Reklama

Reklama

Ledová ňadra

  • Francie Les Seins de glace (více)

Obsahy(1)

Na Azurovém pobřeží se seznámí milý a obětavý Francois s tajemnou blondýnkou Peggy, která jakoby vystupovala z jeho díla. Pokusí se ji zachránit z péče podezřelého advokáta, jemuž nevěří, že je žena duševně nemocná. Pochopí, až když se i on málem stane její obětí... (oficiální text distributora)

Recenze (60)

mortak 

všechny recenze uživatele

Ještě než začal polykat steroidy a točit průměrná B-movies, snažil se Delon na začátku sedmdesátých let přehrát do nejednoznačných krimi rolí (Léčba šokem, Spálené stodoly) či se pokoušel o umění (Pan Klein). Výsledek je ve všech případech dost sporný. Ledová ňadra trpí teatrálnosti, Delon zaujímá sošné pózy v luxusních oblecích, hudba je přehnaně dramatická... Civilnost a nadhled by tomuto průměrnému thrilleru docela prospěly. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a odvažný námět, by si určitě zasloužil lepší realizaci. Pár scén je vážně mrazících (výtah) a vcelku je to i docela napínavé. Určitě film má i svá světlá místa a občas jsem se i trochu bál. Ale hlavní 3 postavy jsou špatně napsané a příběh ve výsledku působí trochu děravě a nerealisticky. Závěr je skoro k nepochopení. Ale i tak to byla pro Darc a Delona neobvyklá herecká příležitost. A zas tak hrozné to nebylo. Jenom nevím, jak dlouho si budu pamatovat, kdo vlastně ty ledová ňadra má. 60 % ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Někdejší expresionistický film němé éry a horor raného zvukového filmu ožívá v zenitu Delonovy tvorby nejen herecké způsobem, který nenechává diváka lhostejným. Zprvu zdánlivě něžná a ochranyhodná žena, sama o sobě tragický jedinec, obávající se o zachování své identity, se postupně mění v monstrum. Rozpolcená psychika, snad schizofrenická, je náhle ďábelskou pastí. Rána z milosti, výraz bezradnosti i rozhodnosti jednoho z hlavních hrdinů ŇADER, náhle jakoby platí nejen pro zvářata, ale i pro lidi jako východisko ze situace, jež nemůže mít řešení už proto, že postižený člověk nemůže žít trvale na obou stranách psychiky, být současně i osobností, i jejím opakem. Moderní povrch tají starožitný vnitřek. Vidění, které posouvá počátky moderní vědy nejen do dobové současnosti, ale i naší přítomnosti. Až ledová dokonalost provedení, jíž vévodí Claude Brasseur, odráží název filmu nejméně tak dobře, jako jeho obsah, námět a scénář. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Triler, ktorý má tých trilerových scén veru pomálo. Človek ich vyráta na jednej ruke a možno mu ešte nejaké prsty ostanú voľné. Film má nešpecifikovateľnú atmosféru - neustále cesty autom alebo motorkou, luxusné vily, zimné pláže, ale aj menej záživné tempo a napríklad také napätie absentuje úplne. Čo nie je extra dobrá vizitka pre triler. K záveru sa z toho vyvíja skôr kriminálka, typicky francúzska kriminálka. Mysteriózna zápletka nie je zlá, ale na druhej strane už veľmi skoro predvídateľná. Hlavný hrdina zasa vyzerá, ako keby ho splašili z ulice. Slečna nebezpečná občas vytasí nožnice, inokedy zasa ňadro. Radšej a častejšie mohla to druhé. Celkovo je to tak na hranici medzi ** a ***. Neurazí, ani neohromí, zapadne v prachu iných francúzskych kriminálok. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že mně připadaly na svěrací kazajku všechny hlavní postavy, počínaje zajímavou Mireille Darcovou přes hodně zvláštního Alaina Delona až k tomu po uši zamilovanému pisálkovi v podání Claudea Brasseura.. Hudební podmaz mi místy připomínal vraždění koťátek a dost mi vadil, no a příběh mladé ženy s naprosto nevypočitatelným chováním mě sice zaujal, ale až tak nevtáhnul, jen tak napůl.. Herecký ansámbl ovšem skvělý.. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Celý film se natáčel v tzv. Zátoce andělů, ve městech Villeneuve-Loubet, Antibes a v Nice, kde se mimo jiné natáčelo i v luxusním hotelu Negresco. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama