Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vraždu přítele nelze jen oplakat, pravý muž ji musí pomstít... Komisař Stan se společně se svým přítelem, inspektorem Simonem rozhodnou jednou provždy skoncovat s policejní kariérou. Chtějí koupit hotel a usadit se na pobřeží slunných Antil. Jako obvykle jdou zakončit pracovní den do své oblíbené vinárny. A tam během jediného okamžiku, kdy je inspektor Simon náhle brutálně zastřelen bezohledným zabijákem, jejich sen o společné budoucnosti končí. Stan se znovu smiřuje s policejní prací s jediným cílem, najít vraha svého přítele. Ale co s malým Simonovým synem, přece nepůjde do dětského domova… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (221)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že Samotář je poslední opravdu velkou Belmondovou rolí, minimálně co se jeho klasických kriminálek týče. Velký Bebel, zde ve svých čtyřiapadesáti letech, natočil nadprůměrný a drsný snímek, který sice nedosahuje kvalit např. Profesionála či Strachu nad městem, ale dodnes, i po více, než třiceti letech, má stále co nabídnout (plusem je i tradičně špičkový český dabing filmu, což bylo v oné době naprosto běžným standardem). P.S. Kdyby šlo komentářům dávat palce nahoru, můj dostane dobytek. ()

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre sa pozeralo na Belmondove filmy vtedy, aj dnes. A je jedno, či to je komédia, alebo detektívka. Vždy to malo svojskú atmosféru a vtipné hlášky aj keď išlo o vážny triler. "Tá čo tu bola včera, bola krajšia." "Přece si nemyslíte, že by se policisté propujčovali k takovému mrzkému počínání." Tu navyše Belmondovi okrem drsného policajta a zvodcu, sadla aj rola citlivého opatrovníka malého Kristiána, syna mŕtveho priateľa, o ktorého pomstu tu ide. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Tuhle Belmondovku jsem měl vždycky hodně rád a co si budeme povídat, tyhle role Bébelovi sedí perfektně. Stárnoucí policista Stan pátrá po vrahovi Schneiderovi, který zabil jeho parťáka Simona. Kvalitní a drsná kriminálka v klasickém českém dabingu. Belmondo - Jiří Krampol a Schneider - maniakální hlas Jana Krause. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Skvělý záporák,dobré "brokovnicové" finále,ale bohužel film těží jen z popularity Belmonda.Tvůrci si moc nelámali hlavu s tím,že film bude velmi průměrný a počítali s tím,že jako vždy skvělý Belmondo dokáže zamaskovat nepovedený scénář.Belmondo zde vypadá velmi dobře a ve formě,ale je zde žalostně málo kaskadérských kousků,akce a vyšetřování. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Pěkně svižná, docela drsná, místy vtipná a chvílemi sentimentální kriminálka o tom, že jeden nasraný policajt svede mnohem víc, než armáda tupých monocajtů. V jeho hledáčku je psychouš na úrovni Jestřába z Lovce hlav, jenže zatímco ten byl alespoň jistým osobitým způsobem atraktivní, Schneider vypadá jako hobit, který pro samé pakování zásob střeliva zapomněl ve svém pelouchu příčetnost. Zbytek si lze snadno domyslet, drží se pravidel žánru, roku a země vzniku a především Belmondova charismatu. A stejně jako uživatel igi B. jsem celou dobu čekala, kdy toho mrňavého svízele přítulu aspoň někdo unese. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Soundtrack k filmu vydalo hudební vydavatelství Polydor Records na LP a kazetě. Kromě hudby britského skladatele Dannyho Schoggera obsahuje dvě písně v podání Carlos Sotto Mayor (Eva). (sator)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na mnohých miestach vo francúzskej metropole Paríž. (dyfur)

Reklama

Reklama