Reklama

Reklama

100 000 $ na slunci

  • Československo 100 000 dolarů na slunci (více)
Trailer

Obsahy(1)

Castigliano vede spediční společnost na samém okraji pouště v jižním Maroku. Najme nového řidiče k přepravě tajného nákladu v hodnotě 100 000 dolarů. Rocco (Jean-Paul Belmondo) se o plánu dozví a uprchne s náklaďákem i s kořistí. Castigliano nabídne nejlepšímu šoférovi své společnosti (Lino Ventura) velkou odměnu, pokud se mu podaří ukradený náklaďák získat zpět. Jeho cesta vede přes marocké pohoří Atlasu, světem, kde se nikdo neptá na víc, než potřebuje vědět. Honička začíná! (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"I kdyby si měl pravdu, já mám sto krát větší. Mám karabinu..." Mladučký Belmondo poteší, ale ešte viac chlapácky Lino Ventura. Veľmi dobrá road movie, ktorá mi celý čas strašne pripomínala francúzku nesmrteľnú klasiku Mzda strachu. Tá ostala neprekonaná, ale herecké duo, prašné cesty a hlučné motory to vynahradia. Výborný záver vo fontáne...Videné na STV 1 s dobrým českým dabingom. 80%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Z každého jejich gesta, z každého jejich úsměvu, z každého jejich slova, ale především, z každého jejich činu, byl zřejmý jeden jediný nesporný fakt, že právě ONI jsou ti nejlepší a nejopravdovější chlapi, co jsem v životě poznal a když si k tomu ještě připočtu konec filmu, který je doslova nejkrásnější oslavou sympaťáckýho chlapáctví, co jsem kdy na plátně viděl, tak mě během titulku FIN začala být jasná jedna věc, moje srdce právě dobyli ONI, první chlapi na světě. Ano, ONI.........Jean Paul Belmondo a Lino Ventura, rošťáci se smyslem pro humor a drsňáci se smyslem pro život. ()

Reklama

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě skutečně dostalo. Souboj tahačů mezi Belmondem a Venturou byl určitě inspirací pro Spielbergův Duel. Ostatní postavy sice moc prostoru nedostali, ale to vůbec nevadí, protože... no prostě nemám slov. Asi nejlepší dobrodružný road movie, co jsem kdy viděl. Ani jsem nevěděl, komu mám fandit, a to se mi často nestává. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Sto tisíc dolarů je směšně nízká částka. Ne, není řeč o současné krizi, ale o ocenění chlapáctví, sympatičnosti a zábavnosti, jakou disponuje ústřední dvojice, se kterou by autorka komentáře, mající jinak notorický odpor k vedru, ochotně havarovala klidně i uprostřed Sahary, akorát by se to potom muselo jmenovat Jako rybě na suchu je Faidře v pouštním pelechu a Faidru by víc než jakékoli dolary zajímalo, kde je nejbližší oáza a jak se chytají dva zajíci, aby člověk lapil oba. Ovšem sto tisíc dolarů na slunci (protože pak se člověk může vymluvit na to, že se jedná o fatu morganu), celé království a půlka princezny (páč takovej nelida, abych se někomu vnucovala celá, zase nejsem) by mohla být adekvátní odměna pro osobu, která mi osvětlí, jak se rozpůlit, abych u podobných filmů neřešila permanentní dilema, komu fandit. Nebo už sakra někdo domluvte Belmondovi, Delonovi a do nebe zaběhněte domluvit Gabinovi a Venturovi, ať koukaj ve všech filmech svorně a bratrsky (nebo radši půl na půl) táhnout za jeden provaz. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Je to černobílý film z r.1964. V něčem mi připomínal "Mzdu strachu" s Yvesem MONTANEM. Měl správný náboj napětí, ale málo "tvrdých scén". Vzhledem k tomu, že si film osobuje právo (komedie), tak zrejmě režisér VERNEUIL záměrně tvrdší pojetí vynechal. Velmi mě zaujal Bernard BLIER (zahrál nezapomenutelného komisaře v "Bídnicích s Jeanem GABINEM). Zde ovšem působil spíše jako komik. To je ukázka jak všestranný to byl herec a že dostával celkem málo příležitostí ve francouzském filmu. BELMONDO je svůj, má svůj styl hraní a léty se pořád jenom zlepšoval. Totéž Lino VENTURA. Nedořešena ovšem zůstala postava Steinera, takže nevím, proč vůbec byla do filmu zakomponována. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Ve Francii film vidělo 3 436 161 diváků. Stal se druhým nejnavštěvovanějším filmem roku 1964, hned po Muži z Ria, který měl premiéru o tři měsíce dříve. (Pierre)
  • V 80% záběrů řídí nákladní vozy sami Belmondo (Rocco) s Venturou (Hervé). A to i například v riskantní scéně, kdy oba vozy sjíždějí džebelem a po straně zeje propast. Na okraji srázu byla postavena plošinka pro kamery. (Pierre)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno