Reklama

Reklama

Muž z Ria

  • Francie L'Homme de Rio (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neustále na prahu smrti, ve víru dobrodružství snaží se vyrvat svou snoubenku ze spárů únosců Jean-Paul Belmondo... Vojín základní služby Adrien Dufourquet přijel na týdenní dovolenou do Paříže za svou snoubenkou Agnes Villermosovou. Ta je však unesena tajemnými muži, kteří pátrají po třech soškách, jediných památkách na ztracenou civilizaci Maltéků, které jsou zároveň klíči k bájnému pokladu. Adrien je muž činu a proto se okamžitě vydá únosce pronásledovat. Jeho cesta vede z Paříže do Rio de Janeira, dále do hlavního města Brasilie, pak do hlubin brazilských pralesů a nakonec zpět do Paříže. To vše v příběhu, kde jedna událost střídá druhou, scenerie se mění zázračnou rychlostí a hrdina se neustále ocitá v nebezpečí života, z něhož se mu daří uniknout vždy na poslední chvíli, a to jen proto, aby se vzápětí ocitl v dalším ohrožení. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobrodružnosť ako má byť. Aj so svojimi chybami, ale keď zábava dokáže zaplátať nejaké scenáristické zlyhania, tak to funguje. Nie je to sofistikovaný film, ale očaril aj Spielberga a dal námet nesmrteľnej sérii. Škoda len tragického osudu staršej sestry Catherine Deneuve. Francoise Dorleác sa tri roky po filme ponáhľala na letisko, nezvládla rýchlosť a uhorela v aute... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je tam Belmondo akčne pobehujúci po Riu a Brasilii. Nič viac netreba dodávať. Videl som verziu bez Krampola a je večná škoda, že ho nedaboval v pôvodnom dabingu, ale až omnoho neskôr. Ďalej to má poriadne prestrelené nerealistické akčné pasáže, vražedné tempo a krásne exteriéry. Trochu pribrzdenú ženskú, ktorá je bohvie prečo tak dôležitá, že majú všetci o ňu záujem aj potom, čo už nevlastní sošku. Najviac poteší vtipný záver, ktorý si robí srandu z klišé koncov, keď záporáka, ktorý našiel vytúžený poklad, zasype zem, pretože sa stal obeťou pradávnej kliatby. Zároveň to má aj istý ekologický podtext. Belmondo má hruď ako 20 ročný fitness reprezentant a nehanbí sa ju ukazovať! ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Na Belmonda priemer, trochu veľa sa tam naháňa, behá, skáče, poletuje. Dve hodiny bolo na tento príbeh príliš, pár scén, ako lezenie do okien to nezachránilo. Tento film si zaslúžil sparodovanie v Mužovi z Acapulca, to Belmondo zistil už o pár rokov. Celkom neekologický záver, keď stroskotancov v pralese zachráni výstavba diaľnice, to by už dnes ani neprešlo. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl mladší, byl Muž z Ria mnohem lepší... ČÍm to asi bude, že? Dnes je z něj přespříliš dlouhý film, v němž se to nejlepší stane zhruba v poslední půlhodině (počínaje rvačkou v hospodě dojde na celkem zábavnou akci a Deleruova hudba začne být také zajímavější). Belmondo je samozřejmě velký sympaťák, ale napsat totéž o hysterické a naprosto nesnesitelné Françoise Dorléac, by chtělo velké sebezapření. I s těmi inspiracemi pro Indianu Jonese bych byl opatrnější. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Zatímco Belmondo snad nestárne, Muž z Ria už je dneska trochu přežitý. Strašně mě například iritovaly scény, kdy Belmondo honí (a dohoní!!) auta. Prostě se sebere a běží.... Ale protože tu funguje chemie mezi ním a Francoise, tak je vlastně ten film pořád koukatelný. Navíc ta slunná Brazílie, moře a živelní Francouzi. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (29)

  • Adrien (Jean-Paul Belmondo) a Agnes (Francoise Dorléac) jsou ve 37. minutě místní policií vyhnáni z pláže, protože je tam zákaz pobývat po západu slunce. Jenže v té době je slunce ještě vysoko nad obzorem a svítí i na pláž. (Ivo.Rol)
  • Budova, na ktorej Agnes (Dorléac), Catalan (Servais) a Dufourquet (Belmondo) pristávajú v helikoptére, nie je v meste Brazília ako vo filme, ale v Rio de Janeiro a je to budova Múzea moderného umenia. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama