Reklama

Reklama

Max Fischer, bývalý příslušník speciální vojenské jednotky, je najat, aby chránil problémovou puberťačku Ninu. Její problém spočívá v tom, že se stala svědkem brutální vraždy a jedni velmi zlí lidé si přejí, aby byla velmi...mrtvá. Max a Nina jsou na útěku z vražedných spárů dealera Thomase Backera, kterého nikdo a nic nezastaví...Samotář Max a osiřelá Nina se sblíží – z cizích lidí se stanou přátelé, kteří se na sebe mohou spolehnout a tím si vzájemně krýt záda. Max a Nina se dostanou pod ochranu bývaleho Maxova „kamaráda ve zbrani" – hendikepovaného Ruddiho – ovšem jedná se o bezpečí pouze dočasné. Posléze nalézají útočiště u Sáry – Maxovy životní lásky. Hrají závod s časem, ale Sáře se podaří objevit dvě únikové cesty do bezpečí před zběsilým Backerem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Parádny akčný thriller, v ktorom Til Schweiger ukázal, že si dokáže ukočírovať nielen nápadité drámy a komédie, ale aj klasickú akciu, na ktorú sa pozerá lepšie než na väčšinu amerických trhákov. Jednoduchý príbeh bývalého vojaka, ktorý sa rozhodne za každú cenu ochrániť svojskú sirotu, čo sa stala svedkom vraždy pritom v podstate nie je ničím výnimočný, za to je však natočený s citom, realisticky, profesionálne, bez zbytočných trikov, ale so zmyslom pre detaily a navyše je aj pri dvojhodinovej minutáži stále chytľavý a zábavný. Možno, že je to trochu klišé, ale čo na tom, keď to vyznieva tak dobre. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Němci taky umí udělat vizuálně skvělý film, o tom žádná. Til Schweiger jako rejža je dobrý spíš pro televizní filmy, než pro kinoprodukci, svědčí mu to rozhodně víc před kamerou. Til si chtěl udělat takový svůj Skyfall nebo aspoň poslední střílečka tomu nasvědčuje. Není zrovna dobré překupníku se zbraněmi dokázat vraždu, když má navíc docela velkou partu slušně vyzbrojených zabijáků. Bývalý voják teď ochraňuje svědky, do role korunního svědka vraždy obsadil svou dcerušku Lunu Schweiger, k tomu ještě šéf policie pěkně nasává a kámoš je od kolen dolů kratší. Kdyby se ubralo na stopáži tak o 30 minut, tak je to docela slušný film. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

100x viděné téma bývalého vojáka, nyní profesionálního bodyguarda, který má za úkol chránit nepohodlného svědka. Til Schweiger se poprvé vydává na poli akčního thrilleru a i když film nenabízí nic nového (ačkoliv se překvapivě hodně zaměřuje na postavy a jejich dramatickou minulost) dokáže pobavit. Kdyby se režisér a hlavní hrdina zároveň, více soustředil na samotnou akci a akční scény by obohatil o něco více než jen věčné zpomalování, mohlo se jednat o jeden z lepších kousků v rámci žánru. Takhle pouze neškodný průměr. ()

RyanRainheart 

všechny recenze uživatele

Ani náhodou odpad, to si myslím zaslouží jinačí filmy! Tohle je dost dobrý akčňák, příběh sice pravda není příliž originální, ale zato dle mého názoru, dobře natočený. Til si to celé odrežíroval a do role si obsadil i vlastní dceru, a ta také nehraje špatně. Jo tenhle film mě potěšil, a jelikož žeru Tila Sweigera dám mu s radostí ty 4. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Svižná a relativně vtipná i inteligentní střílečka. Není to vůbec můj žánr, ale tenhle film mě bavil. Režisér vystavil celkový dojem vyváženě na dobrém scénáři, napínavém ději a zajímavé vizualizaci, nepodcenil ani smysluplnost dialogů a půvab a neotřelost detailů. Velmi dobří herci (a zkrátka sympatičtí lidé), exceluje Moritz Bleibtreu. Vlastně je to takové chytré aranžmá dějových skic a filmových obrazů, jež se příjemně prolínají. Dialogy jsou víceméně stravitelné i pro intelektuálně náročnějšího diváka. Skvělá kamera. Jen dospívající Nina se někdy jeví hloupější, než by snad mohla dívka v jejím věku být. Bohužel, několik momentů před koncem začne spád zadrhávat a konec samotný se zčásti rozpíjí v sentimentalitě. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama