Reklama

Reklama

Nalevo od výtahu

  • Francie À gauche en sortant de l'ascenseur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve francouzské situační komedii režiséra Edouarda Molinara Nalevo od výtahu hraje Pierre Richard výtvarníka - tichého, klidného, plachého a spořádaného muže, kterého má konečně, po celých měsících tajného zbožňování, navštívit v bytě vdaná Florence. Decentní setkání se však v důsledku náhod a nedorozumění, vznikajících kvůli chorobně žárlivému sousedovi a jeho mladičké manželce, mění ve sled zdánlivě absurdních situací. Všechno začne, jako v mnoha dobrých komediích zabouchnutými dveřmi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele

Povedená francouzská komedie, kde se celá zápletka točí vlastně jen kolem zabouchávání jedněch a těch samých dveří. Nejsem žádný velký fanda Pierra Richarda ale tahle postava mu opravdu sedla. Střídá se tu odlehčený a i vážný tón v těch správných intervalech a pokud bylo cílem tohoto filmu dosáhnout toho, že se budu opravdu cítit trapně i za postavy, tak toho dosáhl. Kromě typického francouzského humoru jsou tu i typicky pohledné francouzské herečky (Cottencon, Beart), nejhezčí od Sophie Marceau v Statečném srdci. 80% ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tenhle koment pojmu trošku jako Mrzout ze šmoulů nebo jak se ten prcek jmenuje. Nemám rád P.Richarda, jeho humor mi nikde nesedí a sedět nebude. Nemám rád filmy, který se odehrávaj na chodbě a ve dvou bytech. Nemám rád filmy, ve kterých je zápletka uplně o ničem. Nemám rád filmy, kde se snažej bejt za každou cenu vtipný, ale je to přeplácaný jako ďas. Jediný co v tomhle filmu stojí za zmínku, tak je prdelka jedný z hereček. Jinak to stojí za starou bačkoru. Takže sem to vlastně okomentoval dřív než to skončilo a vůbec mě nezajímalo jak to vlastně skončilo :o). Jo, i takle mrzutý může bejt sváteční dopoledne :o). Ale jedním debilním filmem si přece nenechám znechutit 17.listopad... ()

Reklama

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Divadelní etuda o čtyřech lidech, dvou bytech a nekonečných zmatcích, které přelévají děj z jednoho bytu do druhého. Pierre Richard jako by ztratil své kouzlo a snaží se bavit mimikou, na což prostě nemá. Zbytek herců je velice nevýrazný. A když je nejhůř, přispěchají policajti. Na tohle upozorňovali už Monty Pythoni. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nejnetypičtější richardovka. Tentokrát žádné sólo pro jednoho popletu, ale kolektivní crazy komedie s rovnocennými postavami. Zabouchnuté dveře přivedou mladou dívku do bytu souseda, který čeká jinou dámskou návštěvu, vrací se slečnin žárlivý přítel, nachází souseda ve svém bytě atd. Prostě situace tak komplikovaná, že největší chybou by bylo chtít ji racionálně vysvětlovat. Zvlášť když má každý ze zúčastněných dobrý důvod neříkat celou pravdu... Tak jako v předchozích filmech Edouarda Molinara (Oskar, Klec bláznů). Jediný zádrhel vidím v nevhodném obsazení Richarda Bohringera. Ano, pro roli cholerického žárlivce s vraždou v očích se typově hodí. Jenže problém nastane v poslední třetině, kde se přehoupne do jiné polohy. Tam to začne povážlivě drhnout, nudit a jinak svižné komedii to kazí gradaci. 60% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard v skvelej komedii, kde vdaka mnohym nedorozumeniam, manzelskej ziarlivosti, vymeny zapalovaca s pistolami, preliezanim cez balkon k susedovi kvoli zabuchnutym dveram dojde k takym humornym situaciam, ze som sa s uzivatelkou Madison zhodol, ze tento film si od nas nezasluzi menej ako 5 hviezdiciek. Mozno v tretej tretine trosku dochadzal reziserovi dych, kde som uvazoval zostat pri styroch, ale zaver bol ukonceny tak, ze predsa len sme dali aj tu piatu *. A to aj napriek tomu, ze sa takmer cely film odohraval v dvoch bytoch alebo pri vytahu, kde sa casto zabuchavali dvere. Jednoducho excelentne :-) ________ Pierre Richard - (Yann Ducoudray) +++ Richard Bohringer - (Boris) +++ Emmanuelle Béart - (Eva) +++ Fanny Cottençon - (Florence Arnaud) +++ Pierre Vernier - (André Arnaud) +++ Jean-Michel Dupuis - (Jean-Yves) +++ Martine Maximin - (Marilda) +++ Hudba: Murray Head +++ ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Vedle dveří od bytu je uvedeno 6A, ale ve chvíli, kdy přichází policisté, je možné všimnout si označení 9A. (Rosalinda)
  • V titulkoch na konci filmu sú ako posledná hlavná úloha uvedené dvere. (Autogram)
  • Automobil, který patří příteli Yanna (Jean-Michel Dupuis), je Mercedes-Benz 450 SL, vyráběný během let 1971 - 1980. (epicride)

Reklama

Reklama