Reklama

Reklama

Věda a současná civilizace. Interaktivní rozhovory se světovými odborníky, ve kterých je prostor pro vaše otázky a komentáře. Moderuje Daniel Stach. (Česká televize)

Recenze (65)

hippyman

všechny recenze uživatele

Zatím hodnocení pořadu s Dalajlamou, který jsem jediný viděl celý: koncept je velmi dobrý, rozhovor je veden poměrně přímočaře a následně je rozebírán a diskutován odborníky, kteří mají k tématu co říci. Nutno přiznat, že moderátor působí profesionálně, leč poměrně chladně. Příslib kvalitní televizní publicistiky tu ale vnímám velice pozitivně. Zatím 70%. ()

RumbleFish 

všechny recenze uživatele

Asi jediný skutečně erudovaný pořad na ČT (srovnej třeba s Historie CS), byť je jasné, že svou formou musí být přístupný i širšímu publiku. Stach je ze současných moderátorů jasně nejlepší a na kvalitě pořadu má svou zásluhu. Nicméně nejdůležitější je pestrý výběr zajímavých hostů a při sledování Friedmana, Dawkinse, Searla, Chomskyho etc. lze těžko uvažovat o jiném, než nejvyšším hodnocení. Mimo hodnocení pořadu je pak zajímavé sledovat, jak jsou nositelé Nobelových i jiných cen, lidé skutečně hodni obdivu, skromní, moudří a lidští... jaký to rozdíl od většiny zpěváků, sportovců, herců... ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Hyde Park mám celkom rád, občas si ho pozriem, záleží na téme a myslím, že toto je podobné klasickému programu, aj keď je podľa mňa zaujímavejší aspoň pre mňa. Je fajn, že ľudia môžu pokladať otázky z internetu, je fajn, že môžu volať, je fajn, že sa dáva priestor viacerým stranám, napríklad pri konšpiračných teóriách a preukázaných konšpiráciách, no je to o moderátoroch a réžii, ktorá z toho môže ľahko urobiť ideologický program, čo je jasne zreteľné, že to ešte nie je úplne slobodná diskusia, navyše je podľa mňa dosť krátka, lebo za ani nie hodinu sa podľa mňa žiadna téma nedá poriadne rozobrať. No považujem to za jeden z najlepších programov v televízii, napriek výhradám, ktoré mám, je to novodobá diskusia, ktorá môže mnohé ľuďom ozrejmiť. ()

Orbitus 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší televizní pořad. Seriózně vystupující moderátor Daniel Stach, který v drtivé většině případů ví o čem daný host mluví. Má rovněž poměrně dobře sestavené otázky, takže se posluchač dozví nové informace. Důkazem kvality jsou i někteří hosté jako třeba Lawrence Krauss, Jiří Grygar nebo Charles Duke. Opravdu je radost se na tento pořad dívat a v podstatě v televizi je to jedna z mála věcí na kterou je možné takto pohlížet. ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Výjimečný moderátor, neobvyklá témata, jedineční hosté (špičky ve svých oborech, kapacity, nositelé řady ocenění včetně Nobelových cen)...pořad, který rozum neuráží a přičiňuje se k vyvracení zakořeněnému kultu lidí, které minulý režim stavěl na piedestal a zvráceně oslavoval převlečenou podprůměrnost. Pořad, jenž přetváří názor na společnost, na skutečné (staronové) elity. ___ Přeji Danielu Stachovi neutuchající energii a zápal. Svým konáním dělá společnosti neocenitelnou službu, kterou si evidentně rovněž užívá. Není nad to, když je vám práce koníčkem. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Pokud má Daniel Stach zahraničního hosta, tak pořad moderuje v angličtině a na oficiálním webu je po odvysílání dostupná i originální verze bez překladu. (ČSFD)
  • Daniel Stach na každý díl Hyde Parku Civilizace přečte v průměru 400 stran materiálů. (ČSFD)

Reklama

Reklama