Reklama

Reklama

100 000 $ na slunci

  • Československo 100 000 dolarů na slunci (více)
Trailer

Obsahy(1)

Castigliano vede spediční společnost na samém okraji pouště v jižním Maroku. Najme nového řidiče k přepravě tajného nákladu v hodnotě 100 000 dolarů. Rocco (Jean-Paul Belmondo) se o plánu dozví a uprchne s náklaďákem i s kořistí. Castigliano nabídne nejlepšímu šoférovi své společnosti (Lino Ventura) velkou odměnu, pokud se mu podaří ukradený náklaďák získat zpět. Jeho cesta vede přes marocké pohoří Atlasu, světem, kde se nikdo neptá na víc, než potřebuje vědět. Honička začíná! (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Verneuil nám v Sto tisíc dolároch ukazuje starú pravdu, že rozdiely medzi mužmi a ženami sú neprekonateľné. To starému kamarátovi nejako ublížite, chvíľu ste na nože, ale potom si pár vylepíte a je dobre. Ale buďte menej milý k žene a ona vám to vráti aj s úrokmi. A možno je z morálneho hľadiska aj v práve. Hustá, respektíve horúca atmosféra Sahary, kde cítite ten pach vytekajúceho oleja a rozbolí vás z toho hlava. Postavy sú tu skôr záporné (zdemolovanie podniku), hold miesto si vyžaduje drsňákov. Tí Belmondovi a Venturovi išli vždy parádne. Takže odporúčam všetkým ich fanúšikom a ešte fanúšikom jednej starej klasiky, Mzdy strachu. ()

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

U filmu samotného jsem se docela nudil. Co se tomuto dílku ale nedá upřít je jisté kouzlo postav a doby. Jedinečné zobrazení mého soukromého archetypu chlapa: chlapi v tomhle filmu vypadají jako chlapi, chlapi v tomhle filmu se chovají jako chlapi. Přes dávku vyčuranosti se chovají zpříma, důstojně a tím svým způsobem fairplay, a to já můžu. Když něco řeknou, tak to udělají, a to já rád. Komická vložka Bliera gradující na konci, kterak vyhazuje Venturu z cimry narvané kurtizánami a komentuje to nějak jako "běž si hrát na dvorek chlapečku, tak" nemá chybu.. Taky mě potěšil Gert Fröbe vulgo Otto Crampe z Rána deštníkem:) Na konec klasická Belmondova hláška: "Na poušti neuškodí chovat se zdvořile - takže ty si přestaň otevírat hubu a ty koukej připravit žrádlo." ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Je to drsné, je to chlapské. Ona ta profese a prostředí ani nic jiného neumožňuje. Přijde mi to ale až příliš roztahané a Belmondo moc velkého sympaťáka nehraje, závěrečná konfrontace mezi Venturou a ním potěší stejně jako občasné vtipné anabáze Bernanda Bliera. Chybělo mi nicméně větší sepětí s příběhem a více napětí. Přirovnal bych to k poušti, občas duna, občas laguna, ale jinak monotónnost. P.S. Tříska je podle mě lepším Belmondovým dabérem nežli Krampol. ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

Rocco štípnul nový kamion s tajemným nákladem a za něj chce vyinkasovat sto tisíc dolarů a tak po jeho stopě je vyslán jeho nejlepší kámoš Marek zvaný Brouk. Druhá a bohužel poslední spolupráce dvou chlapáků francouzské kinematografie Jeana-Paula Belmonda a Lina Ventury se podařila na jedničku. O humornou vložku se stará Bernard Blier. To horko, ten žhavý písek sálá z každého černobílého záběru. Oba hlavní protagonisté si všechny nebezpečné scény s kamiony odřídili sami. Snímek má dobrý scénář Michela Audiarda a jistou režii Henri Verneuila. Bébela zde podruhé a nikoli naposledy dokonale namluvil Jan Tříska. "Zapomněl jsem tam dát blinkr....ha...ha".... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s uživatelem brasek. Začne to jako trochu detektivní road movie (někdo něco ukradne, nevíme, co je v nákladu), je zde tajemný Steiner, a nakonec se nic nestane, nikam to nedojde. Že jsem tě málem zastřelil? Tak v poho, pojď, půjdem zas za děvkama. Docela rád bych tenhle film viděl natočený z pohledu řidiče v podání Bliera. Ti dva se tam nemuseli vůbec honit, stačilo počkat na Bliera a jeho vyblýskaný kamion, vždy přijel včas a vhod. Jako takový deux in (sic!) machina. Zhruba od 30. do takové 90. minuty je to docela fajn road movie s pár napínavými prvky, ale jinak teda mne konec velmi zklamal. Co je to za kamarádství, když příště stačí dát jednomu z nich zase velké peníze, a bude skákat jak opička a dost možná tentokrát toho svého kamaráda zastřelí? Skutečně zklamání. Pár dialogů je ale vtipných. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Film byl plánován jako barevný, kvůli finančním úsporám se ale nakonec k lítosti tvůrců točil černobíle. (vesper001)
  • Záměrem Henriho Verneuila bylo vytvořit ojedinělý western, kde místo koní budou jezdit obrovské nákladní vozy a který se nebude odehrávat v Západní Americe, ale v Severní Africe. (Pierre)
  • Roku 1964 byl film vybrán, aby reprezentoval Francii na mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. (vesper001)

Reklama

Reklama