Reklama

Reklama

Cesta

  • Česko Tulák (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Děj se odehrá v blízké budoucnosti, kdy už svět jako takový trošku přestává zvládat všechen ten civilizační nepořádek a každý kope sám za sebe. Drsňák Eric v tom má jasno a kašle na všechno, na všechny i na svou minulost. Jediné, co mu zbylo, je auto. Když mu ho ale parta zlodějů ukradne, rozhodne se je v australské pustině vypátrat a zlikvidovat. Překvapivě na to však nebude sám. Pomůže mu totiž Reynolds, trochu naivní a ne zrovna inteligentní člen onoho gangu, kterého parťáci nechali ve štychu. (valmez79)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (216)

verbal 

všechny recenze uživatele

Šíleně nudný Max je Gej. Tedy vlastně Gáj, abych mu nekřivdil. Ukradnou mu auto. To nasere. A Gáj nasraný je. A tak si pro něj jede autem těch zlodějů. Lepším, novějším a nabušenějším, s daleko více místem pro řidiče i spolucestující a dvakrát prostornějším kufrem. Ale proč, to se mě neptejte. Cestou narazí na homopýra. Nemějte strach, je to jen charakteristika a k anotaci Drama/Thriller/Krimi „Kokotina pro přihlouplé předmenstruační pipky“ nepřibude. To jen Patyzón hraje retarda. Kurva, už jsem to použil zase, já ňouma. A přitom všichni bez akné vědí, že „Patyzón hraje“ je učebnicový příklad oxymoronu. Už asi ve čtvrtém posttvajlajtickém filmu se stále pokouší předstírat homopýra, akorát teď do této patentované polohy co dvě minuty zamrká a škubne hlavou. Stejně si myslím, že šlo o trikové záběry, protože by mrkání a škubání s tou obrnou nedal. Představuju si to asi tak, že když byl čas mrknout, režisér řekl „stop“, naběhla klapka, chytla jej za horní a spodní víčko, někdo za ni klapl, ona mu ta víčka několikrát rychle přirazila xobě a pak ty ruce digitálně odstranili. No, nebylo to sice úplně ono, ale rozhodně lepší, než kdyby se pokoušel mrkat sám „Hamlet“ osobně. Ale to jsem se trošku rozvášnil a odbočil od děje. Aha, tak ne. To co jsem napsal na začátku je v podstatě všechno. Takže, ač jsem zase někde chytil slovní průjem, dalo se jen lapidárně napsat: „Přiblblá pičóza s výborným Gájem a tragickým gejem, co se vás snaží unudit xmrti“. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Depresivní a špinavé postapokalyptické road movie o chlapíkovi, který umanutě stopuje své ukradené auto. Ta atmosféra v kombinace s nekompromisním Guyem Pearcem měla něco do sebe a odpustit se dá i místy příliš natahovaný děj. Přeci jenom tady Austrálie neukázala ze svých přírodních krás příliš mnoho a záběry na nekonečné dálnice působily místy až příliš monotónně. Jinak se jedná o první film s Robertem Pattinsonem, ve kterém Plochý ksicht nevadil a dokonce se dá říct, že předvedl něco jako slušný herecký výkon. I za to si Rover zaslouží nadprůměrné hodnocení. 65% ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Byl jsem hodně zvědavý, co David Michôd předvede po svém vynikajícím celovečerním debutu Království zvěrstev. The Rover je zajímavě stísněná postapo roadmovie, z níž přímo sálá obsesivní fascinace vizemi kolapsu civilizace, pochopitelná jak v dnešní době očekávaného civilizačního zlomu, tak i u národa, který dal světu Šíleného Maxe. Co se žánru týče, postapo estetika a vnitřní logika navazuje na western; Michôdův snímek není revoluce, nýbrž sotva znatelná evoluce, nic moc převratného, hlavní předností je ale ona podmanivá atmosféra, která se doslova vrývá pod kůži. David Michôd postavil vše na vynikající formě - skvělá, až magická kamera, hudba, mizanscéna, ruchy... Závěrečná scéna je jasným důkazem toho, jak bez ohledu na bezpráví, chaos, který obklopuje člověka v Hobbesově ,,přirozeném stavu", jen zásady a čest znamenají všechno a na ničem jiném nezáleží. Tematicky se se svým skvělým debutem neprotnul a nekonkuruje mu ani kvalitou, přesto je to povedený a originální snímek, Michôd je opravdu svébytný tvůrce. A zvláštní vjem - chvílemi jsem měl neodbytný pocit, že v hlavní roli hraje Karel Roden... ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

ÚVAHA NAD INTERPRETACÍ: Guy Pierce silně připomínající vzhledem a výrazem Karla Rodena (brát s rezervou) a Robert Pattison jako prostoduchý odvrhnutý mladík. Pro oba velmi zajímavé role, které podnětně zahráli a nutno zmínit, že naprosto bez chybičky. Může se zdát, že na první pohled je příběh prostý a o ničem, kdy krádež auta dovede roli Pierce k tomu, aby ji získal zuby nehty zpátky. Do toho jeho totálně apatická a cynická postava postřílí pár lidí a nekňuba Pattison, který je bratrem jednoho ze zlodějů, ho na společné cestě vede k nim domů. O tom, ale Rover dle mě vůbec není. Svou děsivě antiutopickou atmosférou ve všech charakterech odráží bezcitnost, bezvýchodnost a sklíčenost, která každého v této situaci pohltila a veškerá lidskost je smetena z povrchu zemského. Právo silnějšího je na vrcholu pyramidy. A také rozum a cit je na hromádce dříví spálený na popel, ze kterého Fénix jen tak nepovstane. Právě v tom je přednost Rover, která při té představě, že se lidstvo dostane do takového bodu, dokáže ve mě rozbouřit vlnu emocí. Vzpomněl jsem si malinko na Refnův Drive, přestože se od sebe podstatně liší, ale něco mají společného. Především to rozvláčnější tempo, které zde k dekadentní atmosféře skvěle sedí a hlavně tu znovuzrozenou lidskost, kterou tam přes tu neprůstřelnou skořápku máte na konci spatřit. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí filmu se opravdu musím divit zdejšímu hodnocení,které filmu uděluje jenom 55%.Chápu,že ne každému se film líbil,ale zaslouží si alespoň tu šedesátku a víc.Film se odehrává v Austrálii deset let po nějakém společenském kolapsu.Guy Pearce býval farmářem,ale podle jeho vystupování ve filmu musel být opravdu tvrdým a nekompromisním farmářem.Ukradou mu zde jeho auto,což se mu vůbec nelíbí.Celý film je vlastně o hledání ztraceného auta a jedné věci uvnitř,kterou tu nebudu více rozvádět.Poté zde figuruje Robert Pattinson,který zde zahrál asi nejlépe v kariéře.Takový výkon bych zrovna od něj nečekal.Konec docela smutný.Hodnocení:70% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Scéna v motelu, ve které se na Reye (Robert Pattinson) střílí skrz okno, byla dle herce asi tou nejděsivější filmovou scénou, kterou kdy natáčel. (Ajjinka)
  • Natáčelo se v australské poušti. (Ajjinka)

Související novinky

Filmaři z Austrálie nezahálí

Filmaři z Austrálie nezahálí

22.06.2014

Asi nejvýraznější australský režisér a scenárista současnosti David Michod má napilno. Jeho očekávaný Rover, který Quentin Tarantino označil za mistrovské dílo a nejlepší post-apokalyptický film od… (více)

Reklama

Reklama