Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejná noc, kdy pomohl neznámému zraněnému muži, v sobě skrývala znamení smrti... Profesionální hráč pokeru Michel Gerfaute jede na smluvenou partii karet. V té době odjíždí z obchodního jednání poradce Mouzon. Oba muži se neznají, nemají nic společného – jen jednu noc, jednu silnici a jedno nevyhnutelné setkání. Po automobilové nehodě odveze Michel těžce raněného Mouzona do nemocnice. Nerozumí příliš jeho slovům o tom že „oni se vrátí“. A oni se vracejí a jejich jediným cílem je Michel, kterého se snaží jako nepohodlného svědka zavraždit, stejně jako další členy onoho nelegálního obchodu... Tři muži na zabití je napínavý thriller, jehož hlavním protagonistou je Alain Delon, ve své nejpůsobivější roli osamělého hrdiny. V napínavé atmosféře sledujeme boj tohoto osamělého hrdiny proti nepříteli, jehož tvář dlouho ani nezná. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Delon, jak ho dobře známe, Delon takový, jakého ho chceme ve filmu vidět. Šedesátá až osmdesátá léta francouzského filmu dala vzniknout nadprůměrně velkému počtu velmi dobrých krimi filmů, na kterých se mimo J. Gabena podepsal svými skvělými výkony i Alain Delon. Jedná se filmové snímky, které se diváka nesnaží vodit za nos nadsazenými hloupostmi a dělat z něj hlupáka jako bohužel ty dnešní. Všechna čest několika málo vyjímkám. Tento příběh by se klidně mohl stát, a je důležité, aby to divák při sledování tak cítil a vnímal. Film není v prvé řadě o akčnosti, nýbrž popisuje politické machinace "mocných" spojené s vraždami nepohodlných aktérů a svědků. Zaujal i netradiční konec, který u filmů tohoto druhu nebývá zvykem. Nepochopitelná naivita Michela Gerfauta (Delona) v závěru filmu sice umožnila scénáři již výše zmíněný závěr, ale snížila tím mé hodnocení dolů o jeden bodík. Nemám nic proti nezvyklým závěrům, ale musí být podány méně naivně. ()

JB2203 

všechny recenze uživatele

Rádoby nečekaně vypointovaná francouzská kriminálka klasického střihu. Celkem inteligentní dialogy, akademická režie, jedna efektně natočená akční scéna. A také nevýrazný a nepřesvědčivý herecký projev Alaina Delona v hlavní roli. Podobně jako ve většině filmů opět dokazuje, že jeho největšími hereckými kreacemi byly reklamní spoty na holící strojky. Za pár dní nebudete vědět o čem to vlastně bylo. ()

Reklama

Markussis 

všechny recenze uživatele

Tak na tohle se můžu dívat třeba pořád dokola a nikdy mě to neomrzí. Inu, no to by mohlo být tím, že na tom filmu asi něco bude. A taky že je a mnoho. Jacques Deray v životní formě předvádí znovu to, že obyčejný záběr dokáže diváka přikovat do křesla. Ovšem to by samo o sobě, bez svižného, napínavého a skvěle vygradovaného scénáře nedokázalo udělat film jako takový celistvým. Alain Delon se zde předvádí ve svém pro něj v osmdesátých letech typickém parádním civilním projevu. A myslím, že právě zde se mu to povedlo nejlépe. Plus musíme také přičíst skvělému obsazení vedleších rolí, ve kterých jednotlivé postavy působily vzhledem k scénáři naprosto věrohodně. V jednotlivých scénách zaznívá velice vkusně, vzhledem k právě ke gradaci, perfektně zvolená hudba, která navíc dodává na pocitu vážnosti děje. Možnost vidění nedbalé elegance ještě v době, kdy byla naprostou součástí obyčejného konzumního života, je pro mne též požitek. Já osobně tento film miluji a vždy když ho sleduji, tak ho doslova a do písmene hltám. Ano toto sloveso - hltání je právě tak příznačné pro ty nejlepší filmy Jacquese Deraye a i snad pro něho samotného. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Typická francúzska prispatá kriminálka s Delonom, ktorá chvíľu zmysel má a chvíľu sa zase dejú veci, ktoré by nevymyslel ani scenárista Funèsoviek. Najskôr zbrojárska mafia nezmyselne naháňa náhodného svedka, kartára ktorý nič nevidel, a potom zase drží za gule on mafiu. Mŕtvoly sa celkom zbytočne hromadia, a mne z toho nevychádza nič iné ako slabšie tri hviezdy za nečakaný záver. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Scénaristicky trochu blbá krimoška haprující na spoustě nelogičnostech až nesmyslném chování hlavních postav. Viz. třeba: zabijou mi v bytě kamaráda co mi chtěl pomoct, ten samý večer si tam pošlu partnerku pro věci, když vím, že po mě pořád jdou? Nebo přijdou cizí chlapi večer na návštěvu, řeknou manželce, že cosi důležitýho nesou manželovi, ona je bez rozpaků pošle do koupelny za manželem, který se zrovna koupe, aniž by na něj předem aspoň houhla??? Co to kurva je? :-)) Konec to trochu napravuje, byť je celkem očekávatelný... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Film je volnou adaptací románu "Le Petit Bleu de la côte Ouest" spisovatele Jeana-Patricka Manchettea. (Komiks)
  • Auto hlavní postavy filmu Michela Gerfauta (Alain Delon) je bleděmodrá „Lancia Gamma“ vyráběna v letech 1976-1984. Auto je ve scénách od samého začátku filmu až do automobilové honičky (od 44. minuty) poněkud pomačkané, konkrétně má promáčknuté pravé přední dveře (pod kličkou) a zadní levý blatník (nad kolem). Není jisté, zda tvůrci filmu chtěli ušetřit na autě, které ve filmu stejně zdemolují anebo se auto neplánovaně poškodilo při natáčení. (LaSi)
  • Po zabití komisaře Lietharda (Christian Barbier) v bytě Gerfauta (Alain Delon) vyjíždí Gerfaut v čase 44:15 pronásledovat vrahy. Když se s autem obrací, ve vedlejší ulici není vidět auto vrahů, byť v následujícím záběru vrazi touto ulicí jedou. (marcel5)

Reklama

Reklama