Reklama

Reklama

Láska je láska

  • Švédsko Fucking Åmål (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elin a její dospívající kamarádi vyrůstají v malém městě jménem Åmål. Vše tu plyne podle zaběhnutých pravidel až do chvíle, kdy Elin udělá nečekaný krok – jde na nesprávný večírek – a její život nabere nový směr. Najednou se musí rozhodovat mezi dvěma láskami a hlavně se vypořádat s vlastním já. Láska je láska nabízí příběh o touze, radostech i bolestech lásky, komických i dojemných stránkách dospívání – a odvaze vyčnívat z davu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Tatatranka 

všechny recenze uživatele

Touha je touha, láska je láska, smutek je smutek a smrt je smrt. Přechod o jednoho k druhému je snadný, vždy fatální. Zasrané Amal, městečko, v němž se odehrávají všednodenní příběhy hrdinů švédského filmu režiséra Moodyssona, zasrané město, v němž se novinky šíří asi jako léto na horách, a běda lásce, která maloměstu nevoní. Touha, která se klube uvnitř, pod nánosem make-upu, mající před sebou žebříček top modelů, top akcí a zrcadlo, přesné a nekonfliktní, a touha zastíněná poezií, nesmělá, a žíznivá. Dvě protijdoucí toužení, která si jdou paradoxně naproti, se protínají. Příběh dvou zcela odlišných náctiletých dívek, jedné, jež o své lesbické orientaci nepochybuje, a druhé, která svou podobu louhuje v módních časopisech, hitparádách top ten a lásku bere jako nutný doplněk, je příběhem o rozhraní citů a proměně jedné Barbie v mladou dívku, zázračně „vyléčenou“ láskou té druhé. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Sám o sebe (napr. vyrobený v USA?:-) by bol pre mňa tento film tak za 3*, ale jednu hviezdičku pridávam Lukasovi Moodyssonovi za nádherne vnímavé a zároveň vierohodné vykreslenie chápania sveta očami adolescentov. Akokoľvek podobne alebo odlišne od hlavných hrdinov Fucking Amal vyzerala naša puberta, akokoľvek môžeme v niektorých situáciách ich správanie neschvaľovať, uvedomujeme si, že každý sme si to prežili... a tým istým prejdú ďalšie generácie detí. Výborná sonda do života násťročných, keď ich ovplyvňujú hormóny, kamaráti a revolta proti celému svetu. ()

Reklama

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Poněkud nudné a ospalé švédské městečko, rozhodně ne nudný film, fucking je příznačné. No na to, že je to o mladých holkách, které svrbí, je to úplně pecka, obrovské překvápko. Zajímavé, ze života, holky sympaťačky. Má to všechno, co má film mít. Jak minuta nezáživného filmu někdy trvá věčnost, Fucking Amal utíká příliš rychle :-( 100% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pred desiatimi rokmi sa mi dostalo do uší, že tento film je niečím zaujímavý, ale vtedy som ešte nemal možnosť si filmy stiahnuť z internetu. Až teraz bola moja zvedavosť odmenená poldruhahodinovým filmom, s ktorým som sa minul o svetelné roky. Nielen, že ma teenagerská tematika už dávno nezaujíma, ale ona bola na môj vkus zobrazená aj dosť hlúpo. Jednoducho som rozhovorom a dianiu na obrazovke neveril, a ak by to náhodou bolo pravdou, tak už som, naozaj dosť starý, lebo nič také si nepamätám. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Paráda! Evropsky otevřený teen-age film s lesbickou tématikou. Příběh je hodně opravdový, člověk se dokáže vžít hned do několika postav a věří jim to. Živě sdílíte radost se zamilovaným člověkem. Prostředí je seversky obyčejné, žádný American dream absolutně nečekejte. Atmosféra krásně graduje. A než jsem si ho pustil, čekal jsem, že bude o něčem jiném, buďto o sexu, nebo nějaké vážné drana; určitě ne takhle dobře podaný, o čtrnáctileté holce. Plný počet je moc, ale vzhledem k malému očekávání a obrovskému zážitku, si ho zaslouží. Ale asi to chce mít i správnou náladu. # SPOILER: realističtější líbání jsem ve filmu dlouho neviděl. # [viděno: monitor, sluchátka] # příběh 9 | hudba 7 | humor 2 | akce 0 | napětí 2 | pustil bych si znovu 8 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (24)

  • Koupelna, ve které se Johan (Mathias Rust) a Elin (Alexandra Dahlström) setkají během party, je tak malá, že bylo nutné vyndat vanu, aby vzniklo másto pro kameramana a režiséra. (IQ Tiqe)
  • Soundtrack pozostáva z piesní v anglickom a švédskom jazyku. Švédska kapela Broder Daniel, ktorá do Fucking Åmål prispela tromi piesňami v anglickom jazyku, zaznamenala po vydaní filmu prudký nárast popularity. (Arsenal83)
  • Ešte predtým, ako bol film dokončený, vyvolal v meste Åmål kontroverziu. Miestni politici viedli kampaň za zmenu názvu, pretože tvrdili, že by to mesto ukázalo neférovým spôsobom a dokonca by ho mohlo podkopať ako ekonomické centrum. So sťažnosťami však neuspeli a naopak, neskôr sa snažili publicitu využiť v prospech mesta. Začiatkom roku 2000 mesto založilo hudobné podujatie Fucking Åmål Festival. (Arsenal83)

Související novinky

19. ročník Mezipater se blíží

19. ročník Mezipater se blíží

30.10.2018

19. ročník Mezipater přinese jako každý rok výběr těch nejlepších hraných filmů, dokumentů i kraťasů z queer kinematografie. Festival začíná v Praze od 8. do 15. listopadu. Po jeho skončení se… (více)

V lednu k filmům i přednáška a výstava

V lednu k filmům i přednáška a výstava

11.01.2009

A opět je tady nabídka Skandinávského domu, který pro vás pravidelně pořádá projekce zajímavých severských filmů. Během ledna vás čeká čtvero poklidných večerů v komorních prostorách kina Atlas … (více)

Reklama

Reklama