Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roky ve vězení mu mohou vyvážit už jen ukradené diamanty, ale podsvětí nezapomíná... „V kapse mám 1000 franků, na sobě šaty starý deset let, ale něco mi říká, že mám vydržet..." říká hlavní hrdina filmu Bojovník Jacques Darnay, kterému soud vyměřil patnáct let za přepadení klenotnictví, při kterém byl majitel zabit a zmizely diamanty v hodnotě čtyř milionů franků. Darnay je propuštěn předčasně, protože policie doufá, že ji dovede k ukradeným diamantům. Jediný, kdo byl tehdy zatčen, byl Darnay a policie tuší, podsvětí to ví, že on nevraždil. Nicméně diamanty chtějí všichni. (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

mortak 

všechny recenze uživatele

Příběh z edice "Fleuve noir", což je ve Francii takový Harlequin pro muže. Zajímavé je, že v Česku sériově vyráběné příběhy pro ušlápnuté muže nemají velkou odezvu. Nick Carter či Leon Clifton jsou už jen zaprášenou minulostí pro pár šílenců. Ale ve Francii mají Delona, a podle vzoru větší, násilnější a erotičtější vznikl i tento standardní Delonův kousek - erotičtější, protože hééérečky ukazují svoji "petit chat" a chtějí jenom To jedno a hlavně chtějí být vlastněny tvrdými muži; násilnější, protože Delon vraždí jako stroj, a proto je fim i delší. Prostě točím pořád to jedno, tak musím přitvrdit! ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Alain Delon jako propuštěný vězeň, lupič diamantů se po návratu na svobodu nehne bezesvých pronásledovatelů, kterých se nejde zbavit jinak, než je prostě odstranit. Ono lépe se odstraňuje někdo, kdo vás odstranit nemůže, když vy jedíní víte, kde jsou diamanty ukryté. Film je celkem fajn, ale nic speciálního.... když je někde Delon, tak je to většinou dívatelné ;-) ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

No sice vás asi naštve, když si Alda na začátku nechá zabít svoji Clarisse, protože bez toho by se přeci nemohl správně mstít, pak už ale všechno klape na jedničku, je to studené, syrové, brutální (Alda se s tím nepárá), nechybí pěkná erotika (chytře si to napsal, frajer, všechny tři milenky, co ve filmu stihne, se rovnou i svléknou, za zmínku stojí hlavně Anne Parillaud) a nic nepokazí ani solidní dabing České televize (1996). I v 80´s se dá ještě najít poctivá stará francouzská škola. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Chýbalo mi viac akcie, premyslenosti, prekvapení v zápletke. Po čase som dostal pocit, že film má byť len stávkou Delona s druhým režisérom, koľko nahých žien sa okolo neho bude točiť. A všetky ochotné, vychudnuté a zabudnuteľné, ale boli pri Delonovi, tak bobor musí byť! Ale aj ochrancovia zvierat uznávajú, že stav bobrov a kôz musí byť regulovaný, čo sa v tomto filme nepodarilo a chvalabohu nedošlo aj na výstavu vtáctva. ()

Markussis 

všechny recenze uživatele

Jeden drsný vyžilý chlap středního věku s nekompromisním pohledem ocelově modrých očí a s nekompromisním pohledem na svět se vrací zpět z vězení. Žádná idylka v nových časech se však nekoná, staré struktury ožívají a dávají o sobě pořádně vědět. Inu diamanty jsou slovy klasika věčné. Zbývá už jen zapálit cigaretu, nadechnout se čistého vzduchu, vše velmi oduševněle prožívat, pořídit nové šaty, zapnout svou ostražitost a vše může maximálně stylově odstartovat. Zápletka naprosto jasná, snad i předvídatelná, ovšem niko-li naivní. To je velké plus, neboť film nenabízí nic jiného, než přímočarou zábavu. Co se týče samotného vyvrcholení a závěru, je mi potěšením konstatovat, že i zde Delon neztrácí nic ze své autentičnosti. Jeho filmová postava jedná tak nekompromisně a nedůvěřivě, že závěrečná Delonova dedikace filmu René Clémentovi je velmi logická. Není pochyb o tom, že Delon je autentický, takřka neměnný. Tuto svou vlastnost propaguje ve svých mnoha filmech, jde jen o to, jak vypadá celkové vyznění Delona v kontextu s daným snímkem. Zde se jistě nelze vyhnout menšímu klišé. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Snímek byl natočen na motivy le stejnojmenného románu, který napsal André Caroff. (Terva)

Reklama

Reklama