Reklama

Reklama

Obsahy(1)

ČT24 rozjíždí první komplexně interaktivní pořad Hyde park. Každý den budete mít možnost říct živě do vysílání, co si myslíte o dění v Česku i v zahraničí. Hlavní aktér dne usedne ve studiu nejen proti moderátorovi, ale bude vystaven názorové palbě vás diváků – stanou se tak z vás spolutvůrci pořadu. K tomu chceme využít nejen živé telefonáty a zasílání SMS zpráv, ale moderní komunikaci přes sociální sítě, jako jsou Facebook a Twitter. A posílat můžete i videodotazy – přes portál YouTube. Další oponenty vyhledá náš tým – a zapojí se do vysílání z terénu – v přímých přenosech z měst i vesnic. Moderují Daniel Takáč a Pavlína Kvapilová, dva pátky v měsíci obstará Jaromír Bosák se sportovním speciálem. První opravdu interaktivní pořad v Česku: od 4. ledna každý všední den po osmé večer na ČT24. (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Profesionální moderátoři, široká plejáda zajímavých a erudovaných hostů v analýzách o aktuálních celospolečenských tématech. Moderní interaktivní pořad 21. století je odpovědí na lavinové se šířící proces globalizace a nových hi-tech technologií. Programová trefa do černého a zachycení moderních trendů zpravodajského oddělení České televize. Hvězdička navrch za kvalitní dramaturgii, která má stejně jako výběr hostů, vzestupnou tendenci. ()

Redix 

všechny recenze uživatele

Tohle by byl dobrej pořad ale blbý je že je to divácký pořad a otázek je prostě žalostně málo. Přitom na FB, Twitru a jinejch stránkách je otázek velmi hodně. Moderátoři to ale ignorují a vybírají podle nich nejlepší kusy který jsou ve většině případů naprosto debilní dotazy a akorát zdržují celý pořad. ()

Reklama

frbulka 

všechny recenze uživatele

Dneska byl hostem kardinál Vlk - obdivovala jsem jeho statečnost a schopnost vyjadřování se, když mu byly kladeny kolikrát velmi nevhodné a útočící dotazy. Samozřejmě, úroveň jednotlivých dílů se liší, záleží také na konkrétním vkusu každého diváka a okruhu témat, které ho zajímají. Pro mě je podsatné však to, že otázky jsou kladeny z lidu, takže jsou normálnímu, i průměrně vzdělanému člověku srozumitelné, moderátor je umě koriguje, funguje jako potřebná spojka mezi tazatelem a hostem - a hlavně, nejsou zde žádné konfrontace pod úroveň - pro příklad nemusím jít daleko - např. Máte slovo... ()

Mo. 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle už se alespoň dá nazvat publicistikou. Palec nahoru za real-time komunikaci s divákem a zapojení sociálních sítí. V čemž je paradoxně ta hlavní potíž - tak nebo tak musejí být otázky pouštěné do éteru společensky korektní a především jasně kádrovatelné; to jest jde tu o to navodit dojem, že existuje jen omezené množství řešení (a tím pádem i omezené množství otázek). Takže ano, zase je to "jen další systémový bullshit", kde to skutečně důležité a zásadní nemá šanci zaznít a celý ten pořad drobet smrdí - ale je to alespoň celkem na úrovni. Dalším problémem je tu především krutě kolísavá kvalita moderátorů, kteří se sice křečovitě snaží zůstat neutrální a pasivní, ale vždycky to nakonec něčím zazdí, ukážou, co si (o svém hostu) myslí a pracně budovaná profesionální image je rázem v kelu. Ani nevím, který z nich mě štve víc; je to tak na střídačku. Celkově asi to nejlepší z mainstreamové publicistiky - brát s rezervou. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zatím nejpůsobivější rozhovor v Hyde parku, co jsem měl možnost vidět, byl s Honzou Šibikem (pro mě jménem dříve neznámý fotograf např. Reflexu, ale po tomto rozhovoru jsem konečně procitl:)a to jeho fotografie mi nejsou neznámé, jen mi nějak utekl:)). Celá konstrukce pořadu na bázi interaktivity live otázky např. z výstavy, poté z twitter, emailu, sms, případně facebooku. V podstatě kdokoliv se může na cokoliv zeptat a to dodává hyde parku na neopakovatelnosti a zajímavosti. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Diváci mohou posílat do pořadu otázky přes Facebook, Twitter, Google +, SMS, nebo mohou zavolat po telefonu či Skypu. (Kmotr76)
  • Název pořadu je odvozen od londýnského parku Hyde park, kde se nachází tzv. Speakers' corner, kde je již od druhé poloviny 19. století možné pořádat veřejné projevy, debaty a diskuse na otevřeném prostranství. (Kmotr76)

Reklama

Reklama