Reklama

Reklama

100 000 $ na slunci

  • Československo 100 000 dolarů na slunci (více)
Trailer

Obsahy(1)

Castigliano vede spediční společnost na samém okraji pouště v jižním Maroku. Najme nového řidiče k přepravě tajného nákladu v hodnotě 100 000 dolarů. Rocco (Jean-Paul Belmondo) se o plánu dozví a uprchne s náklaďákem i s kořistí. Castigliano nabídne nejlepšímu šoférovi své společnosti (Lino Ventura) velkou odměnu, pokud se mu podaří ukradený náklaďák získat zpět. Jeho cesta vede přes marocké pohoří Atlasu, světem, kde se nikdo neptá na víc, než potřebuje vědět. Honička začíná! (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Herecký trojlístek Belmondo-Blier-Ventura mě upřímně bavil, ona je to v podstatě taková mužská záležitost, náklaďáky, jízda cestou necestou, rafinovaná krádež, urputné pronásledování, napínavé dobrodružství, nezdolné přátelství... Scénář se mi zamlouval a hudební podmaz příjemný, tedy u mě filmová spokojenost. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Podle mého nejlepší film s Belmondem za mlada. A po Mrchožroutech nejlepší film Henri Verneuila (a že je z čeho vybírat). Film od začátku do konce je zajímavý, napínavý a zábavný. Belmondo je neodolatelně rošťácky šarmantní a obratný nejen za volantem kamionu, ale i v přítomnosti dam. Lino Ventura je chlap jak se patří a já nevěděl komu z nich mám fandit. Oba jsou tak velcí sympaťáci, že mi to nebylo ani na chvilku jasné. I po těch letech možná nejlepší kamioňácký film. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, ale mohlo to byť výrazne lepšie. A určite by to bolo lepšie, ak by to bolo kratšie, možno až o pol hodinu. Určite by to bolo lepšie, keby si na hudbu najali niekoho, kto by celý film nerušil hrdinskou, donekonečna opakovanou melódiou. Určite by to bolo lepšie, ak by si na bitky najali odborného poradcu a držali sa jeho rád. A určite by to bolo lepšie, ak by sa odstránilo niekoľko nezmyslov a zbytočností zo scenára. Keďže sa tak nestalo, najlepšími filmami H. Verneuila naďalej ostávajú Sicílsky klan a Melódia podzemia. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Francúzi natočili špageti-western, kde sa nejazdí na koňoch po prérii, ale na na náklaďákoch po púšti. Zbrane a bitky nechýbajú a ani sklamané a znovunájdené priateľstvo. So ženami je to vzhľadom na Belmondovu kariéru slabšie, jeho závozníčka okrem držania zbrane iba dolieva olej a nič, ale naozaj vôbec nič viac. Problém vo filme je s logikou celého konania skoro všetkých postáv od majiteľa firmy až po posledného šoféra, ktorý vzdy zachraňuje kolegu, ale je stále bezvýznamnou vedľajšou postavou. –––– Ty pro mně už nemáš vlídneho slova. – Nemohu dělat sto věcí najednou! ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

100 000 dolarů na slunci je na označení "drama" film dějově příliš triviální. K žánru komedie by ho mohlo přiřadit pouze několik ostrovtipných Belmondových hlášek (ale jsou to jedny z nejslabších, které jsem ve filmech s ním slyšel). A jako akční by se snad daly pojmenovat sekvence horských honiček, které ale tvoří jen zanedbatelné procento celkové stopáže. 100 000 dolarů na slunci je film, jehož zápletka se potácí od ničeho k ničemu (skončí stejně nezajímavě jako začala) a její postavy sice mají obrovský potenciál - i díky skvělým hercům, v čele s Venturou - ten ale zůstane naprosto nevyužit a nikdy se pořádně nerozvine. 100 000 dolarů na slunci je film, který mě dvě hodiny nudil. Omlouvám se. P.S. pro Legase: Nechápu, co má být na filmu překvapivě moderního. Pokud jde o trik s "rozdvojeným viděním", to nejen, že není žádná novinka, ale navíc je to v tomto případě dost nefunkčně využit. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Závěrečná rvačka si vyžádala celý natáčení den. Po celou tu dobu se skutečně Belmondo (Rocco) s Venturou (Hervé) jenom mlátili. Konec bitky, ve kterém spadnou do bazénu, se opakoval sedmkrát. (Pierre)
  • Roku 1964 byl film vybrán, aby reprezentoval Francii na mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. (vesper001)
  • Původně měl mít film název „60 000 dolarů na slunci“ – „60 000 dollars au soleil“. (ČSFD)

Reklama

Reklama