Reklama

Reklama

Found

Trailer 2

Obsahy(1)

Marty, fanúšik hororových filmov a komiksov, je v škole obeťou šikany. Prednedávnom však prišiel k hrozivému nálezu - odrezanej hlave nachádzajúcej sa v bratovom šatníku. Objav mu pomohol prísť na skutočnosť, že jeho brat je brutálny sériový vrah. Všetko zlo sa na neho začína rútiť z každej strany, ale on si musí zachovať chladnú hlavu, čo v dnešnom svete plného násilia ľahké nie je... (ash99)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (71)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Found“ je ukázkou toho, že i v hororu je možné natočit snímek, který je o dospívání, dát tomu trochu jiný drive, ale přitom zůstat v onom specifickém žánru, který se vyznačuje celkem zajímavými postavami a pomalým tempem. Osobně je tohle něco, co mi až tak nesedí, a tak se z mého pohledu tenhle film musí spokojit pouze s průměrným hodnocením. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Found je spíše psychologické drama než- li horor, což je pro mne bohužel kámen úrazu. Příběh je celkem slušný, provedení je však na tom podstatně hůře, co se týče celkového vzhledu, audia, kamery či těch pár lacinných gore efektů. Co mně však mile potěšilo byly příjemné narážky na horor obecně ( I am scared, then go watch PG13 horror movies!) Ale díru do mého srdce film však neudělal. 60% ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Herci sú základ. Nie keď točíte slasher, nie keď točíte monster horor, ale keď točíte vážny znepokojivý psychologický film, istý vyšší štandard proste potrebujete. A nie je to len problém detí. V určitom okamihu (scéna v kostole) som ten film prestal brať vážne. Keď chlapci pozerali horor, aj úchylným finále, mohli vytiahnuť Found medzi hororovú špičku. Keby to zvladli adekvátne stvárniť. Strašná škoda ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Můj brácha má prima bráchu s patologickými sklony. Například sbírání černých bowlingových koulí a nekrofilní orál bez možnosti nálezu spermatu v žaludku oběti.. Je to ultralevné, ale není to headless. Je to zvrácené, ale použitím praktik metafilmu de facto sebeočisťující. Má to i příběh, ale lepší nad ním hlouběji nepřemýšlet. Dvě věci jsou neoddiskutovatelné. Úvodní komiksová montáž titulků je i včetně hudby famózní. Schirmer má doma pod polštářem uříznutou hlavu vlastní mámy a všichni mu tvrdí, jak uměle vypadá.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Temné drama o tom, jak dopadnou dnešní rodiče, co se nestarají o své děti, nemají pro ně pochopení, nezastanou se jich, zkrátka je nevychovávají (a dal bych ho jako povinný film, aby věděli...). Snímek začíná vcelku nevinně - 12 letý chlapec má staršího bratra, co uřezává černým hlavy (to se ale může kdykoliv změnit. Záměna za bílou není problém), rodiče, co nezvládli výchovu už jeho staršího sourozence, jednoho kamaráda, který za moc nestojí, spolužáky, co ho šikanují, a Boha, který dělá, že buď nic nevidí a nebo že už není. A miluje comicsy! za to velká hvězda + sám je i tvoří. Pěkně je vykreslen svět hororového fanouška včetně fiktivních filmů z videopůjčovny (Headless, Death Rattlers a Deep Dwellers). Zmíněny jsou ovšem i horrory skutečné, třeba Nightbreed od C.Barkera. Jedna z nejpůsobivějších scén pro mne byla ta, kdy měl Marty vysvětlit, proč udeřil kripla, co mu nadával, a následně se mu měl omluvit...:,,Skončíš v pekle!" ...no, v pekle, poslední záběr napoví, že tam možná skončí ještě někdo další. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Film byl zakázán v Austrálii pro dlouhé a detailní zobrazení sexuálního násilí. Později byl film vydán na DVD o dvě minuty zkrácený. (Tereszka33)
  • Filmový rozpočet byl pouhých 8.000 dolarů. (Tereszka33)

Reklama

Reklama