostřed krize víry, důvěry a moci povstanou bratři proti sobě, věrní mění svůj plášť a objevují se nová spojenectví. (Netflix)

Recenze (49)

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria mala pár hluchých miest, kvôli ktorým sa mi jej hviezdičkový priemer z jednotlivých epizód zaokrúhlil na 4*, každopádne sú to veľmi silné štyri. Záver série je narozdiel od tej predchádzajúcej totiž omnoho intenzívnejší, v jej priebehu predstavilo sa mnoho nových postáv (chválim Egberta), odohralo sa mnoho bitiek a intríg sa zosnovalo toľko, že by sa za takú porciu nemuseli hanbiť ani samotné Game of Thrones. No prosto som spokojný a hneď sa púšťam do série ďalšej, 8,5/10. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě o něco lepší, než první řada, což nebylo jednoduché. Ale proteklo tu asi víc peněz, děj se neomezuje ničím. Bitevní scény vydají za několik různých historických filmů a brutalita obecně ještě přitvrdila. Jednotlivé postavy jsou opravdu výborně propracované, protože je prostě vidět, jak se vyvíjejí a vůbec není jisté, co udělají příště, takže umí překvapovat. ()

Reklama

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem přišel na chuť i znělce, bitvy jsou pořád epické, ale nadále čekám na nějaký vydařený osobní duel, jaký byl například v epizodě Burial of the Dead, ale netrpělivost zatím ani zdaleka nepřevládá, na to ani není čas. S postavami jsem se sžil už dávno, ale stejně mě dokáží překvapit. To platí i o příběhu, jelikož si nejsem úplně jistý, kam povede jeho příští krok. A takhle mi to vyhovuje, a proto doufám, že to tak zůstane i nadále. (Netflix) ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trvalo mi dlouho, než jsem se po vlastně nevysvětlitelné pauze k Vikingům zase vrátil a dneska vím, že to byl ten nejsprávnější krok. Ve šlépějích Game of Thrones tady máme totiž další věrohodný historický seriálový epos, který si s ničím nezadá a množství jeho obsahu není zrovna pro slabé povahy. A když z nejrůznějších zdrojů na internetu vídám a slýchám, k jakému masakru seriál dospívá v současné 5. sérii, mám o to větší chuť se k ní konečně probojovat. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po opětovném zhlédnutí 1.série, tentokráte v necenzurované verzi na Netflixu, jsem se odhodlal k sérii druhé a rozhodně nelituju. Scénáristicky o level vejš než první série a i postavy tu jsou zajímavější, hlavně jarl Borg je skvělej. Pěkné 4 hvězdy a tentokrát další série bude bez váhání. (Netflix HD, orig.) ()

Galerie (257)

Zajímavosti (8)

  • Když Rollo (Clive Standen) přijímá posla, krvavý cákanec na jeho hrudi se v jednotlivých záběrech mění. (Geriel)
  • Skalní plošina, na níž Ragnar (Travis Fimmel) sedí v závěru epizody, se jmenuje Preikestolen, v překladu "Kazatelna". Nachází se v kraji Rogaland v jihozápadním Norsku a jde o jednu z nejnavštěvovanějších přírodních památek v Norsku. (Barghest)
  • Dle vědecké studie s počítačovou simulací byla mučící technika „Krvavý orel“ proveditelná a neznamenala okamžitou smrt oběti. Zřejmě byla opravdu používána. (Waclav7)

Reklama

Reklama