Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Dokumentární

Recenze (46)

plakát

Pacifik (2010) (seriál) 

Hodně silný seriál o válce v pacifiku. Opravdu se mi líbí styl vyprávění, který se vyskytuje právě v Pacifiku nebo Bratrstvu neohrožených. Člověk si vybuduje pouto s hlavními hrdiny a sleduje jak přežívali 2. světovou válku. Ale jedna věc se tomuto seriálu musí uznat. Na rozdíl od Bratrstva neohrožených nemám zrovna chuť si ho někdy pouštět znova. Hrůzy války v pacifiku mi doteď zůstávaly utajeny, ale epizoda s Okinawou a kopáním zákopů na hřbitově byla fakt síla. Nemluvě o Japonské zatvrzelosti, která je zde ztvárněna. Stále zůstávám na vážkách jestli opravdu byli Japonci takoví blázni nebo je to jen tehdejší snaha vykreslit nepřítele v nejhorším možném světle.

plakát

Letadlová loď Enterprise (2006) (seriál) 

Pěkné animace, a věrné vylíčení hrůz 2. světové války v Pacifiku. Překvapilo mně, že se zde našlo pár animací ze seriálu Letečtí stíhači v boji. Ale jinak poměrně dobrý dokument o letadlové lodi nesoucí jedno z nejslavnějších jmen v historii.

plakát

Ponorka (1981) 

Hodně dobře natočený film o německém ponorkovém loďstvu. Na radu kamaráda jsem si našel plnou verzi filmu (5 hodin) v němčině s českými titulky. Sice německy neumím, ale byl to úžasný a skutečně silný zážitek.

plakát

1670 (2023) (seriál) 

Musím uznat, že jsem měl trochu obavu jestli mně tento seriál bude bavit, ale trailer o morové epidemii mně opravdu zaujal. Dost se divím, že Netflix takový seriál vůbec nechal projít, protože je fakt skvělý a paroduje celou řadu nesmyslů v současné společnosti, které mnohdy sám Netflix prosazuje a obhajuje. Zároveň je to taková polská kritika Polska. Jak zde již bylo několikrát zmíněno styl vyprávění je do značné míry inspirován seriálem The office a samotné postavy jsou v tomto duchu napsané.

plakát

Rio (2011) 

Příběh je sice předvídatelný, ale je to pohádka, tak co by člověk chtěl. Ztvárnění se mi líbilo a zejména fakt, že Ara škraboškový je v přírodě považovaný za vyhynulého dodal tomuto filmu opravdu hloubku. Dále také upozornění na ilegální obchod s kriticky ohroženými druhy považuju, za důležitý odkaz. Smutným faktem je už jen to, že papoušek Presley, který byl předlohou pro Blu zemřel bez potomstva.

plakát

Ragnarök – Konec světa (2020) (seriál) 

Seriál se mi ze začátku velmi líbil, první série byla fakt skvělá, řekněme, že se jedná o moderní pojetí staré severské mytologie. Druhá série už krapet haprovala v obsazení a postavách. Je mi líto, ale opravdu není pro děj příjemné tam rvát na sílu LGBT. 3. série je už skutečně nesledovatelná. Scénáristi naprosto opomíjejí průměrnou společnost a věnují se jen extrémům spojeným menšinami a různými rasami. To nemá nic společného se severskou mytologií, to je prostě na sílu ražená extremistická propaganda. Seriál se stává nesledovatelným, protože z menšin se najednou stávají většiny, které skutečně narušují průběh děje a je to naroubované asi stejně kvalitně jako když vám někdo rozbije kladivem auto a řekne, že vám ho vylepšil. Je mi líto, ale s novou sérií musím snížit své hodnocení, protože se to fakt už nedá sledovat, zejména, když člověk má alespoň trochu ponětí o severské mytologii. Je to krásná ukázka úpadku kinematografie.

plakát

Malá mořská víla (2023) 

Důvod proč je v současnosti Disney známkou podřadné filmové kvality. Současní vedoucí studia kazí jméno společnosti a Walta Disneyho. Doporučuju současným filmovým producentům aby si vymýšleli své vlastní filmy a seriály a přestali prznit klasiku.

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Musím souhlasit, že seriál velmi věrně podává dění okolo havárie v černobylské jaderné elektrárně a je velmi kvalitně zpracovaný. Každopádně mně docela zamrzelo, že scénáristi zcela ignorovali existenci hasičů nebo pracovníků elektrárny, kteří tuto nehodu přežili. Např. z hasičů, kteří byli přímo u reaktoru a přežil např. Peter Khmel a dalších 37 mužů z 69 hasičů co byli přímo ve středu katastrofy přežili, v turbínové hale zase přežil Jurij Karnějev a další. Rozhodně neplatí, že kdo byl v těchto místech tak zemřel jak se to seriál snažil prezentovat. Z tohoto důvodu to pro mně ztrácí určitou míru objektivity. A to nic nemění na tom, že má matka pracovala na poli v době, kdy došlo k havárii a radioaktivní mrak se šířil přes Evropu. Pořád jsou jaderné elektrárny nejlepší zdroj elektrické energie pro celé lidstvo ať si environmentalisti žvaní co chtějí, tak nemají pravdu. Důležité je udržovat bezpečnost a zodpovědnost všech kdo v těchto elektrárnách pracují. Rozhodně je lepší mít jednu jadernou elektrárnu než zničit celý národní park větrnými turbínami, které prokazatelně narušují a doslova sprostě ničí ekosystém v dané oblasti.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Co na tom hodnotit? Je to kravina, s knihami to nemá nic společného a jediné co to tahá dopředu je Henry Cavilll. Dehonestace skvělého knižního díla. I když popravdě Amazon a jeho likvidace Tolkienova světa je ještě horší.

plakát

Volání divočiny (1966) 

Dlouho jsem tento film neviděl a musel jsem si ho připomenout. Je to krásně zfilmovaný příběh Opavské rodačky, která milovala Africkou přírodu, zvířata, které v ní žijí, místní kultury a lidi, kteří zde žijí. Je to opravdu krásný a dojemný film s velmi podmanivou hudbou. Film jsem miloval jako dítě a miluju ho dodnes.