Reklama

Reklama

Cesta

  • Česko Tulák (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Děj se odehrá v blízké budoucnosti, kdy už svět jako takový trošku přestává zvládat všechen ten civilizační nepořádek a každý kope sám za sebe. Drsňák Eric v tom má jasno a kašle na všechno, na všechny i na svou minulost. Jediné, co mu zbylo, je auto. Když mu ho ale parta zlodějů ukradne, rozhodne se je v australské pustině vypátrat a zlikvidovat. Překvapivě na to však nebude sám. Pomůže mu totiž Reynolds, trochu naivní a ne zrovna inteligentní člen onoho gangu, kterého parťáci nechali ve štychu. (valmez79)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (217)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ak sa chcete stať súčasťou Bohom zabudnutej austrálskej pustatiny, tak si nájdite čas a pozrite sa na tento snímok. V opačnom prípade hrozí, že budete zívať nudou. Ten film je skúpy na slová a ani hudba v ňom nehrá prím. Je surový a surový ako tunajší život sám a skutočnosť, že si svoju rodinu nevyberáme len potvrdí. Reálne postavenie charakterov postáv zvýrazňuje drsnú realitu stavu veci na všetkých možných úrovniach. Guy Pierce jednoznačne najlepším hercom tohto snímku, Robert Pattinson už je na tom horšie. Keby bol kvalitnejší scenár a väčšie vysvetlenie apokalyptického príbehu s lepším filmovým štábom, mohol tento film dopadnúť o niečo lepšie. Je to film na premýšľanie a o predstavivosti diváka a tak patrí medzi snímky, ktoré nie sú pre každého. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

To, že mě Guy Pearce vždy dokáže mile překvapit v nějaké své roli, na to už jsem si zvykl. Ale že se to občas stane i Pattinsonovy...? To je pro mě opravdové překvapení. Jak byl hroznej v Twajlajtu, tak byl dobrej v "Nezapomeň na mě" , pak přišlo "Cosmopolis" kde jsem se z filmu a jeho výkonu málem několikrát pozvracel a hned na to si dá takovouhle parádu.... Tak si začínám říkat jestli náhodou něco nebere (ale jen při natáčení některých filmů...) . Tohle hnusný post-apo. road movie si rozhodně zaslouží 4 slunce. Rozhodně si ale nezaslouží toto 61% hodnocení. Tfuj! Takže udělám vyjímku, dám 5* a film mírně nadhodnotím. Za mě 78% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Depresivní a špinavé postapokalyptické road movie o chlapíkovi, který umanutě stopuje své ukradené auto. Ta atmosféra v kombinace s nekompromisním Guyem Pearcem měla něco do sebe a odpustit se dá i místy příliš natahovaný děj. Přeci jenom tady Austrálie neukázala ze svých přírodních krás příliš mnoho a záběry na nekonečné dálnice působily místy až příliš monotónně. Jinak se jedná o první film s Robertem Pattinsonem, ve kterém Plochý ksicht nevadil a dokonce se dá říct, že předvedl něco jako slušný herecký výkon. I za to si Rover zaslouží nadprůměrné hodnocení. 65% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Michôd to divákovi příliš neulehčuje a bez vysvětlování pronásleduje Guye Pearce a jeho retardovaného parťáka (Pattinson se konečně herecky našel - v téměř otíkovské kreaci zaujme a je přirozený) v honbě za ukradeným vozem, směle vstříc zvrácené pointě. Veselá budoucnost je samá silnice a písek, či odporná lidská karikatura s flintou. Sledování hodně ztěžuje úvodní půlhodinka, než na sebe hlavní postavy narazí. Pro dost lidí to bude bezbřehá nuda, ale mě ten naturalistický road movie celkem sedl. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Rover" je určitě zajímavý snímek, i když hodně záleží na tom, jestli vám sedí ty pomalé, hloubavé filmy, kdy máte pocit, že každá vteřina má ve skutečnosti tři vteřiny. Vleče se to, ale ten příběh, který je zde vyprávěný, není sám o sobě úplně špatný. Jen neohromí. Robertovi Pattinsonovi fandím a tady dokazuje, že vystoupil ze své škatulky a je schopným hercem. Guy Pearce to dokázal dávno, jen podobné typy hraje příliš často. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Pattinson sám přišel s nápadem, aby jeho postava měla zkažené zuby a oholené vlasy. Myslel si, že s vystaveným zátylkem bude vypadat víc zranitelně. (Ajjinka)
  • Rey (Robert Pattinson) má ve filmu tři tetování, a to podobiznu starověké sochy na paži, znak vymyšleného gangu A.C.F na šíji a hada obtočeného kolem kříže na hrudníku. Tetování byla původně nápadem režiséra Michôda. (Ajjinka)

Související novinky

Filmaři z Austrálie nezahálí

Filmaři z Austrálie nezahálí

22.06.2014

Asi nejvýraznější australský režisér a scenárista současnosti David Michod má napilno. Jeho očekávaný Rover, který Quentin Tarantino označil za mistrovské dílo a nejlepší post-apokalyptický film od… (více)

Reklama

Reklama