Reklama

Reklama

Bývalý tajný policista Phil Broker se rozhodne odejít do civilu poté, co se nepovede jedna speciální akce. Je přesvědčen, že malé venkovské městečko mu zabezpečí klid na výchovu jeho dcery a se svým dávným kamarádem tam chce začít podnikat. Netuší však, že místní drogový mafián se ho hodlá zbavit tím, že informuje Brokerovy bývalé nepřátele o jeho pobytu. Na policistu ve výslužbě tak čeká další z bojů o život, tentokrát ale zároveň i o život jeho dcery. (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (438)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pěkná práce. A Květníček přežil, takže naprostá spokojenost s akčňáčkem. Nechtěl jsem u něj dumat nad ezoteričnem, abych si tu poté mohl mrskat ego vykradenými cintáty typu ,,philosopher consiste a invertir la direction habituelle du travail de la pensée", jsem tedy s řízným a jednosměrným scénářem i se solidními výkony herců, těch prodejných kurviček, plně spokojen. Jo a Segre, prosím Tě, Rajdrofka je v titulcích, protože v tom hrála. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"FINISH YOUR BREAKFAST." ---------- To sú teda grády! Už veľmi dlho som nepociťoval takú satisfakciu z toho, ako banda vyšľahaných buranských redneckov dostáva nekompromisne na hubu. A poriadne. Statham to tu prekvapivo drží solídne hore (keď vezmeme do úvahy, že je jak poleno, čo sa tvári v každom filme rovnako) + Franco ako vždycky. Máme tu taktiež tri či štyri sexy ženy, škoda, že polka z nich bola na cracku, ah, nevadí, dalo sa. Väčšina takýchto (a vlastne skoro všetkých) akčňákov trpí klasickou nekonzistentnosťou (funguje to aj reverzne) v zmysle, že napríklad v úvode filmu protagonista bez nejakých väčších problémov v rozmedzí niekoľkých sekúnd rozbije partu piatich chlapov, postupne je však voči protivníkom slabší a zo záverečným bossom si nevie poradiť niekoľko minút, pričom je sám a spravidla je rovnaký stokár, ako tí na začiatku filmu. Tu sa táto otravná trestuhodnosť nediala a aj ten záverečný notorický "stone-cold killer" bol hotový v rámci niekoľkých desiatok sekúnd. A to veľmi cením. PS: Čítam, že scenár mal byť pôvodne pre piaty diel filmovej série Rambo, ale Stallone ho prenechal novému filmu a zostal produkovať. Mne skôr príde, že ten istý výplod použil dvakrát, lebo toto a Rambo V je s mini obmenami ten istý film. Doslova x) ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se a ani jsem moc nebyl zklamaný jako ostatní. Snad u každé novější Stathamovky se zmiňuju, že Jason vytvořil nový, vlastní žánr a jede stále dokola ve stejném mustru. Když jsou ale kvalitní bitky, dá se to odpustit, protože o tom to celé přece je. A pár jich film nabízí, takže pohoda. Franco byl náhodou hustej...65% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tři důvody proč jsem se odhodlal na HOMEFRONT podívat: 1) Záporná role Jamese Franca a Winony Ryder (jo, wtf?), 2) Jason Statham a dlouhé vlasy (jo, wtf?) a 3) Scénář - Sylvester Stallone. Takže ano, Statham má v úvodu skutečně dlouhé vlasy a je to totální úchylárna. Naštěstí nás příběh hned zkraje zavádí "o dva roky později", kdy už sem mu na hlavně leskne stará dobrá vypelichaná pleška. Stallone scénář napsal nejspíš ve slabší chvilce po smrti svého syna a překvapivě hlavním aspektem filmu je vztah Stathama a jeho vychytralé dcery (všechny dětské role tady mají mimochodem hodně šílenej casting) a brutální akce, tak jak ji známe z jeho posledních děl jde stranou. K tomu si připočtětě šíleně topornou režii a ve spoustě momentů hudbu jako z FARMÁŘ HLEDÁ ŽENU a máte solidní koktejl na neklidnou noc. Nakonec největším perverzním potěším zůstavá vařič perníku James Franco. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Vlastně to byl velice fikaně splácnutý akčňák. Na neohroženého expoldu s malou dcerkou v nebezpečí zabere hormonálně labilnější divák vždycky. Akční hrdina a dcera přece fungovali už v Kommandu a to si troufám tvrdit, že Statham se k významu slova herec, oproti masové kouli Arniemu, blížil mnohem víc. Koho by to stále herecky neuspokojilo, mohl se soustředit na Franca, ten si zlounsko psychopatické role umí užít. Jediné mínus vidím v chaotickém střihu, případně jsem prostě pomalá v oční reakci, ale ty kontaktní bitky jsem absolutně nestíhala. Bum plác, frajer leží s trojitou frakturou, a já vůbec netuším, jakým přesně chvatem k tomu došlo. To mě znervozňuje, očekávala jsem, že Statham bude mít reakční rychlost důchodce a ne Jackieho Chana. Půl hvězdu ke třetí navrch přidávám za to, že černé kotě Luther, mazlíček agentovy dcery, nebylo týráno a zavražděno, což jinak patří k běžnému zastrašovacímu repertoáru záporáků a já špatně snáším i předstírané filmové násilí na zvířatech. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (8)

  • Winona Ryder povedala, že prijala túto úlohu, pretože jej dovolila preskúmať pre ňu úplne niečo nové. (chesterko)
  • Inspiraci filmoví tvůrci čerpali z knihy "Homefront" Chucka Logana. (Conspi)

Související novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Reklama

Reklama