foto

Radek Jaroš

  • nar. 29.4.1964 (52 let)
    Nové Město na Moravě, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Nejúspěšnější český vysokohorský lezec patřící mezi světovou špičku. Patnáctý horolezec na světě a první Čech, který vystoupil na všech čtrnáct světových osmitisícovek bez použití kyslíku, autor knih a fotograf, který pravidelně pro své fanoušky pořádá výstavy fotek, projekce, přednášky a besedy s diváky.

Narodil se v Novém Městě na Moravě a s lezením začal v osmnácti letech. S Arnoštem Tabáškem napsal dvě knihy Dobývání nebe (2002, o pěti expedicích na tři nejvyšší hory světa) a Hory shora (2005, s podtitulem Příběhy ze sedmi osmitisícovek). Se svou dcerou Andreou vydal dvě publikace: Hory, má panenko (2011, o životě uznávaného sportovce očima jeho dcery) a Hory shora 2 (2013, pokračování příběhů ze sedmi vylezených osmitisícovek - sedm příběhů radosti, osamění a vyčerpání).

Cinemart

Herecká filmografie

Dokumentární

2016 13. komnata Radka Jaroše (TV film)
2015 Cesta vzhůru
2014 České himálajské dobrodružství II. (TV seriál)
2013 13. Osmitisícovka Radka Jaroše - Annapurna 8091m
2012 13. komnata Radka Jaroše (TV film)
2010 Gasherbrum Double - Jaroš a spol. na G (TV film)
2009 No.9 Manaslu 8163
2008 Dhaulagiri a Makalu jednou ranou (TV film)
Sen o nejtěžší hoře světa
2003 České himalájské dobrodružství (TV seriál)

TV pořady

2015 Skrytý potenciál (TV pořad)
2014 Mise K2 (TV pořad)
2012 Hyde Park Civilizace (TV pořad)
Outdoor speciál (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
Vertikal (TV pořad)
2006 Před půlnocí (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2000 Krásný ztráty (TV pořad)
1998 Na plovárně (TV pořad)

Hudební videoklipy

2014 Těžkej Pokondr: Kníra mám (hudební videoklip)

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2010 Gasherbrum Double - Jaroš a spol. na G (TV film)
2009 No.9 Manaslu 8163
2008 Dhaulagiri a Makalu jednou ranou (TV film)

TV pořady

2014 Mise K2 (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace