Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Dominici (Alain Delon), který má zálibu v hazardu a psaní básní, přijme místo na střední škole v italském letovisku Rimini. Brzy se zamiluje do jedné ze svých studentek, devatenáctileté Vaniny, a události naberou tragický spád.

Toto melodrama se odehrává mimo sezonu v italském přímořském letovisku Rimini, kde si místní "buržoazie" krátí čas hazardem a vede rozmařilý život. Když přijme pohledný, ale neudržovaný flegmatik Daniel Dominici (Alain Delon) místo zastupujícího učitele na střední škole, vzbudí zájem i zvědavost svých neomalených studentů. Daniel se dostane díky svým nekonformním či diletantským vzdělávacím metodám a bouřlivému osobnímu životu pod drobnohled kolegů, a navíc musí snášet cynické poznámky své deprimované partnerky Monicy. Cítí se osamělý a rozhodne se svou komplikovanou ženu opustit. Noci tráví pitím a hraním hazardních her s místní honorací. Záhy se zaplete s jednou ze svých studentek - mladičkou Vaninou - a události naberou tragický spád. (Cinemax)

(více)

Recenze (19)

Vesper001.Wordpress.com

"Na závěr je nutné podotknout, že příběh stojí především na skvělých hereckých výkonech. Alain Delon je zpravidla velmi dobrý rolích pro něj typických tvrdých mužů (ať policajt nebo gangster, vždy alfa-samec a studený jako ledovec), ale vynikající výkony podává až když tuto kategorii opustí a…" více

Reklama

Reklama