Reklama

Reklama

Nalevo od výtahu

  • Francie À gauche en sortant de l'ascenseur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve francouzské situační komedii režiséra Edouarda Molinara Nalevo od výtahu hraje Pierre Richard výtvarníka - tichého, klidného, plachého a spořádaného muže, kterého má konečně, po celých měsících tajného zbožňování, navštívit v bytě vdaná Florence. Decentní setkání se však v důsledku náhod a nedorozumění, vznikajících kvůli chorobně žárlivému sousedovi a jeho mladičké manželce, mění ve sled zdánlivě absurdních situací. Všechno začne, jako v mnoha dobrých komediích zabouchnutými dveřmi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, dneska se už takové netočí. Je sice docela korektní (viz ona černoška chytrý černošský policista v protikladu ke svému bílému a hloupému nadřízenému...), ale skvělé figurky (nejen Pierre Richard) tuhle taškařici dělají neskutečně pohodovou a zábavnou. Stokrát lepší než nejrůznější hlubokomyslné a "směřující" trapárny, které Francouzi točí dneska. Skvělý je Richard Bohringer, krásná Emmanuelle Beart, ale nejvíc mě zaujala Fanny Cottencon, které jsme si v jiném filmu ani nevšiml. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus chvílemi až moc bláznivé a teatrální, zároveň však vtipné a občas dokonce velmi. Pierre Richard tentokrát není až takový nešika a rovněž není ani středobodem filmu, ale kolečkem v dobře šlapajícím stroji. No, ale ruku na srdce, pánská část publika si bude z filmu spíš než vtipné scény pamatovat dvě krásné herečky, přičemž spoře oděná Emmanuelle Béart se postará i o trochu lehké erotiky. 75%. ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Tuhle starou klasiku s Pierrem Richardem jsem si po letech znovu osvěžil. Ani po čase neztratila nic ze svého lesku. Role plachého zamilovaného malíře, vrženého z ničeho nic do bouře společenských vášní a vztahů, jež při svém poklidném životě raději vždy obcházel obloukem, je stále stejně odzbrojující. Jeden z pilířů francouzské komedie 80. let, který dokáže pobavit i dojmout. Konverzační komedie v rychlém tempu. Takový dvacetidílný sitcom podaný v jednom díle. 73% ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard v další bláznivé komedii, tentokrát ve stylu italských komedií, ve které si opět zahraje sám sebe. Tichého, plachého a slušného muže, kterému se bohužel nevyhyne žádné neštěstí a slouží jako magnet pro přitahování smůly. Výtvarníkovi, který se bojí vyznat city své lásce a měsíce čeká na moment, kdy by jí mohl poznat, se naskytne obrovská příležitost. Jeho vyvolená si s ním domluví schůzku u něj doma, přípravy vrcholí, ovšem do idylické přípravy se vloží žárlivý soused se svojí mladou ženou a aby toho nebylo málo do této situace se připlete také manžel dotyčné ženy.. Náhle se děj zvrhává v nekontrolovatelnou zábavu, která se točí okolo nevěry, která nikdy neproběhla. Film má svižné tempo a bavil mě od začátku až do trochu očekávaného konce. Obzvláště scéna s policisty a pistolí, která je a není zapalovač. Výborný výkon Pierra Richarda, který doplňují výborně vybrané herečky a šílený soused. Celkově tuto komedii hodnotím jako výbornou komedii, kterou zejména ocení fanoušci Pierra Richarda, jelikož na jeho výkonu celý film stojí. Poděkovat musím České televizi, že stále vysílá a kupuje nové filmy tohoto oblíbeného francouzského komika. Moje hodnocení 75% ()

malyLibor 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard a jeho bláznivé komedie mne provázely dobou mého dospívání. Tahle mne ale minula a viděl jsem ji zásluhou ČT až dnes. A jsem ČT vděčný, že vysílá i tuto klasiku. Pobavil jsem se jak už dávno ne. Skvělý film, poplete Pierre a krásná Emmanuelle mi zpříjemnili večer po nádherném dovolenkovém dni. A já nemohu jinak než dát 5* ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Automobil, který patří příteli Yanna (Jean-Michel Dupuis), je Mercedes-Benz 450 SL, vyráběný během let 1971 - 1980. (epicride)
  • V titulkoch na konci filmu sú ako posledná hlavná úloha uvedené dvere. (Autogram)
  • Vedle dveří od bytu je uvedeno 6A, ale ve chvíli, kdy přichází policisté, je možné všimnout si označení 9A. (Rosalinda)

Reklama

Reklama