Reklama

Reklama

Film zachycuje prostředí Marseille v roce 1930, kdy osud svede dohromady dva drobné podvodníky v souboji o ženu. Spolu zfixlují koňské dostihy, což je přivede k práci pro bossy místních gangů. Když se však rozhodnou rozjet svůj vlastní kšeft, začínají postupně měnit svůj bezstarostný přístup k zločinu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Z natáčení  - Jacques Deray

Recenze (157)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Největší hvězdy francouzské kinematografie v jednom filmu. Ó jak mocné zaklínadlo pro publikum. To působí i dnes. Člověk by čekal, že kombinace rošťáka Belmonda a seladona Delona musí fungovat na výbornou. Problém je, že charakterových rozdílů obou herců využívá scénář jen minimálně. Máme tu tak dva kohouty na jednom smetišti. Navíc maximální snaha o stejné podmínky pro oba znamená, že hrají téměř to stejné. Zápletka průměrná. Srovnání s mafiánskými ságami není na místě, jde o jiný typ filmu. Spíš na způsob Podrazu, ale se slabším scénářem. Snímek působí až příliš sterilním dojmem. Ale i tak nadprůměrná podívaná. Atmosféra Marseilles 30. let vůbec není špatná. 70% ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak todle teda nevyšlo... Kámen úrazu je hudbě. Celou dobu hraje písnička jak někde z cirkusu a to i při "vypjatých" situacích, který tím naprosto degraduje. TAky se mi nelíbí spojení Belmondo - Delon. JE z nich cejtit, že to mezi nima není kdoví jak přátelský a jeden se snaží zahrát líp než ten druhej. Zápletka pozvolná a hodně utahaná. JEdiný, tak asi ten konec, přecijen kdy se poštěstí vídět Belmonda na plátně umřít... Ale celkově to na mě nechalo špatnej dojem... ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Delon a Belmondo ako králi Marseille...Najväčší a asi jediný veľký problém filmu vidím v nesprávne odhadnutom pomere komédie a drámy. Úvodná "zoznamka" Delona s Belmondom je o jednej dosť trápnej bitke v bare, kde sa predvádzajú v tom, kto z nich predvedie po zásahu lepšiu (horšiu) grimasu. Po tomto som na chvíľu uvažoval, že film zruším. Našťastie humor s rybami na trhu už bol lepší a hlavne tón filmu neskôr zvážnel a v tejto polohe, kde sa vybavujú účty film celkom ujde. Za zmienku určite stojí prestrelka na bitúnku, ako aj ich celá cesta na vrchol. Reálnejší prístup by film mohol kľudne dostať medzi nezabudnuteľné mafiánske klasiky, ale takto ako to je, mi to príde tak na jedno pozretie. 60%. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

No, v první půlhodince jsem dokonce uvažoval, jestli to nevypnu. Sled jednotlivých scén, bez návaznosti, propojení - něco se stalo, potom se stalo něco dalšího, jakoby spolu nic nesouviselo. Také jsem občas tápal, jestli to má být komedie nebo drama. Každopádně po půl hodince zhruba se film trošku zklidnil, děj dostal návaznosti, přitvrdilo se a hned se na to dalo koukat. Ale stále, jakoby mi v tom něco chybělo. Jakési kouzlo, či šmrnc. Bylo takové nijaké. Howgh! ()

topi 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou pouličních podvodníčků, kteří se během určité doby vyšvihnou na první příčku marsejských mafiánů. Dobová atmosféra 30. let se povedla a Belmondo s Delonem jsou perfektní dvojkou, něco jako Newman s Redfordem. Svým retro stylem mě Borsalino i trochu připomíná film "Podraz", kde druhá zmíněná dvojice také exceluje. Dabing ani ne čtyřicetiletého Belmonda se ale nepovedl, více než sedmdesátiletý Jiří Krampol není úplně to pravé ořechové. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Původní název filmu měl být "Carbone a Spirito". To se ovšem nezamlouvalo Carboneho rodině, která natáčení bojkotovala. Další z návrhů na název byl třeba "Marseille 1930" nebo "Capella a Siffredi". (candy_daze)
  • Borsalino je název klobouku s širokým lemem, který nosili ve 30. letech všichni marseillští gangsteři. (candy_daze)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Marseille. (dyfur)

Reklama

Reklama