Reklama

Reklama

Found

Trailer 1

Obsahy(1)

Marty, fanúšik hororových filmov a komiksov, je v škole obeťou šikany. Prednedávnom však prišiel k hrozivému nálezu - odrezanej hlave nachádzajúcej sa v bratovom šatníku. Objav mu pomohol prísť na skutočnosť, že jeho brat je brutálny sériový vrah. Všetko zlo sa na neho začína rútiť z každej strany, ale on si musí zachovať chladnú hlavu, čo v dnešnom svete plného násilia ľahké nie je... (ash99)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (70)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Můj brácha má prima bráchu s patologickými sklony. Například sbírání černých bowlingových koulí a nekrofilní orál bez možnosti nálezu spermatu v žaludku oběti.. Je to ultralevné, ale není to headless. Je to zvrácené, ale použitím praktik metafilmu de facto sebeočisťující. Má to i příběh, ale lepší nad ním hlouběji nepřemýšlet. Dvě věci jsou neoddiskutovatelné. Úvodní komiksová montáž titulků je i včetně hudby famózní. Schirmer má doma pod polštářem uříznutou hlavu vlastní mámy a všichni mu tvrdí, jak uměle vypadá.. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů. Takhle fajn podívanou natočit jen za pár tisíc? To chce vážně talent. Found po většinu času sice dýchá jako psychologické rodinné drama, ale dokáže být i napínavý, depresivní a, zejména v závěru, až nečekaně drsný. Dobrou práci odvedl taky casting, jelikož ústřední dvojice bratrů byla vybrána perfektně. Zmínit jsem ale chtěl i vášeň toho mladšího z nich. Fandu potěší nejen ty plakáty v jeho pokoji (Street Trash, Without Warning a spousta dalších), ale i návštěva ve videopůjčovně. Tam jsem si dokonce zastavil obraz a kochal se pohledem na všechny ty kazety. Hold nostalgie :) ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Čtvrtou hvězdičku přihazuju jako bonusovou podporu pro začínajícího tvůrce. Být americký hororový producent, tak mu přihodim něco jiného, třeba milion dolarů - a čekám, že mi za něj natočí horor roku. Protože pokud dokázal natočit takhle koukatelný, ambiciózní, temný a v rámci možností profesionálně působící horor za 8000 dolarů (!!!), dříme v něm opravdu hodně velký talent. Fanoušci americké nezávislé scény by tomuhle kousku měli věnovat pozornost, ostatní ať počkají na příští Schirmerův film, který už by snad mohl mít vyšší rozpočet. Každopádně doufám, že tenhle člověk bude točit dál. Rozhovor s režisérem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Brácha za všechny peníze, vyprávěl režisér Stanislav Strnad před skoro čtyřiceti lety. Tehdy to byla docela legrace a hlavně pohodová rodinná podívaná. Scott Schirmer přišel s poněkud znepokojivější látkou, natočil jí za pár šupů a vůbec se toho nebál. Taky představuje jednu rodinku, jenže když otec zvedne hlas, může se obávat pořádné vendety v podobě velkého nože. A taky, že přijde. Dost psycho.. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Rozbíhá se to slibně, šikanovaný pubertální outsider, který si chodí do videopůjčovny pro horory a kreslí si vlastní superhrdiny, je (aspoň papírově) sympaťák, stejně jako jeho starší brácha, který je zřejmě sériový sběratel useknutých hlav, což se vybalí okamžitě. Jenže režisér nikam nespěchá a jak se film blížil ke konci, pořád jsem netušil, o čem že to celé je... a když to skončilo, tak jsem to pořád netušil. Filmu navíc ubližuje, že vypadá až amatérsky levně, což podporují i slabí herci - jediný, u koho jsem měl pocit, že umí hrát, byl představitel staršího bratra, který byl zároveň výrazný typ. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Film byl zakázán v Austrálii pro dlouhé a detailní zobrazení sexuálního násilí. Později byl film vydán na DVD o dvě minuty zkrácený. (Tereszka33)
  • Filmový rozpočet byl pouhých 8.000 dolarů. (Tereszka33)

Reklama

Reklama