Reklama

Reklama

Hořčice mi stoupá do nosu

  • Francie La Moutarde me monte au nez (více)
TV spot 2

Obsahy(1)

Chtivé studentky, žádostivá snoubenka a svůdná hvězda, ale ve skutečnosti toho má Pierre Richard plné zuby. Pierre je učitelem v provinčním francouzském městečku. Ve volném čase píše pro svého přítele-fotografa články do místních novin a pro svého otce připravuje projevy do jeho volební kampaně. Jeho snoubenka Daniela učí na téže škole tělocvik a neustále na něj dohlíží, protože Pierre je obklopen drzými a vyzývavými studentkami. Takto klidně a spokojeně by žil Pierre i nadále, kdyby nedošlo k výměně tří složek s různým obsahem. V jedné jsou písemky z matematiky, ve druhé otcův předvolební proslov a ve třetí pikantní fotografie filmové hvězdy, která v blízkosti jejich města právě natáčí svůj film. Pierre okamžitě sedne do svého malého autíčka a jede vše napravit. S nonšalancí sobě vlastní mění vše kolem sebe v naprostou katastrofu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (186)

gogo76 

všechny recenze uživatele

P. Richard je po Funesovi určite druhý najznámejší francúzky komik a jeho komédie som mal v detstve rád. Pierre aj vyzerá ako smoliar a tak trochu aj ako blbec a s tým sa musíte narodiť. Tento film ma kedysi dávno bavil a po rokoch som chcel skúsiť jeho účinky opäť. Situačný humor stále dobre funguje, prekvapivý výraz v Pierrovej tvári rovnako a tak nemám dôvod uberať na hodnotení. Kto má rád filmy a humor Funesa mal by mať rád i Pierra Richarda a jeho komédie. 80%. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Typická francouzská komedie 70. let, s typickým hereckým projevem a postavou smolařského roztržitého outsidera Pierra Richarda. Kdysi jsem měl ten film opravdu rád, ale když jsem se na něj podíval s odstupem času, přišlo mi, že narozdíl od jiných Richardových kousků, jako je Hračka, Roztržitý nebo Velký blondýn, film přece jen poněkud zestárl a humor tohohle ražení a kvality už mě natolik neoslovuje. Holt jsem se během let posunul trošku jinam. Celkový dojem: 55 %. Ke kladům určitě patří poctivý český dabing v čele s Petrem Olivou. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jedena z těch nejlepších Richardových komedií. Jemně a s grácií zahraný nesmělý pan profesor, který prostě není pánem svého osudu, naopak je jím neúprosně vlečen do všemožných nesmyslných situací. Pokud je dobrá nálada, tak tenhle film pobaví jako málo co. Zažil sice jsem i pár projekcí, kdy jsem zíval, to ale určitě nebylo kvalitou filmu, spíš mou rozmrzelostí. Takže nepochybně plný počet. 90% ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Dobrý den. Posaďte se. F je funkcí x, kde x náleží k R+P a rovná se E2-xsinx. Nejdříve provedeme výpočet v intervalu 0 až 2π. Tedy E-xcosx*sinx, kde U je derivace. (UV‘)=U’V+UV‘. Narýsuji jednotkový kruh. Tato derivace je v něm nulová pro hodnoty x rovnají se π/4. Odsud odvodím následující tabulku variací F=(cos2x2)2. Funkce je stoupající, klesající. Stoupající, klesající. M=Fx je sin π/4. To znamená √2,5. Tak to máme. A F pro ½ = -2. Ovšem nezapomeňte na druhou část úkolu. Na 4 vyčárkovanou část, kde f je, nezapomeňte, stejné a má zde tedy hodnotu AVUsinx+2. Pochopily??? Doufám, že je to všem jasné. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Trouba, který za otce starostu píše proslovy, za kamaráda novináře články a za ředitele školy opravuje písemky se díky záměně desek ocitne v apartmá filmové hvězdy a následně musí čelit novinářům i vilným pohledům svých studentek. Zbožňuji část, kdy se musí několikrát přetáčet hospodská rvačka, protože Jackie rozdává jemné šťouchance a režisér není spokojen „pořád mám strach, že to ty chlapce bude bolet“. Potom si přečte článek v bulváru, rozrazí dveře a saloon dokonale vymlátí „Ještě to nemá šťávu? Protože to klidně můžu udělat znovu“. Parádní komedie s perfektním dabingem Jorgy Kotrbové. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Jméno postavy Jane Birkin, Jackie Loganová, odkazuje na pseudonym Jake Logan. Tímto jménem je podepsaná nejdelší westernová knižní série „Slocum“, přičemž zaštiťuje více autorů. (MrHousenka)
  • Ve scéně, kdy se se herečka Jackie Logan (Jane Birkin) koupe ve svém bazénu, má ponořenou hlavu. Hned v další scéně je však její hlava suchá, načež je dle očekávání opět mokrá. (Hem.m)

Reklama

Reklama