Reklama

Reklama

Proutníci

  • Česko Swingers (více)
Trailer 2

VOD (1)

Komedie o svobodných, nezaměstnaných hercích žijících v zapadlé části Hollywoodu během 90. let, kdy se na scénu vrací swing. Mike touží po lásce, a tak se jeho kamarád rozhodne udělat všechno proto, aby ho vtáhnul zpátky do víru života. Komedie o pěti dvacátnících, kteří se snaží popasovat se záhadami života a ženami, se odehrává v zapadlých uličkách Hollywoodu a tamních skrytých klubech během devadesátých let minulého století. Je to příběh vyprávěný jazykem "koktejlového národa", dospívajících dvacátníků a vyznavačů retro swingu - tanečního hnutí, které vzalo Hollywood útokem a začíná strhávat celý národ. Mike je na dně, protože před půl rokem nechal svou přítelkyni v New Yorku a s vidinou lepšího hereckého uplatnění se přestěhoval do Hollywoodu, kde však našel jen samotu a smutek. Od té doby se Mike zmítá mezi zoufalou nadějí na návrat staré lásky a ještě zoufalejší snahou začít nanovo. Ale toho už má Mikeův kámoš Trent i ostatní proutníci z jeho party až po krk. Je na čase vtáhnout Mikea zpátky do víru života! (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (54)

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Hrozně tápu mezi 3 a 4 hvězdičkami. Na film jsem koukal po částech (časové vytížení) a některý scény tak čišely trapností, že jsem měl zavřený oči. Spíš ale proto, že jsem se v tom kolikrát viděl a mozek připomene okamžiky, kdy jsme si s Mikem byli až příliš podobní. Nicméně ty scény mělý být trapný, zahanbující, charaktery otravný a zároveň uvěřitelný a svým způsobem sympatický - věřím, že to všechno byl záměr. Výsledkem je pro mě pak lehce utahaná komedie, která se nesnaží trhat bránici každých 5 minut absurdními hláškami a událostmi, ale v závěru pak pobaví nenucenou absurditou života, o jejíž pravdivost se herci postarali na jedničku. Tak a teď tomu ty 4 hvězdičky dát musím. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Super nezávislé dílko, jenž dokazuje, že Liman uměl točit od začátku, Favreau měl nápadů vždycky dost (a teď je umí i natočit), Vince umí frajery dodnes a Heather je kočička taky pořád. Dialogy skvěle sviští, muzika "jak z růže květ," jeden bar střídá druhý a techniky balení jsou rozličné. Nebýt pomalejšího rozjezdu a některých slabších hereckých vystoupení na straně dam, šel bych i na 5*, ale i takhle to byla skvělá zábava, s Jonem jsem to fakt prožil, držel mu palce a na konci měl radost i za něho... 75% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Celkom zábavný film o chlapíkovi (Jon Favreau), ktorý sa po šiestich rokoch rozíde s priateľkou a tak sa ho kamoši snažia nejak rozveseliť. Vymetajú bary a kecajú o živote a rôznych volovinách. Najviac ma bavila postava Rona Livingstona, ktorá ako jediná radila Favreauovi niečo zmysluplné. Ostatní mladí a ešte totálne blbí kecali totálne blbosti. Hlavne namachrovanec Vince Vaughn, ktorý má na konci riadne vtipný trapas. No a popri všetkých tých rozhovoroch ako zo života režisér Doug Liman nezabudne občas citovať Tarantina, ktorého evidentne zbožňuje. Je to dobrý film, ale problémy, ktoré tam riešia ma nejak extra nebrali a nestotožnil som sa s postavami. 5/10. ()

Lopic 

všechny recenze uživatele

Pokud se chete potkat s totálním zoufalcem, Mike je ta správná volba. Ať už je kdekoliv, pořád myslí na svojí bejvalku, scéna se záznamníkem byla zářným příkladem. V momentech, kdy byl v baru s kámoši, sem ho moc dobře chápal. Vincu Vaughnovi role perfektně sedla a jeho postava byla super protiváhou Mika. No a Heather Graham byla moc milá a i kvůli ní se mi konec hodně líbil. " Who's that? I don't know, man." ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Sympatická nezávislá tvorba, která příjemně balancuje mezi lehkou mládežnickou komedií a věrohodnou tragikomedií jako vystřiženou ze života. S pojmem "komedie" však přeci jen s mírou, humorných scén je poskrovnu (vede záznamník) a přímo na čisté pobavení, nebo rozveselení Swingers moc neposoulží, ať se o to veselá kopa Vince vaughn snaží jakkoliv... Doug Liman se příliš neblýsknul, jeho režie je obyčejná a průměrná a tak se Proutníci i přes určitou (ne zas příliš velkou) životní výpověď zdají poměrně splachovací. Takže, jak jsem řekl, balance snímku je zachována, ale na obě strany vah bych přiložil více. 6/10 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Skóre videohry se nelogicky zvyšuje a snižuje. (Castrator)
  • V dialogu o videohře si hrdinové stěžují na absenci krvácení hráčů a hokejových bitek, ovšem hra, kterou hrají, "NHLPA Hockey 93", obsahuje krvácení i bitky. Obojí bylo odstraněno v další verzi "NHL 94", o které vedou dialog, přestože hrají verzi předcházející. (Castrator)

Reklama

Reklama