Reklama

Reklama

100 000 $ na slunci

  • Československo 100 000 dolarů na slunci (více)
Trailer

Obsahy(1)

Castigliano vede spediční společnost na samém okraji pouště v jižním Maroku. Najme nového řidiče k přepravě tajného nákladu v hodnotě 100 000 dolarů. Rocco (Jean-Paul Belmondo) se o plánu dozví a uprchne s náklaďákem i s kořistí. Castigliano nabídne nejlepšímu šoférovi své společnosti (Lino Ventura) velkou odměnu, pokud se mu podaří ukradený náklaďák získat zpět. Jeho cesta vede přes marocké pohoří Atlasu, světem, kde se nikdo neptá na víc, než potřebuje vědět. Honička začíná! (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Francouzsko-italské drama odehrávající se převážně na Saharské poušti v oblasti jižního Maroka a přilehlých nehostinných oblastí Alžírska, Mauretánie a Mali. Majitel spediční firmy Castigliano (německý herec G. Fröbe) přijímá nového zaměstnance Steinera a svěřuje mu nový, třicetitunový vůz s tajemným nákladem v hodnotě sto tisíc dolarů. Rocco, mladý, všemi mastmi mazaný řidič v podání J. P. Belmonda, však využije příležitosti a vůz ukradne. Zoufalý Castigliano za tučný příplatek přesvědčí Mareca, Roccova přítele a zkušeného řidiče s menším a rychlejším nákladním vozem, aby Rocca dostihl a dovezl jak jeho vůz, tak náklad na místo původního určení. Ve snímku H. Verneuila, režiséra s arménskými kořeny, se tak po většinu doby snaží L. Ventura v roli Mareca dostihnout prchajícího Belmonda v jedné z nejpustších oblastí na Zemi. Ve filmu je naznačeno, jak nelehce probíhala doprava a zásobování odlehlých míst bývalých francouzských kolonií v Saharské Africe, kde se nekonečné písečné roviny jen občas střídají s členitými pahorkatinami. Dvouhodinový snímek je natočen velmi jednoduše, ale navýsost působivě, honička dvou nákladních vozidel v poušti řízenými dvěma francouzskými hereckými legendami skutečně dokáže připoutat diváka k obrazovce. Mezitím dojde k odhalení pravé totožnosti záhadného Steinera (Američan R. Kernan), jenž cestoval s Venturou ve voze a střídal se s ním v řízení, neboť se z něho vyklube hledaný zločinec. V závěru snímku dojde i na vychytralého Rocca, neboť s vozem a stotisícovým nákladem mu ujede jeho milenka a spolucestující v podání půvabné A. Parisy. Závěrečné pěstní vyřizování účtů mezi Belmondem a Venturou skončí řekněme nerozhodně a oba přátelé skončí v objetí. Verneuilův pouštní snímek hodnotím velmi pozitivně a s nadšením, neboť filmů s podobnou tematikou a hlavně prostředím není mnoho a navíc jsem se opět přesvědčil, že Belmondo s Venturou nikdy nezklamou. ()

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

U filmu samotného jsem se docela nudil. Co se tomuto dílku ale nedá upřít je jisté kouzlo postav a doby. Jedinečné zobrazení mého soukromého archetypu chlapa: chlapi v tomhle filmu vypadají jako chlapi, chlapi v tomhle filmu se chovají jako chlapi. Přes dávku vyčuranosti se chovají zpříma, důstojně a tím svým způsobem fairplay, a to já můžu. Když něco řeknou, tak to udělají, a to já rád. Komická vložka Bliera gradující na konci, kterak vyhazuje Venturu z cimry narvané kurtizánami a komentuje to nějak jako "běž si hrát na dvorek chlapečku, tak" nemá chybu.. Taky mě potěšil Gert Fröbe vulgo Otto Crampe z Rána deštníkem:) Na konec klasická Belmondova hláška: "Na poušti neuškodí chovat se zdvořile - takže ty si přestaň otevírat hubu a ty koukej připravit žrádlo." ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny film a krasny priklad toho, ze stare filmy 60. rokov mali urcite tazko zabudnutelne caro, ktore sa dnes podari len malokedy. Filmu vladnu vyborni herci : Belmondo - hoci ho osobne nemam rad, musim uznat, ze zahral kvalitne, dalej Vino Lentura a Bernard Blier. Za zmienku vsak stoji aj ucast Gerta Frobeho /Goldfinger/. Sceny s kamionmi a ta nahanacka v kopcoch : no bavil som sa, a to tak, ze velmi. 100 % ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Je to drsné, je to chlapské. Ona ta profese a prostředí ani nic jiného neumožňuje. Přijde mi to ale až příliš roztahané a Belmondo moc velkého sympaťáka nehraje, závěrečná konfrontace mezi Venturou a ním potěší stejně jako občasné vtipné anabáze Bernanda Bliera. Chybělo mi nicméně větší sepětí s příběhem a více napětí. Přirovnal bych to k poušti, občas duna, občas laguna, ale jinak monotónnost. P.S. Tříska je podle mě lepším Belmondovým dabérem nežli Krampol. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný snímek s Belmondem. Poněkud zamrzí černobílá podoba. Dabing je je jiný než jsme zvyklý a to v podáná Jana Třísky, ale kupodivu to je poměrně podobný jako známější Jirka Krampol, tak že to moc nevadí. Děj je velice jednoduchý spediční firma v Africe si pořídí nový nákladák, a řidiči to okukují a dohadují se kdo ho asi dostane. Šeéf si najme novýho šoféra pro nové auto. Ŕidiči jdou večer chlastat a ráno vidí šéf jak nový auto odjíždí, jenže za nedlouho vidí onoho řidiče a zjištuje že s autem odjel řidič Rocco atak pošle zaním řidiče Marka, který cestou vezme toho řidiče co mu vyfounul ten nákladák. Rocco totiž zjistí, že náklad je velmi cený a proto, ho ukradl a chce ho prodat sám. Jede s dívkou Pepou a to je v podstatě celý film auta se různě honí a dělají si naschvály až nakonec nemá nikdo nic nebot, jak se říká neber sebou ženskou na podobný kšefty. Film je celkem slušný sposta akce a slunce, jenž škoda absence barvy. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Závěrečná rvačka si vyžádala celý natáčení den. Po celou tu dobu se skutečně Belmondo (Rocco) s Venturou (Hervé) jenom mlátili. Konec bitky, ve kterém spadnou do bazénu, se opakoval sedmkrát. (Pierre)
  • V 80% záběrů řídí nákladní vozy sami Belmondo (Rocco) s Venturou (Hervé). A to i například v riskantní scéně, kdy oba vozy sjíždějí džebelem a po straně zeje propast. Na okraji srázu byla postavena plošinka pro kamery. (Pierre)

Reklama

Reklama